Tur til “Utsikten” i vårlig påskevær! Dag 4

God kveld alle sammen!

Jeg henger veldig langt etter med innlegg…Ja…Det er påskebilder som kommer nå…Dette er nest siste innlegg i fra turen vår til Sverige i påsken.

Vil du se flere bilder fra turen, kan du se i arkivet under bobilturer og ferier. Eller vente til siste innlegg, da lager jeg linker til alle innleggene i fra påsken.

Dag 4 er påskeaften! Ingen skirenn, og ingen leting etter påske egg…For de måtte vi kjøpe selv…Men en tur opp i høyden, det ble det! Utsikten heter plassen og man ser utover campingplassen. De har også lagd til en gapahuk og bålpanne. Der klarte mine tre små dverger å finne pølserester og andre godsaker! Grrrrrr…Jeg måtte virkelig passe på og se hva de snoket etter….

Det var varmt! Skikkelig varmt….Da jeg gikk oppover, først fobi noen enger, da så jeg masse sommerfugler! OG masse flotte vårblomster! Ingen påskefølelse i det hele tatt…Det ble heller en følelse av sommer!

Jeg har gått denne turen før, det er ikke langt, men veldig flott tur terreng! Veldig greit å gå litt innover i skogen når sola steiker så til og med hundene peste…..

Tur til “Utsikten” i vårlig påskevær! Dag 4

#bobiltur #påske #påskeferie #sverige #strømstad #lagunen #camping #natur #tur #hunder #utsikt #foto #fotografi #fotografere #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!

Vakkert, bare så vakkert!

God morgen alle sammen!

Ja…det er fortsatt april, men vi nærmer oss mai med stormskritt….Imorgen skriver vi mai, og det er DA jeg vanligvis begynner å se etter disse flotte og fargerike trærne!

Dette er vel et slags Japansk kirsebærtre…En prydbusk..De får ikke bær, som jeg vet om, og treet står rett utenfor dagligvare butikken vår her på Tofte.

Jeg blir like begeistret hvert år! Det er så vakkert, bare så vakkert!

Jeg tok disse bildene i forrige uke, samtidig som jeg tok bilder av plommetreet vårt som stod i blomst…Det går fort, for nå er det meste av blomster borte…..Trist, men veldig koselig når de er i blomst!

Det kommer nok noen bilder fra andre frukttrær i blomst også, for jeg syns det er så flott! OG det lukter bare så himmelsk godt! Det ER vår!

Vakkert, bare så vakkert! 

#trær #blomstrendetrær #blomster #vår #rosa #kirsebærtre #japanskkirsebærtre #makro #tettpå #nærbilder #foto #bilder #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #naturfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

Barnebarnet Selma ble døpt i går!

God kveld alle sammen!

Det var stille fra meg her på bloggen i går, og det skyldes at jeg var opptatt fra morgen til kveld…Ja en koselig dag med mye farting og mye sosial omgang!

Vårt første og eneste barnebarn, Selma, ble døpt i går.

Min sønn Tobias og hans samboer Matilde hadde ordnet og gjort det så fint! Deilig biffgryte, og DET herlige og flotte  kakebordet!  Kirken hun ble døpt i, var en liten, men flott bygning…Elsker disse små intime kirkene…

Selma var som en prinsesse….Søt og god, og ble litt utålmodig mot slutten…..Da ble det litt skriking, men til slutt tok hun seg en lur….DET var lurt, for det ble ikke tid til mye søvn etterpå…

Hun gikk på rundgang i selskapet, og særlig Bjørn sine døtre, altså Selma sine tanter…De ordnet opp mens vi andre spiste…For Selma skulle ikke sitte ved bordet, og ikke sove…Selv om hun var trøtt..

En lang, men veldig koselig dag! Stolte besteforeldre, foreldre, oldeforeldre, tanter, onkler og venner!

Har bare tatt med bilder av de jeg har spurt om tillatelse fra..

Barnebarnet Selma ble døpt i går! 

Min fine familie!! meg, mann, barn, bonus”barn”, svigerdøtre og barnebarn!

#barnebarn #døpt #selma #selskap #kirke #dåp #familie #bilder #foto #fotografere #fotografi #hobbyfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

 

En svane som ville danse i solnedgangen!

God kveld alle sammen! 

Disse bildene er i fra bobil turen i påsken. Disse bildene fikk jeg tatt på kveldsturen dag 3 og det var på stien mellom Lagunen camping og Daftø camping. Jeg så at det kom et flott lys på himmelen og håpet jeg rakk ned til vannet før det var borte…Jeg rakk det, og ble belønnet med disse “maleriske” bildene….

Mens jeg stod og fotograferte de vakre fargene som speilet seg i vannet, så jeg plutselig at det kom svømmende en svane mot lyset i vannet….Yes! Kanskje jeg klarer å fange den midt i solnedgangen!

Det klart jeg…og den danset rundt og rundt midt der lyset traff! Akkurat som om den ville danse i solnedgangen! Det var så vakkert, men jeg slet med innstillingen for å få klare og fine bilder. Ikke lett med tre hunder i bånd, og det går jo så fort…

Det kom enda en svane svømmende mot denne flotte skapningen som hadde oppvisning for meg…Den “bresket” seg litt, og plutselig var de begge to i lufta….Jeg klarte ikke å få med meg klare bilder av det….Men var fornøyd med de bildene jeg tross alt fikk!

Se de vakre fargene!

En svane som ville danse i solnedgangen! 

#solnedgang #svane #vann #sjø #sverige #strømstad #påske #vår #farger #vakkert #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD OG NYT HELGEN! 

 

Liljekonvallen er på vei her på Hurumlandet!

God morgen alle sammen!

I går tok jeg turen ned til sjøen her på Hurumlandet. Jeg parkerte ved havna i Sagenedalen og gikk langs svabergene mot Tyskerstranda. Det var en lett overskyet dag, men varmt nok.

Jeg koste meg og ble så glad da jeg fant strandnellik enkelte steder…De gjør meg bare glad…og vitner om at sommeren er på vei!

Noe jeg ikke hadde forventet å se, det dukket plutselig opp fremform meg! Ja..jeg så liljekonvallbladene stå nede ved strandkanten, men forventet ikke å se noen knopper…Men…

Joda..Der var det tett i tett med blader OG knopper!! I april!

Hva skjer med naturen? Jeg syns alt kommer så veldig tidlig i år…..Håper bare ikke dette betyr at sommeren blir kort….Vi får heller håpe at dette betyr at vi får en varm og fin sommer!

Da jeg kom opp til Djervbanen så jeg enda flere liljekonvall blader…og der var knoppene kommet enda lengre…De begynte til og med å bli hvite…..Så vakkert, og det luktet så godt!

Jeg elsker denne blomsten, men den lukter for sterkt for meg å ha inne, så jeg nyter den der den står..Ute i naturen!

Liljekonvallen er på vei her på Hurumlandet! 

#liljekonvall #blomst #vår #hurum #tofte #hurumlandet #buskerud #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografere #bilder #foto #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

Har du funnet liljekonvall der du bor? 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

Glad påsk på Lagunen camping! Dag 3

God kveld alle sammen!

Jeg fortsetter mitt lille reisebrev fra bobilturen vår i påsken 2019. Disse bildene er fortsatt i fra dag 3. Jeg la ut fra avreise dagen hos venneparet i Tøckfors i går, se HER I dag er det bilder fra da vi kom til Lagunen camping i Strømstad.

Vi hadde bestilt plass på forhånd, men aldri ligget på denne plassen før. Så vi var spent, og var litt forberedt på at det var en skyggefull plass. DET hadde vi sett da vi lå på “solsiden” tidligere.

Men utsikten fristet, og nærheten til vannet fristet enda mer….Dere som kjenner meg, vet at jeg kommer aldri nær nok til vann og utsikt!

Plassen var fin den…Stor og fin og uten folk foran oss. Vi ankom ca klokka 14, og jeg gikk rett ut på tur. Da gikk jeg “sjøstien” over mot Daftø camping. Det er bilder fra den campingplassen dere ser i kollasjen. Stapp fult der også!

Det var varmt i sola, og vi koste oss på tur. Mange folk og hunder langs stien, så ble ikke mange bilder fra første tur..Men det tok jeg igjen på kvelden…De bildene får dere se i morgen…Da fikk jeg med meg en nydelig solnedgang, og en svane som danset foran meg i vannet!

Da vi kom tilbake fra turen, var det skygge på plassen, og da ble det plutselig ganske så kaldt….Brrrr…Da er det greit å trekke inn i bilen og kose seg med påske egg!

Glad påsk på Lagunen camping! Dag 3 

#påske #påskeferie #camping #tur #bobil #hunder #natur #naturbilder #fotografere #lagunen #strømstad #campingplass #foto #bilder #fotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD OG NYT HELGEN! 

 

 

En spesiell hvitveis!

God morgen alle sammen!

Disse teppene av blåveis og hvitveis var det første som møtte meg på første tur på nytt sted i påsken. Vi hadde akkurat ankommet Lagunen camping i Strømstad i Sverige og hundene måtte luftes.

Det var bare så vakkert! Ja…jeg har sett både blå og hvitveis lenge på Hurumlandet, men blir alltid like fascinert! Jeg må liksom bare fotografere dem….Mens jeg studerte disse teppene, så jeg plutselig en litt rar og uvanlig blomst….

En hvitveis med mange kronblader!

Den skilte seg ut, og stod rak og rank blant alle de andre…..Har du sett uvanlige blå og hvitveis før?

En spesiell hvitveis! 

#hvitveis #blåveis #blomster #vår #vårblomster #flora #foto #natur #naturfoto #naturfotografi #bilder #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

Det kommer flere bilder fra ferien vår senere i dag. Da vil du få se litt mer i fra selve campingplassen Lagunen og etterhvert kommer det flere turbilder!

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

Påskeferie!? Eller en sommerdag!? Dag 3

God kveld alle sammen!

Ja denne dagen var det ikke lett å vite…Var det sommer? eller var det påske? Da vi kom ut til vertskapet på morgenen så gikk de rundt i shorts og singlet….Det var varmt, og særlig når man satt stille i sola!

Gutta hadde satt garn på kvelden, så det måtte ut å sjekkes. Det var spennende, for det lille barnebarnet var med for å se….Vi håpet inderlig det var noe fisk i garnet…DET var det….

Jeg valgt å bli igjen på land, og kunne jo følge hele båtturen gjennom zoom linsa på kameraet. Se den store fisken de fikk! Det var en reinbueørret, og den var tykk og god…Gjedde og abbor var det også, men den største og beste fangsten, var nok helt klart ørreten!

Hunder og katter var veldig nysgjerrige…Ja barnebarnet mistet fort interessen…For fisken sov jo bare…..

Denne dagen skulle vi farte videre, så vi spiste frokost sammen med gjengen. Så var det å gjøre klar bobilen og farte videre……Alltid trist og dra….Men vi sees nok snart igjen…..PS: Har fått lov å legge ut bilder av dem.

Videre gikk ferden gjennom sverge mot Strømstad…..Vi hadde leid plass på Lagunen camping. Vi har vært der flere ganger, men aldri ligget på denne siden av veien vi fikk nå. Var veldig fult da vi bestilte, så måtte ta det vi fikk….

Flere bilder fra det stedet, kommer i morgen! Følg med!

Påskeferie!? Eller en sommerdag!? Dag 3

#påske #påskeferie #sverige #venner #fiske #fisk #båt #vann #natur #selfie #foto #bilder #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD ALLE SAMMEN! 

Hundene måtte stille som fotomodeller!

God morgen! 

Noen bilder fra turen i påsken! Et nydelig sted, og nydelige hunder…Ja, det må jo bare fotograferes! Vi koste oss på tur rundt vannet ved feriestedet til et vennepar.

Det var bare så vakkert!

Dere kan kanskje se hvem av disse tre som er “valpen” Ja..valpen er blitt noen år nå, men hun finner alltid på noe tull….Kjedelig å bare stå stille kan du skjønne….;-)

Hundene måtte stille som fotomodeller! 

#påske #påskeferie #tur #hunder #hundebilder #vann #natur #naturbilder #fotomodeller #foto #fotografere #fotografi #bilder #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD DAG!

 

Påskeferien 2019! Dag 2

God kveld alle sammen! 

Her fortsetter mitt lille “reisebrev i bilder” fra påsketuren vår i år. Jeg syns det er så koselig å kunne se tilbake på bilder, og lese litt om hva, og hvor vi var på de forskjellige turene vi tar med bobilen vår.

I år begynte vi ferien hos et vennepar som har “hytte” ja jeg setter i hermetegn, for dette er jo som et flott stort hus! Hytten ligger idyllisk til ved et vann ved Tøckfors i Sverige. Vil du se første del og mer fra stedet, kan du se det ved å gå inn på innlegget i går:

Påskeferien startet med en tur inn i de svenske skoger! 

Vi stod opp andre dag av ferien til nok en praktfull dag! Solen strålte og varmet! Ja..Noen av oss gikk i bar overkropp og i shorts…Så fikk en følelse av sommer!

Venneparet hadde også besøk av sin sønn og svigerdatter og barnebarn. Jeg har ikke fått spurt alle om lov til å poste bilder, så blir ikke mange bilder av folket. Men sønnen hadde også med seg en hund, og den lusket etter oss på tur….Men turde ikke komme helt bort til de bjeffende småhundene mine..

Venneparet har også en innekatt, de bor i Oslo, men når katten er med hit, får den lov å være ute…Den storkoser seg, og er helt utslitt på kvelden….Mange fine opplevelser og et herlig katteliv! Den ville heller ikke hilse på mine tre små dverger og holdt seg på god avstand…

Vi gikk tur opp i skogen og nede langs vannet. Så her er en rekke bilder i fra dagen, litt hulter til bulter….Herlig vær, flotte mennesker og et fantastisk sted!

Påskeferien 2019! Dag 2

#ferie #påskeferie #påske #påsketur #sverge #hytte #feriested #bobiltur #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #fotografere #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN GOD KVELD I STUA!