Hundene har kastet vinterfrakken!

God morgen alle sammen! 

Her om dagen tok jeg meg en tur langs kyststien her på Hurumlandet. Turen gikk rundt ved Tyskerstranda. Snøen er helt borte her, og det er så deilig å gå å lukte saltvannet!

Det er vår og temperaturen svinger mye…Men nå i disse dager, har hundene fått slippe vinterfrakken! Det går bra så lenge vi er i bevegelse, for det kan være en “spiss” og kald vind.

De koser seg når de er “fri” For ja…de går med vinterjakke, og godtar det…MEN ingenting er som å løpe naken rundt!

Her har jeg samlet noen bilder av hundene mine, Jayli, Zevs og Cessy. Det er tre dvergpinschere og er mor, far og datter. En liten fin flokk!

Når man går langs fjorden, så må man bare ta noen bilder av skjellene og sanden….Idyll!

Hundene har kastet vinterfrakken! 

#hund #hunder #flokk #dvergpinschere #vinter #vår #sjø #fjord #oslofjorden #hurum #strand #skjell #sand #natur #naturbilder #hundebilder #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD SØNDAG! 

I går fant jeg blåveis her på Hurumlandet!

God morgen alle sammen!

Det våres! Snøen smelter og våren “popper” opp…Ja det spirer og gror og i går fant jeg endelig blåveisen her på Hurumlandet! Det var nede ved sjøen, og det er store forskjeller fra hvor man går tur.

Noen steder ligger snøen fortsatt ganske tungt, og andre steder kan man altså nå finne blåveis! HERLIG!

Jeg elsker denne enkle flotte blomsten….Så blå og frisk og den nesten roper ut at, NÅ ER DET VÅR! Jeg slapp også å grave i løvet, den stod der og viste seg for meg!

Tok med meg en liten stilk hjem. Nå står den i full blomst! Bilder kommer senere….

I går fant jeg blåveis her på Hurumlandet! 

#blåveis #blomst #vår #hurumlandet #buskerud #hurum #tofte #vårblomst #vårtegn #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #blomsterbilder #bilder #foto #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HAR DU FUNNET BLÅVEIS ELLER ANDRE VÅRTEGN DER DU BOR? 

HA EN RIKTIG GOD DAG OG NYT HELGEN! 

Svanene koser seg i vårsolen!

Hei igjen….

I dag har det virkelig vært en strålende flott vårdag her på Hurumlandet….Disse bildene er ikke fra i dag, men himmelen har vært like blå som den var denne dagen i begynnelsen av mars.

I dag har vi vært å pakket ned siste rest i fra leiligheten til svigermor. Nå er det bare å få fraktet hjem spisestue og litt andre ting. Leiligheten er solgt, og snart er vi helt ferdig med alt styret med salg og rydding!

DET skal bli godt…

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var som en svane…seile avgårde på et vakkert blått vann, og dukke ned for å finne litt mat innimellom…De ser så rolig og avbalanserte ut..Selv om jeg vet at noen svaner kan være riktig så sinte….

Disse to vi gikk forbi, var ikke særlig redd for oss, og fortsatte bare med sitt. Cessy var veldig nysgjerrig, og stod lenge å studerte disse to vakre fuglene!

Ja de er noen vakre skapninger!

Svanene koser seg i vårsolen! 

#svaner #hund #sjø #vann #vår #fugl #sjøliv #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf

 

TAKK FOR AT DU TITTER INNOM! 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Man blir litt “tussete” som bestemor og bestefar!

Nå har bestemor og bestefar blitt helt tussete! Ja det er ikke bare bare å få sitt første barnebarn…..Veldig koselig og jeg kan liksom ikke vente på nye ting hele tiden!

Hun er bare 8 uker, men det skjer jo stadig nye ting…Ting skjer så alt for fort, og man henger nesten ikke med…Men sønnen min sier jeg aldri har vært så mye på besøk hos han…som nå….Det sier jo litt….;-)

Jeg var så heldig å få en dukkeseng, prinsesselampe og bokhylle av Sølvi. Min gode turvenninne…Hun har fått store barnebarn nå, så vi arvet litt småting som de ikke ville ha lengre….

DA måtte jeg jo lage et lite “dukkehjørne” Jeg har aldri hatt jentebabyer i hus,da jeg selv har to sønner. Så dere kan jo bare tenke dere hvor mye jeg har lyst å kjøpe!! Bjørn er ikke så mye bedre han, for det var han som valgte ut dukke og som bare MÅTTE ha pute til dukkesengen!

Så i dag kjøpte vi inn dyne, pute, sengetøy og to små bøker..Alt det andre har vi altså arvet! Blir nok mer leker til lille prinsesse Selma her etterhvert! Vi må nok bare ha litt tålmodighet…Hun må bli litt større først!

Hundene lurte fælt på hva vi drev med….Men det var koselig å se hvor forsiktig de var med dukken…MEN Zevs måtte undersøke under dyna! Hva lukter det her?

I dag sendt Matilde, min herlige svigerdatter, et nydelig bilde av mitt flotte barnebarn! Smilende!!

Man blir litt “tussete” som bestemor og bestefar!

#selma #barnebarn #bestemor #bestefar #leker #dukke #stolte #baby #smil

 

Har du barnebarn? Har du laget et “lekehjørnet” hos bestemor og bestefar?

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Bittesmå dråper mot en knall blå himmel!

Hei igjen!

Ja..Det er ikke bilder fra i dag altså….Selv om solen kom frem utpå dagen, har det ikke vært noe koselig vær i dag. Det har blåst hatter og trær! Joda…Sola var fremme, men vinden ødela idyllen da jeg var på tur oppe ved Røskestadvannet.

Derfor ble det lite bilder i dag, men jeg har flere bilder liggende som jeg ikke har fått vist dere. Disse her syns jeg ble virkelig fine! Det er noe med blå himmel på bilder…OG når det attpå til er noen dråper der, ja da er jeg solgt…..

Gåsungene syns jeg har vært fremme store deler av vinteren, men nå strutter de litt ekstra….Herlig, og de er jo så fine i seg selv…OG med dråper, blir de også ekstra fine!

Kos dere med noen bilder fra en fin, fin dag her på Hurumlandet. Bildene er tatt 3 mars 2019

Bittesmå dråper mot en knall blå himmel!

#dråper #dråpebilder #vanndråper #regndråper #blåhimmel #makro #makrobilder #nærbilder #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!

 

Tre magiske såpeboblebilder er blitt til kunst!

Hei på deg! 

Dere som følger meg vet at jeg elsker å ta nærbilder av dråper og såpebobler! Ja, egentlig så liker jeg jo å ta bilde av det meste, men akkurat disse to tingene, de ligger mitt hjerte nær…

Jeg har enda ikke klart å bestemme meg for hvilke foto jeg vil gjøre om til bilde på veggen, og jeg klarer ikke bestemme meg….Derfor har jeg ikke fått laget noe enda.

Jeg ble kjempe glad da en av døtrene til Bjørn spurte om de kunne få lage bilde av noen av fotografiene mine. Hun har fått seg ny sofa, og ville ha noe som passet inn.

Jeg ga henne fritt spillerom, og sa hun kunne velge selv, for jeg klarer jo ikke å velge hva jeg selv vil ha engang…Så hun bestemte seg for disse tre!

Jeg ble så overasket da vi kom til henne i slutten av uken som var, Hun hadde bursdag, og hadde klart å få ordnet dette til dagen…Så herlig å se! Nesten så jeg begynte å gråte…..

For de er jo lekre!!

Jeg syns bildene kom fint frem på lerret, og nå skal jeg jammen prøve å få laget noen sånne lerret med dråpebilder. Men, så var det hvilke jeg skal velge da……

Syns du de ble fine? Kunne du tenkt deg sånn kunst på veggen?

Tre magiske såpeboblebilder er blitt til kunst!

#såpebobler #makro #makrobilder #kulde #kaldt #vinter #natur #naturbilder #naturfoto #foto #fotografier #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf

 

HA EN RIKTIG GOD SØNDAGSKVELD!

Nytt kamera og nye dråpebilder!

Hei igjen alle sammen!

Lenge siden sist…Her går dagene unna i en rasende fart…Jeg rekker ikke alt, og bloggen har blitt liggende nede en liten periode…Når tid og lyst ikke er der, ja da må man bare vente på bedre tider…..

Tiden er helt klart en prioriterings sak….Men, som dere har skjønt…så har jeg ikke prioritert bloggen. Jeg har tittet innom noen av dere faste som jeg følger, men blitt lite av det også….

Håper lyst og glede over å dele bilder og små hverdagsglimt kommer snikende tilbake, og enn så lenge, så blir det kanskje et og annet innlegg i ny og ne….

Kanskje litt lyst kommer sammen med nytt kamera! Ja jeg har slitt med å ta bilder med det gamle, som begynte å lage problemer for meg. Jeg måtte se gjennom hullet, og da får jeg raskt vondt i nakken.

Nå har jeg kjøpt meg samme type kamera, bare en nyere modell. Dette skal jeg prøve å ta bedre vare på, og ikke ta med ut i regnvær. Da får jeg heller lete etter dråper ETTER regnværet…

Kameraet er av typen Canon Power shot SX70HS. Det er et speil løst kamera, og har innebygd både lang zoom og makro innstilling. Det har også samme innstillinger som et speilrefleks kamera.

Jeg har vært veldig fornøyd med det jeg hadde, samme type, bare SX60HS, men det tåler jo ikke den harde behandlingen jeg gir det. Det blir også brukt så si hver dag, og har vært med ut i alt slags vær…

I dag var tåka fremme, men det regnet ikke. Så da ble det noen dråpebilder fra skogen.

Nytt kamera, og nye dråpebilder! 

#dråper #dråpebilder #makro #makrobilder #nærbilder #kamera #fotograf #fotografere #foto #bilder #naturbilder #naturfoto #natur #vanndråper #hobbyfotograf

 

Her er det nye fotoapparatet mitt!

 

Håper alt er fint med dere, og jeg håper jeg snart kommer sterkere tilbake!

HA EN RIKTIG GOD LØRDAGSKVELD! 

 

I går fant jeg et lite vårtegn!

God morgen alle sammen!

Et lite livstegn fra meg, og et lite tegn om at det nærmer seg vår her på Hurumlandet! Ja det er snø hist og her, men det har sunket betraktelig, og mange steder er det helt bart….

Jeg har mange flotte steder å gå tur, og nå er det sånn at jeg kan velg…Vil jeg ha vår, eller vil jeg ha vinter…..Dere kan tenke dere hva jeg velger…..

Ingenting er som det første vårtegnet!

En bitteliten hestehov struttet såvidt over bakken…Det var bare den ene her jeg så, og jeg lette rundt for å se om det var flere…Men nei..bare denne ene flotte gule vårblomsten!

Forrige dagen gikk jeg tur ved Fremmadbanen, og der var det bart og deilig å gå inne i skogen…Men da jeg kom ut på selve banen, ja da var det skiløyper og masse snø!

Men, det går mot vår! DET er helt sikkert!

I går fant jeg et lite vårtegn! 

#vår #vinter #snø #hestehov #vårtegn #natur #hunder #dvergpinschere #naturbilder #hundebilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

Har du sett vårtegn der du bor? 

HA EN RIKTIG GOD LØRDAG!