Edderkoppen er nådeløs!

Obs: Edderkoppbilder! Har du fobi, ikke bla videre…

Livet ute i naturen ER brutalt..De svake har ikke livets rett, og blir mat ganske fort til andre dyr…Noen er også så uheldig å gå i “nettet” DA handler det ikke om å være svak, men å være uheldig.. Bli “fanget i nettet!”

Edderkoppen ligger alltid på lur..Det er sjelden man ser selve edderkoppen, for de ligger i skjul…Ligger og venter på byttet…Men de kan selv være uheldig å bli et bytte! Vi mennesker ødelegger ofte nett, og vi tråkker nok på disse små krypene rett som det er…De blir også tatt av fugler.

Tenk deg den jobben de har med å lage et nett! Når noen endelig går i nettet, må det repareres og lages nytt nett…De sitter sikkert mange ganger lenge å venter…De er nok tålmodige disse små jegerene..

Her kom jeg over en edderkopp som koste seg med byttet sitt..Groteskt, ja..men sånn er livet…Ihvertfall livet i naturen! Det går rundt…Vi trenger alle de små ekle krypene, de har sin misjon…Tro det eller ei….

Edderkoppen er nådeløs! 

 

 

 

 

#edderkopp #krypdyr #smådyr #insekter #sommer #skogen #foto #fotografi #fotografere #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf #makro #nærbilder #bilder 

 

 

Syns du det er ekkelt å se sånne bilder? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!

 

Hva skjer!? Det er fortsatt bare mai!

Nå har naturen gått helt i surr….Våren ble til sommer, og jeg håper bare ikke dette medfører at høsten kommer tidligere..For nå begynner jo bærene og komme!! I dag så jeg røde kirsebær, eller moreller. Jeg så blå blåbær klokker, og jeg så ripsen begynne å komme med fine kart…

Til og med små plommene i hagen har begynt å komme med bær! Markjordbærene er ferdig blomstret flere steder, og det kommer små kart der også. Det er store forskjeller på de forskjellige stedene selv her på Hurumlandet, så selvfølgelig er ikke alle bær røde! DE jeg fant her, stod i en sol helling. 

MEN jeg blir faktisk litt bekymret….Hva skjer? Vi har jo aldri før hatt det så varmt her i Norge heller! Ikke som jeg kan huske…Ikke over så lang periode…Det er jo akkurat som om å være i syden! Lufta er varm, og sola steiker… 

Naturen brenner, og folk får heteslag…Naturen er helt på en “snurr” 

Jeg skal ikke klage for mye på varmen, for det er jo deilig å ha en sommer å se frem til med varme. Særlig etter en kald og snørik vinter..MEN en liten mellomting hadde ikke gjort noe for min del…Jeg sliter i varmen, og blir enda mer slapp og daff…

Bærene er på vei! Håper bare ikke høsten kommer like fort som disse bærene….

Hva skjer!? Det er fortsatt bare mai! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#bær #bærtid #vår #sommer #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf #blåbærkart #bærtrær 

 

Har du sett om bærene er kommet der du bor? 

Er du litt redd for hva som skjer med klimaet? 

HA EN RIKTIG GOD ETTERMIDDAG OG KVELD!

Vi har kjøpt oss LotusGrill!

God morgen alle sammen!

Ny flott solrik dag! Flott grill vær om dagen!  obs: innlegget er ikke sponset!

I går måtte vi teste den nye grillen Bjørn kjøpte forrige dagen. Vi har prøvd mange forskjellige griller på camping, men enda ikke funnet noe som fungerer optimalt. Vi har prøvd elektrisk, gass, kull, små, mellomstore og i fjor så kjøpte Bjørn en som vi trodde var helt super! 

Den skulle være praktiske og kunne brukes til stekepanne og som grill. Den gikk på et sånt lite gassbluss, og var i en praktisk veske. 

Vi hadde sett etter en liten grill til bare oss to. En som ikke tar så mye plass og er praktisk. Det som var dumt med den vi kjøpte i fjor, var at den tåler ikke vind! Det er ikke noe skydd rundt. Så vi måtte lage vindskydd av tepper osv for å i det hele tatt få grillet. 

Vi har prøvd den flere ganger, og den fungere når det er helt vindstille..Men det er det ikke ofte på ettermiddagene ute på tur…Det tar år og dag før kjøttet blir ferdig, og jeg liker faktisk grillmat grillet!! Litt svart i kantene..

Så nå i helgen som var, ble vi dritt lei denne grillen vi hadde…Vi skulle bare grille “tjukkpølser” og det tok jo evigheter…Så nå gav vi opp…Må bare innrømme at det var et dårlig kjøp…Se siste bildet, det er av den gamle grillen! Bjørn ser ikke veldig fornøyd ut…

Vi hadde sett noen som satte frem en sånn fargerik tønne og grilla på sist vi var på tur…De fylte på kull, og plutselig så la de på maten…Bjørn hadde hørt om denne grillen, og vi googlet litt.. DEN hørtes, og så fin ut! 

LOTUSGRILL!

Passe stor, lite røyk, sikker om hundene kommer nær, og kom i en liten praktisk veske. Man bruker kull, men den har en innebygd vifte som gjør at man kan begynne å grille etter ca 4-5 minutter…Den finnes i mange farger, men vi ville ha den i svart.

Tittet på Finn.no og fant en til salgs i Drammen. Den var med ekstra utstyr som var ovnslokk og pizza sten. Bjørn ringte, og kjøpte den tvert…

 Litt røyk ble det…men så var det grillribber som lå på grillen…De drypper noe voldsomt…

Her er det fylt kull i beholderen i midten, også brukes det en slags past som tennveske..lukter ikke….

Så skrur man på den batteri drevne vifta, og vips…klar til grilling!

 

Dette står det om grillen: 

LotusGrill, den raskeste og sikreste grillen på markedet! 

LotusGrill er med sitt unike design og funksjon nesten helt røykfri! Her er det ikke noe fett som drypper ned på kullet under tilberedningen og dermed unngår man røykutvikling og mulig utvikling av helseskadelige stoffer. 

Takket være det innebygde ventilasjonssystemet blir grillen klar allerede etter 3 minutter. Varmen kan enkelt reguleres med det utvendige rattet. Den innerste skålen og risten tåler maskinoppvask. 

Kullgrillen har en lukket beholder som man låser fast med grillristen. På den måten risikerer man ikke at varmt kull faller ut selv om grillen skulle velte. Den er konstruert med doble vegger som gjør at den aldri blir så varm utvendig at man brenner seg. 

Grillen er laget av 100% resikulerbare materialer (stål og plast)

Vekt: 3,7 kg

Høyde: 23,5 cm

Bredde: 34 cm

 

 

 

 

 

#grill #sommer #grillmat #hjemme #utprøving #mat #camping #foto #fotografi #mannen #fotografere #bilder #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

Den fungerte helt topp når vi prøvde den i går, og gleder oss til å ta den med oss på tur!

Har du hørt om denne grillen før? Har du sånn grill? Er du fornøyd med den? 

HA EN RIKTIG GOD DAG!

En flyvende raring!

Ja..tenk om man kunne fly! DET kunne jeg tenkt meg i dag…Fly med vinden…

I går så jeg denne raringen her innimellom noe gresstrå…Jeg trodde det var en sommerfugl, og måtte selvfølgelig tett på…DA så jeg at den hadde et veldig skummelt uttrykk…Ikke akkurat noe “søting” dette her….

Skummel og litt skremmende uttrykk, men fascinerende var den helt klart…Tror det er en type svermer eller møll…Noen som vet?

En flyvende raring! 

 

 

 

#insekt #dyr #møll #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!

 

Mange flotte fargerike blomster bilder!

I dag fant jeg enda flere nye blomster som har “poppet” opp…De har jeg ikke tatt med her, for jeg har hatt mange flotte bilder liggende. Alle disse bildene er tatt her hjemme på Hurumlandet i løpet av de siste dagene..

Sommeren er her, og vi hoppet glatt over våren…I dag så jeg også markjordbærkart..OG mange bærkart har kommet frem..Det har virkelig eksplodert ute i naturen…Så mange flotte farger! Så mange flotte blomster! 

VAKKERT! 

Ja jeg må si det selv…Det ER vakkert! Det er nydelig og det lukter så godt…Men disse blomstene trenger snart noe regn for å klare å holde seg fine…Så litt regn, og da sier jeg litt… Men samtidig nok…Bør vi snart få..

Kos deg med et fargerikt blomster innlegg!

Mange flotte fargerike blomster bilder! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blomster #fargerikt #sommer #blomsterbilder #blomsterfoto #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

HAR DU FUNNET MANGE FLOTTE FARGERIKE BLOMSTER DER DU BOR? 

HA EN RIKTIG GOD ETTERMIDDAG OG KVELD!

Gressløk blomsten!

God morgen alle sammen!

Ny dag, og nye muligheter….Det ser ut til å bli en flott dag her på Hurumlandet, og varmen er her..Det er sommer, det er sol og det er onsdag…Midt i uken, og hvor ble denne uken av? Jeg syns tiden går så fort, og man må prøve å ikke glemme å leve!

Våren gikk så alt for fort, og sommeren er her for fult..Blomstene blomstrer, og det er masse flotte farger der ute i naturen..Man behøver ikke å gå langt, for noen ganger er fargene rett uten for i din egen hage…

Gressløk er noe de fleste har i hagen sin. Alle bortsett fra meg da…For joda..jeg har viltvoksende, de som har frødd seg og “popper” opp litt her og der..Men en fin liten tue, som kan brukes i matlaging, det har jeg ikke lengre. Jeg hadde, men den stod midt i “hundehagen” og er blitt tråkket ned, og uansett hadde jeg ikke turt å bruke av den…Hundene gjør jo fra seg overalt i den hagen…

På turen her om dagen, så jeg denne flotte lille gressløk tuen i en skråning uten for et hage. Ja de frør seg, og finnes nå overalt…Jeg syns blomsten til gressløken er så flott! Nydelige farger som lyser opp i naturen! 

Den kan jo også spises, og burde jo brukes mer i matlaging. Det sies at gressløken skal spises før den går i blomst, fordi stengelen kan bli litt trå…Syns du denne blomsten er flott?

Gressløk blomsten!

 

 

 

 

 

 

 

 

#gressløk #blomst #urter #sommer #natur #naturen #makro #nærbilder #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG!

Vi trenger litt dråper nå!

Trodde aldri jeg skulle si dette….VI TRENGER REGN! DRÅPER, FUKTIGHET…..Det er fare for skogbranner, naturen tørker ut, og det er faktisk forfriskende å gå tur i regnvær..Jeg fikk en liten smakebit av fuktighet på turen idag, men det må ha vært så lokalt, for her hjemme hadde det ikke kommet en eneste dråpe…

Sola har varmet i dag, og tørket opp det lille av regn som kom i går kveld, og naturen skriker etter vann!! Så jeg dukket ned i arkivet for å finne noen dråper..Har jo ikke blitt noen nye dråpebilder på lenge nå…

Sitter her i stua..I godstolen og svetter…I en tynn sommerkjole, eller strandkjole som det kanskje heller er…Fant plutselig ut at vi har jo en liten bordvifte nede i kjelleren…..Kjøpte til sønnen da han bodde hjemme, så DEN hentet jeg opp…satte den på bordet, og DET var deilig det……

Jeg klager ikke, og jeg vil heller ha denne varmen en kulde og snø…Men bittelitt regn…det kunne vi trenge…Det er en grunn til at jeg ikke reiser til syden lengre….Jeg tåler ikke varmen som godt..og svetter jo som en gud…

Nå er det nok små klaging…og kos dere med disse små dråpene jeg fant i arkivet mitt…

Vi trenger litt dråper nå!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#dråper #vanndråper #regn #dråpekunst #dråpebilder #makro #nærbilder #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

Savner du litt regn? Syns du det er litt for varmt?

HA EN RIKTIG GOD KVELD OG NATT! 

Hundene stilte villig opp som fotomodeller i dag!

I dag ble det masse bilder av hundene og naturen rundt ved Røskestad vannet her på Hurumlandet. Det var disig og lett skyet da vi startet turen, og jammen kom det litt lett sommer regn mens vi gikk rundt vannet. 

Det var varme i lufta, så det lille regnet som kom, gjorde ingenting og på slutten av turen sluttet det helt å regne. Da begynte så vidt sola og trenge igjennom det tynne skydekket. Ja når vi var ferdig med turen, da skinte solen for fullt!

Det var ikke den steikende varmen, så vi koste oss på tur. Hundene stilte villig opp for fotografering og det var ikke så mye maur og andre små kryp som forstyrret dem når de satt oppstilt.. Det er nemlig et stort problem når jeg nå skal ta bilder av dem…Maurene som kryper rundt der de sitter…..Eller mygg og knott som vrimler foran øynene deres….Wræl….Tenk dere til å få maur krypende oppover bena…..Det er jo ikke rart de ikke klarer å sitte/ stå i ro..

Så det var en ypperlig fotoshoot dag….Ikke måtte vi jakte på skygge heller…OG naturen rundt er jo bare vakker! Det er idyllisk her, og like fint både vinter, vår, høst og sommer….Dere har nok sett lignende bilder fra samme sted før…Men som jeg har sagt før…Naturen fornyes hele tiden…

Hundene stilte villig opp som fotomodeller i dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#røskestadvannet #buskerud #hurum #hurumlandet #vann #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hunder #hundebilder #hundetur #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

HAR DU HATT EN FIN DAG? 

JEG ØNSKER DEG EN RIKTIG GOD KVELD!

Den flotte og litt rare Valmuen i full blomst!

God morgen alle sammen!

I går var ble det en fargerik og fin tur rundt i nabolaget. Jeg fant mange fotomotiv, og har flere flotte bilder på lager…Ja det er så mange flotte motiver der ute i naturen at jeg ikke rekker å vise dere alle jeg finner…..

Hver dag dukker det opp noe nytt…Et luksus problem…

I går ble jeg så glad da jeg gikk nedover bakken hvor det hvert år er en skråning opp mot et hus fult av Valmuer..De er oransje og slynger seg rundt overalt..I går så jeg bare et stort teppe av store flotte blomster da jeg gikk forbi…

Når man stopper opp for å studere denne blomsten ser man hvor vakker til og med knoppen er..En oval hårete greie som sakte men sikkert åpner seg som en pakke…Og ut kommer en vakker stor oransje blomst! 

Når den er avblomstret, står det igjen en flott liten knopp da også…Så en plante som er vakker i alle stadier….I går lyste denne flotte blomsten mot meg….Den finnes i mange forskjellige farger, men akkurat her kommer den igjen hvert år og har denne knall oransje fargen!

Den flotte og litt rare Valmuen i full blomst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blomst #valmue #sommer #vår #blomster #fargerikt #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG!

Hva er dette for et insekt? + mange andre insekter!

I dag har det faktisk ikke vært stekende sol her på Hurumlandet! Det har vært litt disig, og passe varmt..Faktisk ble det litt kaldt ut på dagen, så jeg måtte ta på meg langbukse. Nå i ettermiddag så kom regnet…Nesten så jeg sier Jiiippi!! Vi trenger litt vann i naturen…Kan ikke bare ha sol og varme…

Nå har vi vært så heldig å hatt strålende sommervær i flere uker, og jeg og Bjørn har fått utnyttet den med to langhelger ute på tur…Nå er det ikke noe flere bobilturer før vi reiser på sommerferie…Så det kan godt komme litt vått nå, også klarner det opp til vi skal på ferie igjen…

Uansett..Det ER sommer, og det vrimler av blomster og insekter der ute…Jeg syns det dukker opp nye typer, og nye ting hele tiden..Men det er nok bare jeg som ikke har studert naturen så nøye før….Nå ser jeg naturen gjennom makro linse, og da ser man jammen mye rart! 

Som denne første lille rare på bildet her…Jeg hadde aldri sett noe sånt før i fjor! Da så jeg den bare i farten, og fikk helt sjokk….Hva var dette for noe?? Jeg mener jeg fikk høre at det var en slags humlesommerfugl?! Har prøvd å google og finner ikke navnet, men kanskje DU vet hva slags insekt dette er? 

Ellers har jeg samlet litt av det jeg fant på min tur rundt i nabolaget i dag…fluer, humler, veps, bille og en møll som så ut som en sommerfugl ( de kalles vel dagsvermere, eller noen som vet navnet på den også? ) viste seg for meg i dag..

Hva er dette for et insekt? + mange andre insekter! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#insekter #makro #nærbilder #fluer #humler #smådyr #sommer #natur #blomster #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf 

 

Vet du hva slags insekt dette første og siste er? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!