Jeg fant både blå himmel, sol og ekorn på turen i dag!

Det ble en strålende fin dag i dag..Sol fra tidlig til sent..MEN med sola, ja da kommer også kulda….Det var -10 grader da jeg gikk tur, men den følte temperaturen var nok mye mer…Det blåste, men ikke så mye som i går..

Jeg holdt på å snu da jeg kom ned på veien, for da begynte Zevs å halte…Men jeg kjente på benet, og så ikke noe galt..da jeg satt han ned igjen..så gikk han helt fint..Da husket jeg hvordan det var på de kaldeste dagene i fjor…da haltet de litt om hverandre..Særlig på begynnelsen av turen.. 

Så det var bare å holde jevnt tempo, uten for mange stopp..Nå går mine i langt bånd når vi kommer til skogen, så selv om jeg stopper for å fotografere så kan de bevege seg frem og tilbake i langt bånd..

Det ble ikke mye fotografering for det var kaldt nok for meg også…Jeg klarte å ha på hansker i dag, og det var godt..Lue og bøff skjuler det meste av ansiktet, og ullundertøyet er på..Så jeg klarte meg fint jeg…

Det knaket i trærne rundt oss, så det ble til at jeg tittet mye opp…og på vei ned i skogen så jeg et ekorn, se siste bildet…Det gjemte seg godt bak kvist og kvast…Tok noen bilder men ga opp. Gikk runden rundt bak Brinkli, og på veien hjemover kom vi over et ekorn som satte seg fint til i et tre utenfor stien. Det enset ikke oss, var bare opptatt av å spise konglen den hadde hentet seg..Se kollasjen og første bildet… Så da ble den fotomotivet mitt i dag! 

Jeg fant både blå himmel, sol og ekorn på turen i dag! 

 

 

 

 

 

 

Sånn kan det også gå…Ingen vil se min vei…Alle ser hver sin vei…. 🙂 

Men med litt lokking og mas, så ser de til nød på meg…I dag ser du de er litt sure…MÅ vi stå her lenge eller?? neida..fort gjort om dere bare ser mot meg! 

 

Jada…ikke akkurat lekker på tur i dag..men her måtte alt trekkes ned eller opp..brrrrr…kaldt! Da blir det som det blir… 😉

#ekorn #hund #hunder #hundetur #hundebilder #tur #skogen #vinter #natur #naturen #naturbilder #bilder #foto #fotografier #naturbilder #naturfoto #naturfotografier #hobbyfotograf #fotograf #selfi #kaldt 

 

HAR DU HATT EN FIN DAG I DAG? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

 

Grønne motiv, med vanndråper på!

God morgen alle sammen! 

Ja om du leter, så finner du noe grønt der ute enda…Selv om det meste er nedsnødd, så er det steder det er bart..Som under trær og busker, langt inne i skogen, og der solen kommer til.. Grantrærne er jo alltid grønne, men man ser dem liksom ikke så godt på vinteren.. 

Dråpene er også der..Selv om de til tider er frosne…Vakre da også..Men de frosne dråpene bli til bløte etterhvert..Det har vært en lang periode uten dråper nå. Blåsten gjør at det ikke danner seg så mange dråper på busker og trær..

Men jeg har jo alltid noen dråper på lur…Arkivet mitt blir nok aldri helt tomt…

Grønne motiv, med vanndråper på! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#grønt #dråper #vanndråper #dråpebilder #natur #naturen #naturbilder #bilder #foto #naturfoto #naturfotografi #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se og lese innlegg jeg la ut i går:

Lille “blåmann”!

10 “gullbelagte” såpebobler!

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

10 “gullbelagte” såpebobler!

Dagen i dag har sust avgårde..Det ble som sagt en sverge tur på oss i dag, og da forsvinner liksom bare dagen…Tok en kort tur med hundene før vi dro, og fyyy så kaldt! Gradestokken viste bare rundt -8 grader, men det blåste og føyka rundt ørene våre..

Hundene ville bare snu, og jeg må si vi snudde ganske så fort når det fornødne var unnagjort…Kjøre turen var forferdelig..Jeg er glad det ikke var jeg som kjørte, men jeg skal love at det virket som jeg gjordet det….Måtte til slutt lukke øynene..for vinden tok i bilen, og jeg syns alle bilene var på vei overende…

Vi gikk en runde på Nordby senteret, men ble ikke så mye titting..Vi er ikke så gode på “trasking” lengre…Bjørn med ankelen, og meg med ankel og heler…Så vi handlet ikke noe særlig annet en det vi skulle, men satte oss ned på Diners og spiste middag! 

Ja det ble middag klokka 13 i dag… Så var det å handle litt matvarer og snus. Vi kjøpte bare med oss tre sjokoladeplater, og ikke noe mer godis! Tenk det! Jeg er virkelig flink om dagen altså..Men veldig uvanlig å komme hjem fra sverge tur, uten godterier! 

Det hadde nok blitt fine frosne såpebobler i dag. Men disse er fra i går, og dagen før det.. I dag ble det ingen bilder…Så jeg måtte titte gjennom arkivet, og det ble mange bilder av såpeboblene, så her har jeg samlet de som ble “gullbelagte” 

Grunnen til at de blir i denne fargen, er jo selvfølgelig pga sola… Det kan bli mange fine farger på disse frosne såpeboblene, det gjelder å ta bilder i mange vinkler… Så kan det plutselig dukke opp noen gullbobler! 

10 “gullbelagte” såpebobler! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#såpebobler #frossen #frost #kaldt #vinter #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturkunst #hobbyfotograf #fotograf #sol #kulde 

 

Har du gjort noe spennende eller gøy i dag?

Er det kaldt der du bor?

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Lille “blåmann”!

God morgen alle sammen!

Våknet til en kald morgen i dag også..-8 grader her på Hurumlandet. Det blåser, så det virker nok enda kaldere…I dag har Bjørn fri, så vi tar en tur til Sverige for litt “harry handel”. Samtidig tar vi det som en hyggetur med å spise ute, og gå å titte litt i butikker. 

I går ble det en tur i Zevs skogen, men ble ikke så mange bildene. Nå føler jeg at jeg har vist det meste, og så lenge naturen er dekket av snø, er det ikke så mye nye motiver der ute..MEN jeg har fortsatt et stort lager av bilder..Så jeg fant frem noen fuglebilder. Bilder av Blåmeisen…. Lille blåmann som jeg kaller den..

Blåmeisen er faktisk Buskeruds fylkesfugl. Da passer det bra at jeg bor i Buskerud fylke!

Jeg syns denne fuglen er så flott.. Den lyser opp og gir litt farger i naturen. Den er ofte på “fugletreet” mitt, og virker som en vennlig fugl. Jeg legger merke til at feks Kjøttmeisen er mer bråkete, og prøver ofte å jage bort den søte Blåmeisen. 

Disse bildene er fra “fugletreet” mitt. Bildene er tatt igjennom stuevinduet, og jeg syns det er utrolig å få så fine bilder ved å gjøre det. Da kommer jeg også tett på, og kan studere disse flotte fuglene. Bildene er i fra april -17. 

Lille “blåmann”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fugl #fugleliv #blåmeis #fylkesfugl #buskerud #fuglebilder #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se og lese innlegg jeg la ut i går:

Frosne såpebobler i fokus!

Masse snø gir flotte vinterbilder!

 

HA EN RIKTIG GOD NY DAG! 

Masse snø gir flotte vinterbilder!

I dag har vi hatt en flott dag her på Hurumlandet. Det begynte med -11 grader, men sola kom, og gjorde det mildere.. Deilig å kjenne solen varme, og se at små, ja bittesmå vår tegn “popper” opp.. Noen steder må jeg nok grave dypt for å se dem, for det er masse snø enkelte steder. 

Det kom litt ny snø i går, men den var veldig lett og har bare lagt seg som et flott hvitt teppe. Men all denne snøen skal jo vekk, og jeg tenker med gru på all gjørme og slafs det snart vil bli..MEN etter det…ja da kommer vår og sommer! 

Masse snø, gir flotte vinterbilder! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#snø #vinter #vinterbilder #vintermotiv #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotograf #hobbyfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Frosne såpebobler i fokus!

God morgen alle sammen! 

I dag er det virkelig såpeboble dag her på Hurumlandet! Gradestokken viser -11.3 grader! Så kaldt var det ikke i går, men på morgenen viste den -5 grader i går. Så jeg tok med såpeboblene på tur, og prøvde meg litt. 

Det ble da såpebobler, og noen begynte å fryse til. Men det var også litt vind i går, så de skrumpet raskt inn. Det er akkurat som om luften blir “dyttet” ut av dem når det er litt vind i lufta…

Jeg ser det er meldt kaldt over hele landet i dag og i morgen, så vil du prøve å lage frosne såpebobler, ja så kom deg ut i kulda…. Det var en som lurte på hvordan jeg fikk denne gullfargen på boblene, og det gjør du enkelt ved å fotografere når det er sol, og vende fokuset mot sola, gjennom boblen! 

Det er alltid lurt å ta bilder i flere vinkler, for det blir fort mange forskjellige bilder ut av en boble! Farger og mønster forandrer seg stadig.. Man må være litt tålmodig, og jeg har inntrykk av at de fryser fortere jo kaldere det er! 

Håper dere ikke blir lei av disse såpeboblene, for jeg syns det er så fasinerende, og gøy…Blir jo litt forskjellig hver gang, selv om de kanskje kan virke veldig like for noen.. 

Frosne såpebobler i fokus! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#såpeboble #frosne #kaldt #kulde #frost #bobler #såpe #natur #naturen #naturbiler #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se og lese innlegg jeg la ut i går:

Turer med glimt av noen dyr!

FARGER – Svart!

 

Har du prøvd å lage såpebobler i kulda før? 

HA EN RIKTIG GOD NY UKE OG NYT DAGEN! 

FARGER – Svart!

Tja..svart….Er det en fin farge? Er det en farge? Jeg personlig er veldig glad i svart. Svarte klær, svart interiør, og svarte pynteting…Jeg er nok ganske “kjedelig” der..Ikke den aller mest fargerike person…

Men jeg har begynte å sette mer pris på farger med årene.. Det frisker jo opp, og svart er en fin basis farge…I naturen så forbinder jeg svart med visne ting, råtne ting, og planter som har vært fargerike før..MEN det finnes endel svarte fugler..De er enten helt svarte, eller har mye svart i seg..

Her har jeg samlet en del ting fra naturen som er svart..For Nathless har innimellom en enkel utfordring som går ut på å lage et innlegg med forskjellige farger, i dag var det fargen SVART! Vil du se hva dette går ut på, så gå innom bloggen hennes HER

FARGER – Svart! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fugl #natur #svart #farger #utfordring #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #foto #bilder #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Er du glad i fargen svart?

HA EN RIKTIG GOD SØNDAGSKVELD! 

 

Turer med glimt av noen dyr!

God morgen!

Siste dag med OL, og jeg hadde klokka på vekking. Men i går ble det en tidlig kveld for meg, så jeg stod opp lenge før klokka ringte. Deilig det! Nå sitter jeg og ser på 3 mila for jentene, og jeg håper inderlig at Marit Bjørgen vinner! MEN man vet jo aldri, og de gjør sitt beste! 

Jeg har ikke gått 3 mil om dagen, men små turer i nærmiljøet. Vi har en masse skog rundt oss, og mye dyre liv.. I går så jeg ekornet, men det prøvde febrilsk og gjemme seg bak trær og kvister…Så fikk ikke det beste bildet av det. 

Forrige dagen så jeg to rådyr som løp for livet over hogst feltet og opp i skogen.. Stakkars..De blir nok ofte skremt, for det er mange turgåere i dette området. I samme området fant jeg et dødt rådyr her om dagen…Det lå i grøfta og det var blodspor rundt…Så enten har det skadet seg…og til slutt kapitulert..Eller har noen hunder jaget det, og fått tak…Uffff…jeg får så vondt av å tenke på det, og når jeg så disse to forrige dagen, tenkte jeg på at de sikkert har mistet vennen sin…

Dyrelivet er hardt, og brutalt…Fuglene har så smått begynne å synge, men det er i nabolaget jeg ser flest..Så de holder seg nok nær matfatene.. Det er alltid hyggelig å treffe på dyr i skogen, og jeg blir så glad hver gang jeg ser dem! 

Turer med glimt av noen dyr! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fugler #ekorn #rådyr #dyreliv #skogen #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #foto #bilder #fotografi #hobbyfotograf #fotografere 

 

HA EN RIKTIG GOD SØNDAG! 

Mange forskjellige fargerike sommerfugler!

Fra fargeløst innlegg på morgenkvisten, til fargerikt innlegg nå…For vi trenger litt farger nå…I dag har det vært en grå og kald dag. Stod opp alt for tidlig, og da kommer man seg ut på tur alt for tidlig også..Alt blir forskjøvet, eller fremskyndet…

Jeg har ikke hatt noe god dag i dag heller, men litt bedring er det…Så i dag gikk vi tur ned i skogen. Det gikk sakte, for selvfølgelig må ankelen gi seg til kjenne, når kroppen ellers begynner å bli bedre….grrrrr…Alltid er det noe..MEN nok klaging…

Jeg driver jo denne opprydningen, og finner stadig flotte naturskatter…I fjor ble det mange sommerfugl bilder, og her fant jeg noen flere som også er ganske så fine. Jeg prøvde å telle hvor mange arter jeg hadde her…Men gikk i surr..Hode fungerer ikke helt…

Men det er ihvertfall mange fine bilder her, og vi kan jo begynne å drømme om sol, sommer og sommerfugler! De er jo så vakre! og jeg blir aldri lei av å se på dem. Noen er vakre, andre mindre fine…Men alle har noe ved seg… Bare tanken på en sommerfugl..fargerik, fri, og nydelige! 

Mange forskjellige fargerike sommerfugler! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

#sommerfugler #sommer #sommerfugl #blomst #fargerikt #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografere #foto #bilder #fotografi #hobbyfotograf #fotograf 

 

Er det ikke koselig å se disse nydelige fargerike sommerfuglene våre nå når det er så fargeløst ute??

HA EN RIKTIG GOD LØRDAGSKVELD! 

Naturens dråper i svart/hvit!

God morgen alle sammen!

I dag måtte jeg bare sette vekkeklokka på ringing. Må ha med meg de siste tingene som skjer i OL. Jeg er jo som regel oppe ved 07-08 tiden, så ikke så mye forskjell å stå opp kl 06. Jeg kan jo sove litt midt på dagen om jeg vil! 

Jeg har fortsatt med opprydding i arkivet, og mange av bildene jeg legger ut, er gamle skatter som er blitt liggende. Her har jeg samlet noen svart/hvit bilder. Noen har jeg gjort om til det, fordi det ser bedre ut, mens andre har blitt sånn pga de var litt mislykkede pga fargene i bildet, eller andre ting. 

Noen vanlige dråper og noen frosne dråper. Noen enkle, og noen sammensatt med mange dråper…Altså, litt av hvert… Noen ganger syns jeg svart/hvit kan være finere en fargerike flotte bilder. Det blir mer “ryddig” og man får frem motivet. 

Naturens dråper i svart/hvit! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#dråper #dråpe #svarthvit #dråpebilder #kulde #frost #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf #bobler

 

Her kan du se og lese innlegg jeg la ut i går:

10 gamle vanndråper!

Måtte ut å leke meg litt i dag = Frosne såpebobler!

 

 

HA EN RIKTIG OG LØRDAG!