Ukens fotoutfordring! REGNDRÅPER!

Jeg fortsetter min vandring på denne flotte listen som inneholder 7 forskjellige ord. Ikke alle ordene er like lette å finne motiver til, men jeg skal nok finne på noe. Ja dette er en ukes utfordring som Sølvi Birgitte i bloggen Solviwar har satt i gang. Gå gjerne innom bloggen hennes HER. Der kan du lese mer om denne utfordringen! 

Det er alltid morsomt å få noe å “bryne” seg på, men akkurat dette ordet, ja det var det ingen problemer med å finne motiver til. MEN jeg fikk et problem..Hvilke skal jeg velge! Jeg skulle egentlig også legge ut et vanlig innlegg i dag, med dråper, men fant på noe annet i dag. Dråpebilder får der jo nok av på min blogg…

Men her i dag skal dere få to bilder av regndråper…Mange syns de er vanskelig å fotografere, men jeg har nok funnet min egen teknikk, og har trent lenge…Så for meg er dråpebilder bare morsomt! 

I går valgte jeg dugg, og hvor går grenser mellom regndråper og dugg? Ja, du kan jo se innom innlegget fra i går, og få forklart hva dugg er….Altså vanndråper som fester seg på blader, gress osv, gjerne i klynger… Så jeg mener disse bildene jeg har her idag, er regndråper… Dråper etter regnvær! 

Dette står det på YR.no sin side: 

En typisk regndråpe er ikke formet som den velkjente tåren. Dråpen ligner mer på en liten ball. Jo større den blir og jo fortere den faller, kan dråpen se mer ut som en slags hamburger eller en fallskjerm.

En regndråpe er faktisk rund eller nesten flat, og ikke tåreformet slik mange tror. Den kan også likne på en sopp. Grunnen til at regndråpen i utgangspunktet er rund er overflatespenning.

Her er mitt bidrag: 

 

 

#dråpe #regndråpe #foto #utfordring #fotografi #fotografere #naturfoto #naturfotografi #fotograf #hobbyfotograf #naturbilder 

 

Her kan du se de andre bidragene mine i denne utfordringen: 

FOKUSDUGG 

 

Er du med på denne utfordringen? Vist ikke, bli med da vell! 

HA EN FORTSATT GOD KVELD! 

 

Det ble en tur til Røskestadvannet i går!

Det var en fin dag i går. Jeg har ikke vært ute å kjørt bil på egenhånd på lenge..Jeg er blitt en skikkelig pyse…Orker ikke kjøre når føret er dårlig. Jeg får så vondt i nakke, skuldre og hode når jeg binder meg…Noe jeg automatisk gjør når jeg kjører bil. Særlig på dårlig føre.. 

Så, i går var det opphold, snøføre, men måkt de fleste steder, så da ville jeg ta en tur opp til Røskestadvannet. Ville gå innover mot “uglevika” men det gikk ikke. De hadde laget skiløyper på kjerreveien innover, og jeg turde ikke gå der. 

Så jeg gikk bare langs vannet til “kjærlighetsodden” og tilbake. Det var hvit og fint, men ingen sol…Da blir det liksom ikke helt winter wonderland…Men en deilig tur, på bortover vei, og det var brøytet. 

Da jeg kjørte hjemover, så jeg et herlig lys over fjorden…Røskestadvannet ligger motsatt vei av fjorden, og litt inne i skogen. Så derfra så jeg ikke dette herlige lyset…Så, jeg kjørte forbi hjemme, og fortsatte ned til Tofte og fjorden. 

Der ble det flere flotte bilder, og fikk du ikke med deg morgen innlegget mitt med de bildene, kan du se de HER. 

Men her har du litt bilder av litt av hvert, landskap og frossne dråper…Litt vinter idyll! 

Det ble en tur til Røskestadvannet i går!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#tur #røskestad #hurum #buskerud #snø #vinter #vinterlandskap #kaldt #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf #hund 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Nydelig lys utover fjorden her på Hurumlandet!

God morgen alle sammen!

Idag er det pluss grader og regn….Den lille snøen som dekket naturen så fint i går, den er nå borte…Det snur jammen raskt! Men det er vel litt av det med høsten, jeg mener våren..Ja nå skrev jeg høsten, for det ser virkelig ut som høstvær der ute.. 😉

I går tok jeg bilen til Røskestadvannet og gikk rundt der, herlig men da jeg kjørte derfra, så jeg et nydelig lys utover fjorden…Da måtte jeg bare kjøre ned til “skjæra” som er en strand med svaberg rundt, midt i Tofte sentrum.

Der gikk jeg litt rundt og bare knipset naturen og himmelen….Vakkert! Ja sånne farger på himmelen syns jeg alltid er så magisk..Jeg blir trukket til det, ja øynene mine MÅ bare se..og se, og se…OG kamerat må bare knipse noen bilder..

Ble idyllisk, selv om det ikke frister med et bad akkurat…Men snø, fargerik himmel og fjord…Det må bare bli bra… 

Nydelig lys utover fjorden her på Hurumlandet! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#hurum #buskerud #tofte #hurumlandet #idyll #strand #fjord #oslofjorden #snø #himmel #lys #vinter #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se og lese innlegg jeg lagde i går:

Naturen lager sine egne is skulpturer!

FARGER- lilla/ fiolett!

Ukens fotoutfordring! DUGG!

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

 

Ukens fotoutfordring! DUGG!

Da har jeg kommet meg i gang med denne utfordringen, og jammen ble det utfordring..Måtte faktisk google dugg…For hva er dugg? Jeg tenkte dugg på et speil, et vindu eller noe i den duren..Men hvordan få et fint bildet av det!?

 

Dette sier Wikipedia om dugg: 

Dugg er vanndråper som oppstår på legemer i naturen om morgenen eller kvelden. Når bakken blir avkjølt ved varmeutstråling fører dette til at luften like over bakken også blir avkjølt. Dermed kan luften bli mettet og vanndamp kondenserer til små vanndråper på små legemer som gresstrå og blader. Hvis temperaturen er lav nok kan dugget bli til is. Dette blir kalt ri eller rimfrost.

Dugg oppstår ikke bare utendørs om natten. Det er de samme prosessene som skjer når briller og speil blir tildekket av dugg på et bad eller i industrielle prosesser. 

Mengden av vanndamp som luft kan holde på er avhengig av temperaturen. Temperaturen som luften må avkjøles til for å bli mettet med vanndamp kalles duggpunkt. Når temperaturen på overflaten blir lavere, og til slutt kommer ned til duggpunktet, vil vanndamp kondensere til små vanndråper på overflaten. 

 

Så da fant jeg ut at disse flotte perleteppene med dråper, det ER dugg…Spindel som samler dugg i løpet av dagen eller natten.. VAKKERT! 

Vil du vite mer om denne utfordringen som Sølvi Birgitte i bloggen Solviwar har satt i gang, ja så gå inn å se HER. Du ser listen litt lengre ned på siden her også. 

Her er mitt bidrag:

 

 

#utfordring #dugg #fotografere #fotografi #bilder #foto #naturbilder #natur #naturen #naturfoto #hobbyfotograf #fotograf 

 

Bidraget i går var  FOKUS, titt gjerne innom om du gikk glipp av det! 

 

Takk til Solviwar for utfordringen! Er du ikke med? Bli med da vel! 

HA EN FORTSATT GOD KVELD! 

 

 

FARGER- lilla/ fiolett!

Nå er det mye som foregår her på bloggen, og jeg må liksom være med på alt..Er en fotoutfordring, også har Nathless en helt enkel utfordring der hun gir oss en farge, også skal vi lage et innlegg med disse fargene.. 

Vil du se hva det går ut på, så se innom bloggen til Nathelss HER

Da er det bare å dukke ned i arkivet, for ute var det ikke mye som lignet på lilla eller fiolett… Det er en varm men også litt kald farge..de finnes i flere nyanser, så jeg måtte google for å se om de jeg fant frem var innenfor. 

Det er lett for at fargen går over i mer blå, eller mer rosa.. Ikke lett..MEN blomster er jo fine uansett, så regner med disse blir godkjent.. Tenk..nå er det snart tid for blomster ute i naturen…GLEDER MEG! 

Enn så lenge, så får du kose deg med noen blomster bilder i fargen LILLA/FIOLETT!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#blomster #lilla #fiolett #utfordring #blogg #foto #fotografere #fotografi #bilder #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #hobbyfotograf #fotograf 

 

Takk for utfordringen Nathless! og

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN!

HA EN RIKTIG GOD KVELD TIL DERE ALLE SAMMEN! 

Naturen lager sine egne is skulpturer!

God morgen alle sammen! 

Ny dag, og nye muligheter! Fy som dagene flyr…Men sånn er livet…Man bør favne hver dag, og leve mens man gjøre det….Lett å si, kanskje litt vanskeligere og gjennomføre noen ganger…Men ha det i tankene da folkens…Livet er NÅ… 

Her om dagen gikk jeg forbi en liten bekk som gikk ved siden av en sti/gangvei jeg gikk. Det var den dagen det var så innmari kaldt! Den dagen fikk jeg masse fine frostbilder, har fortsatt mange igjen å vise, og jeg lagde såpeboblekunst.. Denne dagen ble det også litt is kunst! 

For når man går langs en liten bekk i kulda, ja da er det mye vakkert å se….Vann, is og snø lager de fineste skulpturer…Det blir hengende istapper, dansende isflak og små rariteter som ligger der og glinser mot deg!

Her er litt av fangsten jeg fikk den kalde dagen her på Hurumlandet….Noe som klamret seg fast fra vannet som sildret forbi…Nydelig lys var det den dagen, noe som ga et enda finere gjenskinn… 

Naturen lager sine egne is skulpturer! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#is #vann #bekk #skulpturer #natur #naturen #naturbilder #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotograferer #hobbyfotograf #fotograf #naturkunst 

 

Her kan du se innlegg og bilder jeg la ut i går:

Furu og gran trær som dråpesamlere!

Fargerike og noen fargeløse bobler!

Ukens fotoutfordring! FOKUS!

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

Ukens fotoutfordring! FOKUS!

Da har jeg blitt med på en utfordring som Sølvi Birgitte i bloggen Solviwar.blogg.no har satt i gang. Hun hadde en i forrige uke også, men den rakk jeg ikke være med på…Klarer bare en utfordring av gangen.. Ja, ellers blir det alt for mange innlegg også.. Men denne blir jeg med på, og vil du være med du også, så blir hun sikkert glad! 

Gå inn HER og les om utfordringen, men kort fortalt, så skal man velge et stikkord fra en liste hun har laget, listen finner du nederst på siden her.. Så finner man et bilde, eller tar et bilde man har, som passer til stikkordet.. 

I dag valgte jeg ordet: FOKUS! 

Når jeg tenker fokus i fotoverden, så er det selvfølgelig og få fokus på det du vil ha i fokus…Det er jo ofte man vil ha med litt rundt, men ikke ha det i fokus, og da gjelder det å få rett fokus! Altså det du vil ha frem mest tydelig, og det andre litt i bakgrunn..

Her er mitt bidrag:

 

 

#foto #utfordring #dråpe #fokus #fotografere #fotografering #naturfoto #fotograf #hobbyfotograf #sol #fotoutfordring #naturbilde #dråpebilder 

 

ER DU MED PÅ DENNE UTFORDRINGEN? 

HA EN GOD KVELD! 

Fargerike og noen fargeløse bobler!

Her om dagen hadde vi frost…Skikkelig frost…Så fikk vi noen dager med mildvær og regn, og i dag har vi igjen kuldegrader. Ikke fult så kaldt som den dagen, men kaldt nok til at de dråpene jeg fanget i går har blitt istapper i dag. Det har også kommet litt snø, bare et tynt lett lag. 

Vinteren er ikke over! 

Den dagen vi hadde skikkelig frost, tok jeg masse bilder. Den dagen tok jeg også med meg såpeboblene og lekte meg litt. Jeg fikk ikke holdt på så mye, og lenge, da det blir for kaldt for hundene å stå stille. Så det ble ikke mange boblene.. og jeg kunne nok ha ventet enda lengre, for å se om det ble mer mønster.. 

Men jeg fikk til ganske mange fine, og de fineste har jeg vist i et tidligere innlegg, fikk du ikke med deg det, kan du se det HER. Her kommer andre sortering, og noen av dem fikk alt for mye regnbue farge. Det er pga blitzen og antagelig har jeg hatt en for sterk blanding med zalo. 

Men de ble jo litt artige allikevel, og de er jo litt spesielle! Noen som jeg følte ble litt ødelagte av fargene, har jeg gjort om til svart/hvit.. Så det ble lett blanding av litt av hvert… 

Fargerike og noen fargeløse bobler! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#bobler #såpebobler #farger #snø #kaldt #kulde #frost #vinter #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf #makro #nærbilder 

 

Det er virkelig morsomt å lage såpeboblekunst…Så har du ikke prøvd, så prøv…

MEN det må være kuldegrader…jo mer, jo bedre…Likte du disse bildene? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!

 

 

Furu og gran trær som dråpesamlere!

God morgen alle sammen!

Da er det klart for en ny uke…Helgen er over, og denne helgen har ikke vært noe utenom det vanlig helg..Helt vanlig, og veldig rolig.. Bjørn har jobbet, og jeg har tatt det helt med ro. Litt utenom det vanlig har det vært, for jeg har prøvd å begrense mat og godteri inntak, og har klart det gjennom hele helgen. 

Litt godis, men langt mindre en vanlig. Bjørn dro og kjøpte tredemølle til meg før helgen for da får jeg gått litt fort. Jeg klarer ikke å sykle på ergometersykkel pga ryggen, men det å gå, det er tingen for meg. Ute må jeg passe på underlaget, og må derfor gå sakte. På dette apparatet kan jeg få opp pulsen litt. 

Som dere skjønner så skal jeg ned i vekt! Jeg har gått opp alt for mye etter at disse forferdelige helene mine begynte å gjøre vondt. OG nå syns jeg det er tungt og slitsomt å dra på disse kiloene…Så NÅ er jeg i gang.. 

Når jeg kjenner det er vanskelig å bøye seg, og vanskelig å komme opp fra knestående, ja da må noe gjøres..For når jeg skal ut på tur og ta bilder, så må jeg være litt mobil. Særlig når man skal ta dråpebilder! Man må se de i forskjellige vinkler… 

I går var det masse dråper der ute..All denne flotte frosten som hang på trærne på lørdag, de var blitt gjort om til flotte dråper som hang og glinset til meg! Det var steder de hang tett i tett… Særlig på Furu og gran trærne..Der hang de som små flotte perler og kuler!

Furu og gran trær som dråpesamlere! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#dråper #dråpe #dråpebilder #vanndråpe #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se innlegg og bilder jeg la ut i går:

Så var naturen hvit igjen….

Frostbelagt natur ER vakkert! Eller hva?

 

HA EN RIKTIG GOD NY DAG! 

Frostbelagt natur ER vakkert! Eller hva?

I går hadde vi en kald dag! Det viste seg i naturen som et nydelig “frosty” dekke over alt.. Ja jeg gikk bare rundt og knipset og knipset….Er det mulig!! Det var bare så vakkert!! Selv en vissen busk fikk nytt liv! 

Det ble enda bedre da sola gløttet frem fra tåka…Det ga et gult skjær på himmelen.. Jeg må snart trekke tilbake det med at jeg ikke liker vinteren…For jeg har virkelig begynt å se det fine ved den også.. Særlig på sånne dager… 😉

Jeg husker jeg sa det samme i fjor, når snøen henger på trærne, eller frosten omkranser naturen….Vakkert!! Ja selv is som omkranser naturen er flott å se på, men ikke fult så godt å ferdes i.. 

Det var godt jeg tok meg tid å tok litt bilder i går, for i dag er alt borte…Vi fikk litt snø i går kveld, og på morgenen i dag, hadde vi +3 grader.. Så det svinger fort. Så turen i dag ble en dråpejakt.. For nå smeltet alt dette nydelige som hang på busker og trær i går.. Snøen hadde lagt seg over isen, og festet seg, så det var ikke glatt. Tåke og grått i dag, men ble da en tur i dag også…MEN fikk ikke så fine bilder som jeg følte jeg fikk i går.. 

Frostbelagt natur ER vakkert! Eller hva?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#frost #kaldt #is #snø #himmel #vinter #frosty #busker #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf #makro #nærbilder 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD ALLE SAMMEN!