Isbelagt natur!

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN! 

Det er kanskje ikke så mange som er inne å leser blogger nå..Men noen er kanskje som meg, alene..For Bjørn er på jobb, og jeg sitter hjemme og passer på hundene. De skal ikke være alene hjemme på en nyttårsaften. 

Jeg er heller ikke så sosial om dagen, så jeg trives best hjemme i godstolen. Raketter er noe jeg ikke liker. Jeg er litt i mot det at man skyter penger opp i lufta. Det er veldig liten glede, og veldig kort glede man har etter å ha brukt så mye penger! OG masse skader etter fyll og fyrverkeri. 

Så, jeg sitter her og ser på tv og ordner bilder. Nå i denne nett verdenene er man aldri helt alene…Mye å gjøre, og mye å se på. Her har de begynte å skyte raketter rundt meg, og hundene er ikke redde, bare det at de bjeffer på bråket..De er som sin mor..liker det ikke… 

Men til dere som er ute å koser dere, KOS DERE MASSE! MEN VÆR FORSIKTIG! 

Til alle dere som sitter hjemme som meg, KOS DERE MASSE OG NYT FREDEN OG ROEN! 

Det er snart et helt nytt ubrukt år som står foran oss, og det bør begynnes på best mulig måte..Ute har det snødd mange centimeter her på Hurumlandet, og det er kaldt. Alle disse bildene ble tatt på turen i dag. Som dere ser, så er det kaldt, og naturen fryser til…Særlig rundt små bekker og der det er fuktig.. 

Isbelagt natur! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#is #isbelagt #natur #kulde #kaldt #vinter #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #nyttår #fotograf #tur #vann #frossen 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD OG NATT! OG IGJEN, 

JEG ØNSKER DEG ET RIKTIG GOD NYTT ÅR!

OG 

TAKK FOR DET GAMLE! 

 

Grantreet med julekuler, eller dråper på!

God morgen alle sammen! 

Siste dag i 2017 og i morgen skriver vi 2018! Det er utrolig hvor fort tiden går… Før syns jeg tiden gikk så forbaska sakte, men nå..Nå bare flyr den avsted.. Julen går mot slutten..og nå skal snart grantreet ut av huset igjen..

Det har luktet godt, og det er noe med den lukta..Lukten av jul.. Ute i naturen lukter vi ikke alle disse grantrærne som står rundt omkring, men går du i en tett skog med gran, ja da kan du kjenne litt på lukten av jul! 

Grantreet inne, med kuler og lys..vakkert og minner oss om en god tid…Ihvertfall for de fleste…Uansett har den minner med seg…gode eller dårlige, og man kan skape nye minner hele tiden.. 

Ute står grantrærne på rad og rekke, eller i klynger i skogen. De har ikke julekuler på, men de har ofte dråper på! Vakre kuler som kan minne om julekuler…Eller bare perler som henger der på en snor.. Uansett…Vakkert! 

Nå skal snart juletreet ut av hus, men husk, vi har mange juletrær der ute i naturen!

Grantreet med julekuler, eller dråper på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#jul #nyttår #dråper #vanndråper #dråpekuler #grantrær #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #dråpebilder 

 

Her kan du se innlegg jeg la ut i går: 

Wow! Himmelen åpner seg!

Kosestund og tur…Hundene trenger begge deler!

 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! OG JEG ØNSKER DEG ET 

RIKTIG GODT NYTT ÅR! 

Kosestund og tur…Hundene trenger begge deler!

Disse bildene er fra turen jeg tok 1.juledag. En tur til “jordet” og vi måtte ta noen bilder ved steinen. Jeg har fått nytt pannebånd, med refleks og måtte prøve dette. Som dere ser har jeg også sløyfe i håret, fordi det er jul…. Jeg prøver å spare håret..eller, får se hvor lenge jeg orker..Men foreløpig skal jeg prøve å ikke gå til frisøren før til sommeren.. 

Hundene fikk ikke sløye denne dagen, men de hadde sløyfe på dressen sin når vi gikk tur julaften. Men de åpnet seg opp hele tiden, så denne dagen ble det uten. Viste jo ikke at vi skulle på fotoshoot… 😉

De nederste bildene og kollasjen er av Bjørn og Jayli. Den eldste hundene som nå er 6, snart 7 år. Hun er en ordentlig kosegris, og må alltid helt opp i ansiktet når hun skal kose. Hun er også fæl til å lage grimaser, derav det ene bildet hvor det ser ut som hun gaper.. OG sleiking er noe disse hundene er fæle til, så tunga går ut og inn under en kose stund.. 

Bare se på øynene til Jayli…Hun blir sånn bedårende og gjøre seg til.. Søtingen…..snuskerus, ja hun er herlig! Begge jentene har løpetid nå, så da blir særlig Jayli ekstra kosete….

Kosestund og tur…Hundene trenger begge deler! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#hund #hunder #dvergpinscher #hundeliv #hundetur #hundekos #hundebilder #hundefoto #utpåtur #kos #kosestund #mann #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #fotograf #hjemme 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD ALLE SAMMEN! 

Wow! Himmelen åpner seg!

God morgen alle sammen! 

En ny dag og dette er vel nest siste dag i dette året.. Det er blitt kaldt her på Hurumlandet igjen, og gradestokken har krøpet under minustegnet.. Det ligger fortsatt snø rundt omkring. En skummel tid, med snø og is! 

Jeg skjønner at jeg må ta det med ro vedrørende turene mine, for i går tok jeg en kort tur, og var litt bedre i ankelen utover kvelden. Men nå har jeg fått time hos en ortopedklinikk for tilpassing av sko såler 5 januar. DET gleder jeg meg til, og det kan kanskje hjelpe. 

I går fikk jeg flotte bilder av tre rådyr her i nabolaget, og da klokka var 1605 titter jeg ut vinduet i fra godstolene og får se dette! Hva skjer her da tro!! Jeg følte at himmelen åpnet seg og at noe skulle komme dalende ned i fra lyset… 

Magisk, vakkert og litt mystisk… Det varte ca 10 minutter og så forsvant solstrålen bak fjellet og ned i sjøen.. Det var altså så vakkert at jeg satt bare å tittet ut av vinduet…OG selvfølgelig måtte jeg fotografere det…

Wow! Himmelen åpner seg!

 

 

 

 

#solnedgang #himmel #oslofjorden #hurum #buskerud #tofte #sjø #lys #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se innleggene jeg la ut i går: 

Nydelig himmel, en julekule og en hest!

En liten tur i nabolaget, og gjett hva jeg traff på der!!

 

Syns du sånne himler er fascinerende? Har du sett en sånn himmel før? 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

En liten tur i nabolaget, og gjett hva jeg traff på der!!

Ja i dag skulle jeg ta en liten tur i nabolaget. Sliter med ankel og heler igjen, og må begrense turene mine. Hadde ikke tro om noe særlig bilder for det var overskyet og tåkeyr i lufra.. Så hadde et innlegg i bakhånd med bilder fra tidligere turer…MEN

Jeg hadde så vidt kommet over veien og over mot andre siden av der jeg bor da jeg så et dyr løp over veien lengre fremme…Jeg tok hundene inn i kort bånd og gikk mot stedet…Oppe i en hage like ved der jeg så den løp over, stod det tre stykker og koste seg! Ja det er disse tre som jeg ofte ser her i nabolaget og i skogen i nærheten.. 

Det er mor med to barn, og nå er barna blitt like store som henne. Hundene oppdaget de selvfølgelig og begynte å bjeffe..Da våknet en hund i nærheten også og kom løpene løs mot oss..Men den stoppet i god avstand fra oss, og lusket tilbake.. 

Jeg ville jo bare fortsette etter rådyrene! og JA…Der så jeg de i åskammen over det huset jeg har sett dem før.. Der stod de og viste seg frem litt for meg, og jeg fikk da noen bra bilder! De stod så lenge at jeg måtte gå videre, for det var ikke de beste lysforholdene og bildene blir ikke superbra da.. 

Så vi gikk en runde, og kom tilbake til der de stod da jeg forlot dem, og jammen så var de der enda…Men nå så det ut som om to av dem hadde lagt seg ned..Se siste bilde….Men det ble veldig dårlig bildet, da det var tyknet til med tåke.. 

Jeg føler meg sååå heldig som har disse dyrene tett på meg, og at jeg er så heldig å møte dem innimellom! Er de ikke nydelige!?!

En liten tur i nabolaget, og gjett hva jeg traff på der!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#rådyr #nabolaget #hjemme #ute #dyr #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD ALLE SAMMEN! 

Nydelig himmel, en julekule og en hest!

God morgen alle sammen! 

Ny dag, ny morgen og ute er det hvitt på bakken! Det snødde i går kveld og i natt, men nå ser det ut til å ha gitt seg. Det er kaldt, ikke minusgrader, men ikke langt derifra..+1 grad stod det nå på morgenen.. 

Været har vært veldig vekslende, og vi har hatt noen fantastiske himler her på Hurumlandet i det siste. Disse bildene er ikke fra de siste dagene, men faktisk fra 21 desember. Det var så mange dager med flott solnedgang den perioden, så jeg glemte helt å dele disse bildene. 

Jeg prøvde å få litt juleidyll med julekule, men ble ikke helt som planlagt…Den ble egentlig bare som en sølvkule. Jeg hentet denne glass hesten som jeg har hatt siden jeg var ung, og den fikk være med litt på fotoshoot den også. Men det ble heller ikke helt som planlagt..

MEN himmelen gjorde jo sitt, og viste seg fra sin beste side! Det er jo morsomt å få inn litt annet en bare fine farger…Så kos deg med bildene og i dag blir det nok ingen fin himmel her…Grått og tåke…

Nydelig himmel, en julekule og en hest!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#solnedgang #himmel #julekule #hest #pynt #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf #utsikt #oslofjorden #hjemme 

 

Her kan du se og lese innlegg jeg la ut i går;

Naturen er vakker, selv når den ikke er perfekt!

Snø, regn, og is…Alt på engang!

 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 

Snø, regn, og is…Alt på engang!

God kveld i stua! 

I dag har vi virkelig hatt alt av vær..Ja alt bortsett fra sol da..For DEN har vært langt bak skyene.. Våknet til flere centimeter snø utenfor, og snø/regn som fortsatt dalte. Tung våt snø… 

Jeg rakk to julefilmer med søt romantikk på morgenkvisten, og kom meg litt senere ut på tur en vanlig. Det var ganske våt snø, og det kom litt vått ned fra himmelen..Om det var regn eller tåka som falt, det vet jeg ikke..Men vått ble det..

Ja etter snøfallet i natt så var det hvitt og flott, men så at det fort ville bli slafsete for det var mildt, og som sagt så kom det ned noe vått fra oven.. Trærne hadde fortsatt snø hengende på seg, og det syns jeg er så vakkert! 

Men dråpene overtok mer og mer..og hang seg på snøen og lagde isdråper. Det var flott, men også tungt. For snøen ble tyngre og tyngre..og det samme ble bena mine..Jeg var både våt og sliten da jeg kom hjem..MEN vi fikk 

Snø, regn og is… Alt på engang! Det ble da noen fine bilder ut av det…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#snø #is #regn #vinter #kaldt #vått #dråper #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #bilder #foto #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Naturen er vakker, selv når den ikke er perfekt!

God morgen alle sammen!

Ny dag, og snart går vi inn i et helt nytt år. Ja julen nærmer seg slutten, akkurat som disse blomstene og bærene jeg fant her om dagen..De går mot slutten, men klamrer seg fast…Vil ikke gi slipp..

Det er så fint med naturen..Den er vakker uansett..Særlig med rette omgivelser, og rett vinkel.. Her har jeg samlet noen bilder jeg har tatt de siste dagene…Som liksom ikke har passet inn i noen innlegg..

De er jo egentlig ikke pene, men har sin sjarm..Syns ikke du også det? Vissen og gammel, ikke perfekt, men vakker…Ødelagt men allikevel fin å se på… Sånn er kanskje livet også….Alt må ikke være perfekt! 

Naturen er vakker, selv når den ikke er perfekt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#rose#nøtt #strå #vinter #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

Her kan du se innlegg jeg la ut i går:

Dråpene tar ikke juleferie!

Is skulpturer og is staver!

 

HA EN RIKTIG GOD NY DAG! 

Is skulpturer og is staver!

Det er fortsatt litt snø, og litt is her ute på Hurumlandet. Det var betydelig mindre en i går, men akk..veldig glatt enkelte steder. Men solen var fremme i dag, og det har vært mildt i hele dag. 

Disse bildene er ikke i fra i dag, for i dag ble det en kort tur i skogen, med en kropp som kranglet..Så jeg var ikke i fotohumør. Ble ikke mange bilder og jeg så lite fine motiver. Men alle disse bildene er fra rett før jul, og noen fra 25 desember. 

Det er noen ganger man ser en isbit der ute i naturen som ligner på noe…Her kan du jo slippe fantasien løs, og se hva du ser i enkelte av disse bildene.. Har du vært på tur i dag? Fant du mange fine fotomotiver? 

Is skulpturer og is staver! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#is #kaldt #snø #vinter #dråpe #frost #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #bilder #foto #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #fotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Dråpene tar ikke juleferie!

God morgen alle sammen! 

Fra hvit jul, til regn og dråper som henger rundt omkring.. Disse bildene er fra de siste dagene, og vitner om en regnfull og våt periode. Vi hadde snø, men nå er alt regnet bort.. I går var det blank is rundt overalt..Men nå tror jeg alt er smeltet bort. GODT er det…For det var livsfarlig ute på småveier i går. 

Vi var å besøkte svigermor i Lier, og måtte derfor ut å kjøre. Det gikk bra, men det å komme opp å ned bakken her hos oss, bød på problemer.. Men vi trasket ut av stiene, og kom oss helskinnet unna. Ingen knall og fall… 

Håper DU også har klart å komme deg unna skader nå i julen, og husk å ta det forsiktig når du er ute på tur! 

I går ble det kun en kort tur med hundene før vi reiste på besøk, og ingen ville ut på mer tur etter det. For det “bøtta” ned med regn og isregn i hele går. Så trist vær, men et godt innevær! Mye fine og koselige filmer nå i jula, og stua er full av godterier… 

I dag er butikkene igjen åpne, men jeg venter med å handle til i morgen..Regner med det er nok folk i butikken i dag. Bjørn jobber, og i dag skal jeg prøve meg ut på en tur. Tror det meste av isen er smeltet bort i løpet av natten. 

Ha en fortsatt god romjul og kos deg med disse dråpene, for dråpene tar ikke juleferie! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#dråper #dråpe #dråpebilder #vått #regn #snø #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografere #foto#bilder #fotografi #hobbyfotograf #makro #fotograf 

 

Her kan du se og lese innlegg jeg la ut i går:

En engel i solnedgang!

Mange flotte gaver! Mer til mummitrollserien min også!

 

HA EN GOD NY DAG, OG NYT DAGENE!