Bobiltur til Lillehammer!

Endelig en bobiltur! Vi har som dere som følger meg skjønt, at denne sommeren ble ikke helt som planlagt…Bjørn brakk ankelen rett før sommeren banket på døren, og ødela hele sommeren for oss.. 

Men nå har vi endelig fått bobilen eu godkjent, OG Bjørn er oppgående på krykker..Så DA ble det bobiltur! Turen gikk i første omgang til Lillehammer. Sønnen min, den yngste, Marius, har begynt på høyskolen her. Så jeg ville se hvordan han bodde, og han trengte noen ting hjemmefra. 

Bjørn hjalp han med flyttingen, så han har vært her før…Men jeg som mor, må også se hvordan han bor..så i morgen, DA skal jeg inspisere hjemmet hans…I dag var det han som besøkte oss på Lillehammer turist senter. Ble middag og noen øl på han..ja han fikk til og med noen jagermaister..noe jeg er veldig glad i…..

Turen begynte ikke så veldig godt..Vi handlet på Tofte og da vi kom tilbake fra handelen så Bjørn plutselig at eksosanlegget var veldig lavt..Hmmmm….Bilen kommer rett fra EU kontroll! og de reparerte det siste som var, for å få den godkjent..hmmmm….. Jaja..Godt Bjørn ikke er redd for å ta i litt..så han la seg under bilen, ved butikken, og fikk reparert det som skulle til..Noe med opphenget..Men DET skulle verkstedet ha sett…grrrr…

Jajaja..Sånn er det med gamle biler…alltid noe..Men vi kom oss avgårde, og nå sitte vi på Lillehammer turist senter…Sønnen kom ned hit etter endt skoledag som var kl 1830, og som stundet så er vist torsdager “gåutdag” Så vi ble forspillet før forspillet….

Men “lillegutt” fikk middag som var rester fra i går..Ja da skjønner dere at jeg ikke helt har skjønt at vi bare er er to..For Bjørn og jeg har også spist rester av det i dag, også fikk han resten… Han var ihvertfall glad for at det var pølser i pasta..og ikke bare pølser…hihihih.. 

Her er litt bilder fra dagen vår i dag…Bobiltur til Lillehammer! 

#sønn #familie #tur #lillehammer #bobiltur #bobil #camping #foto #fotografi #huder #hunde #hundeliv #høst #sommer #kos 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD, OG EN RIKTIG GOD KVELD NÅR DEN TID KOMMER! 

Jeg fikk med meg en Sørgekåpe sommerfugl på fotoshoot!

Her om dagen kom jeg over denne ene Sørgekåpen da vi var på tur. Den surret rundt meg, og det så nesten ut som den ville sette seg ned på meg.. Den holdt seg ikke sammen med de andre i Tistel engen, den landet på noen kvister på andre siden. 

Det er veldig lenge siden jeg har sett en Sørgekåpe, de er jo så vakre! Ja alle er jo det, men de man ser sjeldent, blir liksom litt spesielle.. Så jeg klatret over noe buskas for å komme nærmer når den satte seg ned, og fikk da noen fine bilder av den. 

Den satt liksom å gjorde seg til.. Den likte nok å bli fotografert! 😉

Dette sier Wikipedia om Sørgekåpen: (Nymphalis antiopa)

De fullvoksne individene lever hovedsakelig av sevje og frukt, men tar en sjelden gang nektar.

Sørgekåpene legger egg i klynger rundt grener og kvister som selje, alm, poppel og bjørk, hvor larvene vil spise av trærnes blad. Sørgekåpe overvintrer som fullvoksen og kan derfor ses både om høsten og tidlig om våren.

Den er kjent for å vandre mye og dukker relativt ofte opp utenfor sitt normale utbredelsesområde, blant annet er den funnet flere hundre ganger i Storbritania, selv om det ikke er noe som tyder på at den noen gang har hatt bestander der. Den blir også relativt ofte sett på Vestlandet i Norge selv om det heller ikke her er noe som tyder på at den har stabile bestander.

Jeg fikk med meg en Sørgekåpe sommerfugl på fotoshoot! 

#sommerfugl #insekt #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #foto #bilder #fotografi #naturblogg #fotoblogg #fotograf #hobbyfotograf #naturfotograf #amatørfotograf #fotografere 

 

Vi er nå kommet frem til Lillehammer Turist senter og skal være her til i morgen..Ligger rett ved E6 så ganske bråkte..men skal vel snart inn i bilen og kose oss.. Deilig å være på tur!!! 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

Se oppover og fremover!

God morgen alle sammen!

En ny fin dag er i gang..Det er ikke sol, men heller ikke regn..Da er jeg fornøyd..I går hadde vi en flott solrik dag, og det var nesten sommervarme igjen.. Det er gjerne sånn på sensommeren, frem og tilbake..Sol og varme, regn og kulde..

Det er viktig og se fremover…Men vi burde også se litt oppover..For det er mye fint både fremover og oppover..Er det ikke? Det å glede seg til noe, det og prøve å klarte frem og opp…DET er viktig…Vi må ikke bli stående på stedet hele tiden.. 

En litt dyp tanke på morgenkvisten..For i dag skal jeg se oppover…oppover mot Lillehammer…Jeg skal også se fremover…For nå går det fremover her i huset…Bjørn er bra i ryggen, og oppe å går på krykker…Bobilen er eu godkjent, og klar for veien. Noe positivt har skjedd! 

Så, i dag tar vi en langhelg med bobilen! Jiiippi! Litt ferie..Eller ihvertfall noe annet en å sitte hjemme! Ferden går altså i første omgang til Lillehammer. Der har jo sønnen min flyttet for å gå på skole. Så jeg skal se hvordan han bor, og ta med litt saker han gjerne ville ha oppover… 

Så går ferden videre mot Valdres flya! Kanskje er det kommet nydelige høstfarger der! Tenk det skue da…..GLEDER MEG! Vi kjørte jo der i fjor, i sommerferien. Da sa jeg at HER vil jeg en høst..Så dengang så jeg fremover, og nå skal jeg kanskje få oppleve “Fløya” i høstfarger! 

Disse bildene tok jeg i går..Da så jeg oppover…Oppover trestammene og opp mot himmelen… Litt blomster idyll! Se oppover og fremover! 

#høst #sommer #blomster #himmel #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotoblogg #naturblogg #blogg #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Her kan du se innlegg jeg la ut i går:

Den rare soppen, med dråper!

Det ble en tur på stranden i dag…

Katt og mus leken med ekornet…

 

HA EN RIKTIG GOD DAG ALLE SAMMEN!

Katt og mus leken med ekornet…

Traff på denne søte karen her i dag…tja..kar vet jeg ikke om det er..men søt var den..Jeg er så glad i ekorn, og syns de er så nydelige! Lenge siden jeg har sett noen nå..og ihvertfall lenge siden jeg har fått noen fine bilder. 

Ble ikke de fineste bildene i dag…MEN jeg fikk da noen ok bilder. Den prøvde virkelig å gjemme seg…”du ser meg vel ikke…?” Den gjemte hodet bak grenen, og tittet forsiktig frem.. Jeg stod ganske lenge å ventet, for å se om den flyttet seg litt..

Men til slutt måtte jeg flytte meg litt, og da raste den oppover stammen før jeg rakk å få den i fokus igjen.. Det blir kanskje bedre når bladene forsvinner, for nå skygger bladene for den gode utsikten.. 

Katt og mus leken med ekornet….

#ekorn #smågnager #gnager #skogen #dyr #smådyr #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotografere #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Ser du ofte ekorn i skogen? Syns du de er søte?

HA EN RIKTIG GOD NATT!

Det ble en tur på stranden i dag…

Men ikke for å bade..Nei det har jeg ikke gjort i år, og skal heller ikke gjøre det.. For jeg bader kun når vannet er varmt…Skikkelig varm..Det var en solfylt dag i dag. Litt varmt var det også..Men ikke varmt nok til en dukkert…Så det ble noen idylliske bilder fra denne stranden i dag. 

Vi hadde standen helt for oss selv, og det er ikke så rart, for denne stranden ligger en halvtimes gåtur inn i skogen fra parkeringsplassen. OG det er hverdag, og vi er kommet langt ut i august, ikke mange som da løper til stranden for å bade da,… 

Stranden heter Sandbukta og ligger ca 5-10 minutter kjøring fra meg. Vi har mange flotte strender her på Hurumlandet. Ble en flott tur, og jeg tenkte hundene skulle få løpe litt fritt nede på stranden. MEN det ble ikke noe av, for før jeg kom så langt som til å ta av dem linene, så fant dem et  bål som noen hadde kastet rester av pølser og brød på…

Jeg var litt uoppmerksom, og så plutselig at to av hundene slet med å få svelget ned noe raskt…Så stod plutselig den siste hundene med en grillpølse hengende ut av munnen….Grrrrrr…..Jeg fikk revet den ut av munnen hennes, og dratt dem bort fra plassen… Det er jo et helt måltid for disse små hundene!! De var også inntylla i sand og kull! 

Herlighet altså..Disse matvrak hundene mine, de finner ALT som finnes av mat ute i naturen! Så da ble det bånd på dem..Tok ikke sjansen på at de fant enda mer mat.. Så jeg fikk da noen bilder i dag også.. og traff på et ekorn! Men det får komme i et annet innlegg..

Det ble en tur på stranden i dag! 

#landskap #strand #sommer #høst #oslofjorden #hurum #hurumlandet #tofte #tur #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotoblogg #naturblogg #fotograf #naturfotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

 

Den rare soppen, med dråper!

God morgen alle sammen!

Solen skinner, og det er knall blå himmel! Det er utrolig hvordan man setter pris på de små gledene, særlig når det i går var så grått og trist..I går måtte jeg sette på varmeovnen, men den måtte jeg raskt skru av da jeg sto opp nå. Varmt her inne ja…

Jeg er litt tom i dag…Våkna igjen med dundrende hodepine…Kan ikke akkurat klage på at det er været sin skyld i dag… Men sånn er det når kroppen krangler… Har tatt meg noen piller, så håper jeg det slipper taket snart..

Men tilbake til overskriften..som jeg forøvrig har brukt over tre kvarter på å prøve å finne en morsom overskrift til..Er det mulig å være så tom….hihihih..Men sånn er det…Sliter du med å finne overskrifter til innleggene dine?

Denne soppen som vokser på trær er litt magisk syns jeg..den lyser opp, særlig i denne mørke skogen..OG med dråper på, ble den nesten vakker! De er noen ganger små, og noen ganger store…Forskjellige farger, og dette er nok ingen matsopp nei!

Den rare soppen med dråper på! 

#dråper #dråpebilder #dråpe #vanndråpe #vann #skog #regn #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotoblogg #naturblogg #blogg #fotograf #naturfotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Her kan du se innlegg og bilder jeg la ut igår: 

Dråpenett inne i den mørke skogen!

Hundemodeller og idyllisk natur!

Vepsen, et rovdyr!

 

HA EN RIKTIG GOD DAG!

 

Vepsen, et rovdyr!

Jeg skjønner at jeg kanskje bare har sett bier i sommer…for jeg skvatt da jeg så denne “saken” her..Den satt stille på en lyng jeg gikk forbi, og ble sittende mens jeg fotograferte i alle vinkler..

Syns den så litt rar ut, og prøvde å google… Det ser nok mest sannsynlig ut som en vanlig Norsk veps..De kunne være litt brun/røde på kroppen, samtidig med alle de andre kjennetegnene på veps. Uten pels/hår, og glatte i kroppen.. 

Men uansett så var den litt tøff..og tydeligvis veldig slapp og trøtt..for den gadd ikke fly selv om vi styra rundt den…Viste du at veps er et rovdyr og spiser andre mindre dyr? Gjerne larver..  Dersom byttet har bein eller vinger, fjernes disse med de kraftige kjevene. (info hentet fra Wikipedia ) 

Vepsen, et rovdyr! 

#veps #insekt #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotoblogg #naturblogg #blogg #fotografere #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluft #ute #lyng #skogen #sommer #høst 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD, OG EN RIKTIG GOD NATT! 

Hundemodeller og idyllisk natur!

God ettermiddag! 

Det har vært en grå og trist dag…Jeg ventet regn på turen min idag, men klarte å unngå det…For etter en 2 timers tur rundt ved Røskestadvannet, så begynte det å regne da jeg satte meg i bilen på vei fra vannet! Så snakk om å ha flaks! 

Eller bare flaks var det jo ikke, for værmeldingen meldte regn fra kl 1100, så jeg skyndt meg ut før klokken var 1000. Men regnet kom først kl 1200. Det ble ikke det store regnskyllet, men glad jeg slapp unna…

Tror hundene også var sjeleglade, og de stilte villige opp som modeller! Det blåste litt, men var ikke kaldt, så nå må jeg ta noen bilder av dem før dressene kommer på. De har ingen underulls pels, så her er det ikke lenge før de må ha noe over seg. 

Men de koste seg uten det i dag, og jeg nøt synet av litt høstfarger som begynner så smått og titte frem.. Til tross for overskyet og grått, så var det flott!

Jeg tok litt landskaps bilder også idag..Tenkte å ta noen av de samme bildene når høsten med de virkelig flotte fargene er her, og når vinteren har satt inn. Gøy å se forskjellen i naturen ved de forskjellige årstidene. 

Det er jo så nydelig her oppe på Røskestadvannet.. Mange nydelig plasser rundt ved vannet… Hundemodeller og idyllisk natur! 

#hunder #hund #hundeliv #hundetur #landskap #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #hundebilder #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hundeblogg #naturblogg #fotoblogg #naturfotograf #hundefotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HAR DU HATT EN FIN DAG I DAG? HAR DU HATT GRÅVÆR? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 

 

Dråpenett inne i den mørke skogen!

God morgen alle sammen!

Ny dag, og en grå og regnfull dag ser det ut til å bli her på Hurumlandet..Men nå er vi i slutten august, og må nok regne med dette. Vi får kose oss inne, mens regnet og vinden uler rundt husveggene.. 

Men jeg må ut på tur uansett vær. Da gjelder det å kle seg, og hundene må også få på seg dekken. Det betyr litt sure hunder på tur.. De liker ikke regn og vind, og de skulle nok heller vært hjemme under teppet. 

Men de må ut..ihvertfall en ordentlig tur om dagen..Så får de heller løpe ut i hagen resten av dagen for å gjøre sitt fornødne..Men de holder seg lenge når det regner, de går ikke ut før de virkelig må.. 

Regn og dårlig vær betyr dråper..og dere som kjenner meg, vet at da blir det dråpebilder! Disse bildene er fra rett før helgen da jeg gikk inni den dypeste skogen ved Fremadbanen. 

Dråpenett inne i den mørke skogen!

#dråpe #dråper #regn #vått #vann #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #bilder #foto #fotografier #fotografere #naturblogg #fotoblogg  #fotograf #naturfotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf #skogen #ute #tur 

 

Her kan du se innlegg og bilder jeg la ut i går:

Rapssommerfugl eller Stor/liten kålsommerfugl!?

Litt “smårusk” fra turen i dag!

Det ble noen sommerfugl bilder i dag også!

 

Håper du har hatt en god natt, og jeg ønsker deg en 

RIKTIG GOD DAG!

Det ble noen sommerfugl bilder i dag også!

Har du sett noe så vakkert!? Eller kanskje de ser litt skumle ut i noen av disse posisjonene..MEN fargene har de på sin side, og de er jo harmløse og flotte! Det var fortsatt mange ute i Tistel engen i dag. Solen skinte, og de nyter siste rest av varme.. 

Joda, det er sommer enda, men det begynner å bli en skarp luft, og jeg legger merke til at de dagene det ikke er sol, ja da ser jeg ikke noen sommerfugler..Så de vet å nyte de fine dagene… 

Det gjør jo gjerne vi også, og det er jo så koselig å gå tur når solen skinner og det fortsatt er varme i luften. Men vi må bare venne oss til høsten med kulde og gråe dager. Etter det, kommer også den kalde vinteren..Da går disse sommerfuglene i hi, og vi ser dem ikke før til neste vår..

Så jeg nyter synet av dem nå mens jeg kan, og det blir kanskje litt mye bilder, men plutselig så får jeg et blinkskudd, som det første bildet! Det ble mange fine bilder i dag, og dette er bare en liten del av dem, så det kommer enda flere fremover. Blant annet så dukket det plutselig opp EN enkel Sørgekåpe! 

Så følg med fremover, om du liker å se bilder av sommerfugler! Det ble noen sommerfugl bilder i dag også! 

#sommerfugler #sommerfugl #insekt #høst #sommer #tistel #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotoblogg #naturblogg #fotografere #hobbyfotograf #naturfotograf 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD!