Den ser ikke så hyggelig ut på nært hold! / Naturbilder

Vitenskapelig navn er: Bombus! Humle Brumle kaller jeg den bare..Eller kosebamsen…MEN den ser jo ikke så hyggelig ut… Den ser egentlig litt sint og sur ut. Men lodden og flott, det er den! Fascinerende er dem også, for alle insektene har jo så mange flotte små detaljer… 

Denne første humlen traff jeg på gangfeltet der jeg gikk idag. Jeg klarte akkurat å unngå at Cessy hilste på den, for de hundene mine er interessert i alle insekter..De kan jo smake godt…. 

 Men de trenger ikke stikk i munn, for man vet aldri hvordan de reagerer…Ja det sies at humla kan stikke..vist den føler seg truet..OG når du ser på det ene bildet her, så ser man at den faktisk har en “snabel” / stikke redskap/ brodd! 

Info hentet fra Wikipedia: 

Dronninger og arbeidere har stikkebrodd. Hanner mangler brodd. Stikkebrodden er «omdannet» fra eggledningsrøret. Den er normalt trukket inn i bakkroppen. Brodden er glatt, uten mothaker, derfor kan samme humle stikke flere ganger i motsetning til honningbiene, som har mothaker så de bare kan stikke én gang.

Humlestikket oppleves som en brennende smerte. Denne brennende smerten har resultert i oppfatning om at «humlene ikke stikker, de brenner». Men humlene har brodd, og de stikker smertefullt. Men stikket er ikke farlig med mindre man reagerer allergisk. Dersom humlene får være uforstyrret, er de svært fredelige.

Her har jeg samlet noen bilder av humla fra i dag, og noen som er tatt tidligere.. Den ser ikke så hyggelig ut på nært hold! 


#humle #insekter #insekt #smådyr #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Humler er viktig! og vi trenger alle vi har..De er nok ganske greie, bare man lar de være i fred..Så ta vare på humla! 

HA EN FORTSATT RIKTIG GOD KVELD! 


 

Søte og små, små og blå! / Naturbilder

Det er masse flotte blomster ute i naturen nå. Disse små og blå her finner man overalt. Men dette “teppet” vi fant, var rett ved en innkjørsel til et hus, så kanskje er det i utgangspunktet en hageplante? Eller staude?

Mens jeg la inn bildene her nå, så ser jeg at det er to forskjellige planter. Men de er veldig like! Den ene har “antenner”, den andre har ikke det. Så da er nok den ene her en hageplante, og den andre en av våre flotte markblomster? 

Jeg har et navn på tunga, men kommer ikke på..Men tror det navnet er på en annen liten blå.. 😉

Uansett så er de jo flotte og man finner dem i skogen også. Eller i grøftekanter. Noen er klare og blå, andre litt blasse og blå. De frisker opp, og når man ser dem i et slikt “teppe” ble de enda finere! 

Noen som vet hva disse heter? De er ihvertfall søte og små, små og blå! 


#blå #blomster #blomst #vår #sommer #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #markblomster #fotograf #naturfotograf #amatørfotograf #hobbyfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 


 

En titt ned på skogens bunn! / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

Er du flink til å se ned på bakken når du går tur? Har du lagt merke til alle de flotte tingene som befinner seg der ned? Det er lett å overse, og vi tråkker stadig på det. Små fine blomster, mose og kongler, ja det er mange flotte motiver der..

Jeg har nå begynte å se mer ned etter som sommeren nærmer seg. På våren så titter jeg mye opp, for å speide etter fine fugler og andre ting. Men nå har bladene begynte å bli tette, og det er vanskelig å få øye på det i luften. 

Nå når varmen har kommet, må jeg være oppmerksom på Hoggorm, så jeg går å ser mye ned… Det ER faktisk mye fint der nede på bakken.. Men det kan fort bli ødelagt av sko, dyretråkk og biler.. 

Men går du tur i skogen, så ta deg tid til å titte litt mer ned..Her får du noen bilder fra turen i går. En titt ned på skogens bunn! 


#skogen #bakken #vått #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #naturfotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Her kan du se innleggene jeg la ut i går: 

Vi må ha disse insektene!

Vått i skogen, masse fine dråper! 

Strandblomstene er også kommet! 

 

Er du flink til å legge merke til alt rundt deg i naturen? Da håper jeg du får en 

RIKTIG GOD NY DAG! 

 

Strandblomstene er også kommet! / Naturbilder

Dagen i går var flott med litt sol, og varme. I dag er det regn og tungt..Hodet mitt dundrer og viser tydelig hvilket vær vi har. Lavtrykk… MEN i går tok jeg masse fine bilder, og når solen skinner, så er alt så mye penere! 

Jeg gikk kyst stien rundt ved Tyskerstranda. Det er en sti som går for det meste langs svabergene. Man kan gå på en stil litt lengre opp, men jeg liker å gå helt nede ved sjøen. Da blir det en del hopping på svabergene, men så får jeg masse fin natur! 

Det ligger flere små strand bukter langs den korte turen, og her blomstret strandrosen. De har vi på nesten alle strender rundt her på Hurumlandet. En blomst jeg egentlig ikke syns er så vakker, men med sjø idyllen rundt, ja da blir den vakker!!

Jeg fant også to andre typer som jeg ikke vet navnet på, men som er ofte å se langs stranden. Et fint tegn på at sommeren er her, og at vi begynner å få varmen. Selv om jeg ikke kan si det i dag… 

Men vi kan ikke klage, og været får man ikke gjort noe med…Får ta det som det kommer.. Vi må nyte de fine dagene, og glemme de dårlige.. MEN, strandblomstene er ihvertfall også kommet! 


#blomst #blomster #strand #fjord #oslofjorden #hurum #hurumlandet #buskerud #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #naturfotograf #blomsterbilder #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HA EN FORTSATT RIKTIG GOD KVELD! OG EN GOD NATT NÅR DEN TID KOMMER!
 

Vått i skogen, masse fine dråper! / Naturbilder

En våt og grå dag.. Ingen ting som minner om sommer, for jeg syns det har vært surt og kaldt også. Men det varmet litt og se så mange flott dråper! For dere som kjenner meg, vet at dråper, det liker jeg! 

Nå henger ikke alle dråpene heller, de ligger som nett på bakken, på blader, på blomster og knopper! Ja det er faktisk dråper overalt! Så da måtte det bli noen dråpebilder i dag. 

For jeg klarer ikke gå forbi dem alle..Noen må foreviges, sånn er det bare.. Vått i skogen, masse fine dråper!


#dråpe #dråper #dråpebilder #vanndråper #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #naturfotograf #amatørfotograf #hobbyfotograf 

 

Har du hatt det vått i dag? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!


 

Vi må ha disse insektene! / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

En grå og våt dag her på Hurumlandet. Det har regnet i natt, men foreløpig er det opphold. Men jeg skal ikke klage, vi har hatt fine dager, og når jeg ser hvordan andre har det, ja da tenker jeg på særlig dere i nord, så er jeg veldig glad vi ikke har snø!! 

Ja tenk, her sitter jeg og koser meg med sommer og masse flotte farger rundt meg, også sitter mange med snø og kulde… Store kontraster! Men det går riktig vei for alle! Sol og sommer kommer…Det er bare litt forskjell i når.. 

Det som hører med sommeren, og som ikke er fult så koselig..det er insektene! Noen av dem er jo fargerike og fascinerende, men få av dem er vakre eller søte..Vi har liksom ikke noe godt inntrykk av dem. 

Men vi trenger dem! Naturen trenger dem.. Uten insekter hadde vi ikke fått spredt pollen så bra som vi gjør, og de er en god matkilde for mange andre dyr. Noen bryter også ned avfall, og alle har sin plass i naturen vår! 

MEN jeg liker ikke alle disse småkrypene. Særlig flått og hjortelusa er jeg i mot. De ødelegger ofte turen, for man syns det klør og kravler innunder klær og i hode. Det er en av grunnene til at jeg går med cap når jeg går tur. 

Her er noen av insektene jeg har truffet på min vei de siste dagene.. Vi må ha disse insektene! 


#insekter #krypdyr #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotoblogg #naturblogg #makro #nærbilder #blogg #fotograf #naturfotograf #amatørfotograf #hobbyfotograf #vår #sommer 

 

Her kan du se innleggene jeg la ut i går: 

Morgen stell med Grønnsisiken!

Liljekonvall paradis!! 

En morsom busk, og litt sjø idyll!

 

HA EN RIKTIG GOD NY DAG!

En morsom busk, og litt sjø idyll! / Naturbilder

Denne gule blomsten på denne busken har jeg aldri sett før..Jeg har jo gått forbi denne flere ganger, men ikke sett så nøye på blomsten.. Så morsom, som en tunge.. Gul og fin, og står helt nede ved stranden. 

På samme sted fant jeg denne flotte hvite blomsten også..som stod å så fin ut mot vannet! Denne er jo egentlig ikke så spesielt fin, men den BLE fin med strå og sjø rundt seg! Alt gjør seg ved vannet…

Jeg fant en morsom busk, og litt sjø idyll! 


#blomst #blomster #busk #sjø #idyll #strå #vann #oslofjorden #naturbilder #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #naturfotograf #amatørfotograf #hobbyfotograf #friluft 

 

Ha en fortsatt GOD KVELD og en GOD NATT når den tid kommer! 


 

Liljekonvall paradis!! Naturbilder

I dag har vi hatt en flott dag her på Hurumlandet. Litt sol, og litt skyer, men varmt…Ja sommer varmt! Så jeg tok turen til sjøen, gikk kyststien rundt på svabergene ved Tyskerstranda. 

Der vokser Liljekonvallen helt ned til stranda. Så herlig, så idyllisk, så vakkert!! Jeg elsker blomsten, men tåler ikke lukta, så jeg får kose meg med den mens jeg er ute..Det gjorde jeg til gangs i dag. Tok masse bilder av denne vakre blomsten som lukter så godt!!

Jeg brukte lang tid til å fotografere i dag, og kom hjem med over 300 bilder! Liljekonvallen og Strandnelliken stod i fokus.. Det går fort, snart er de borte..Så man må benytte sjansen mens de er her.. 

Her har jeg samlet noen av bildene jeg tok av denne vakre blomsten! Jeg fant et Liljekonvall paradis!! 


#liljekonvall #blomst #sommerblomst #vårblomst #blomster #hund #idyll #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotoblogg #naturblogg #blogg #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Har du funnet deg et Liljekonvall paradis? Liker du Liljekonvallen? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 


 

Morgen stell med Grønnsisiken! / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

Ja da begynner en ny uke. Snart juni, og vi er nå kommet til sommeren! Tåke over Hurumlandet i dag også, men det er noe lys rundt om, så det kan være sola klarer å trenge igjennom. 

jeg ser det er sol i Oslo, og andre steder, så det er vel det med Hurum og tåke da…Tåkeland.. Det var jo en av grunnene til at flyplassen ikke ble lagt her.. Nå har jeg bodd her i over 10 år, og syns ikke det er så veldig mye verre en andre steder.. Men sånn ble det..Flyplassen ble på Gardemoen.. Glad er jeg for det nå..

For vi har det veldig landlig og vakkert her på Hurum. Masse fin natur, og nå som fabrikken også er lagt ned, ja da har vi jo ikke noe lukt heller. Fuglelivet er rikt, og her på fugletreet mitt skjer det stadig nye ting. 

Det kommer stadig nye fugler.. Her om dagen så kom det mange Grønnsisiker og koste deg på mat treet mitt. Noen hanner og noen hunner. Ja det er jo slik i dyreverden at hannen stort sett alltid er mye flottere en hunnen. 

Den lyse er hunnen, den knall gule/grønne er hannen. og det er hannen som tok morgenstellet! De er så søte der de snor seg rundt seg selv, og pusser fjær. Man kan få mange fine blinkskudd da. 

Her kan dere nyte morgenstellet til disse to Grønnsiskene! De stod litt fotomodell til slutt også.. 🙂


#fugl #fugleliv #fuglebrettet #småfugler #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #bilder #foto #fotografi #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf #grønnsisik 

 

Her kan du se bildene og innleggene jeg la ut i går: 

Bærene er også på vei!

“Sol busken”, med og uten dråper!

Noen enkle blomster på en enkel måte!

 

HA EN RIKTIG GOD NY DAG! 

Noen enkle blomster på en enkel måte! / Naturbilder

Ja disse blomstene jeg har funnet her er jo tatt tett på..Da kommer ofte små detaljer frem..Jeg syns som dere vet det er veldig gøy å ta makro bilder av blomster. Men alt til sin tid. 

Nesten alle blomster gjør seg på bildet, men vi alle har vel våre favoritter..Min favoritt er Pion.. 

En blomst, er ikke bare en blomst.. Den har så mange små flotte detaljer…Mange ser vi ikke før vi kommer tett på, men fargen er som regel det første vi legger merke til, så er det størrelsen, men ta deg tid til studere den…De fleste har mange små finesser! 

Hvilken blomst er din favoritt blomst? 


#blomst #blomster #vår #sommer #blomsterbilder #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #amatørfotograf #hobbyfotograf #makro #nærbilder 

 

Ha en fortsatt GOD KVELD og en GOD NATT når den tid kommer!