Nå begynner det å bli fargerikt! / Naturbilder

Turen gikk til sjøen i dag, og rundt sjøen er våren kommet enda lengre frem en andre steder her på Hurumlandet. Så jeg fant masse flott og fargerikt rundt omkring. Litt hageblomster, eller stauder som har forvillet seg på utsiden av hagegjerder..Da er det fotomotiv for meg..

Jeg har blitt så glad i blå himmel på bilder, så det blir endel av det fremover..Men det er ikke alltid like lett å få det til, så dere kan jo tenke dere hvordan jeg ser ut..liggende på bakken for å fotografere oppover…

ALT for et godt motiv..Nå begynner det å bli fargerikt i naturen!


#blomster #busker #natur #vår #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturfotograf #fotograf #friluft 

 

Ha en fortsatt GOD KVELD!
 

Sol, blå himmel og det er vår! / hund og naturbilder

I dag gikk turen til Ramsvik på Hurumlandet. Det er en fin runde på rundt 5-6 km. og man går store deler av turen langs sjøen. Men noe går også inn i hyttefeltet og i nabolaget mitt. Men jeg brukte litt tid nede ved sjøen på et svaberg. Ingen badegjester enda, så da har vi stedet for oss selv..

Masse folk rundt omkring på hyttene sine, de skal jo klargjøre stedet for sommeren. For NÅ nærmer det seg…I morgen kan vi skrive 1.mai!! Solen skinner som bare det, og man kan kle av seg litt av “vinterhabbitten!

En herlig tur med blide og fornøyde hunder, Jayli sin tånegl har blitt mye bedre, og virker ikke så vond å ta på. Så pencelinen virker nok ( hun har neglrotbetennelse) De nye skoene jeg kjøpte meg, spesielt for oss med Plantar fasittis, virker noe bedre en vanlig sko.

Jeg får like vondt etter turen, og på kvelden, men på selve turen er det lettere å gå. For det er særlig på slutten av turen at hælene har begynt å “brenne”, og det forplanter seg oppover i bena.. 

Her er litt bilder fra turen vår i dag..Sol, blå himmel og det er vår! 


#sjø #fjord #oslofjorden #vann #sol #blåhimmel #vår #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #bilder #foto #fotografi #fotografere #hund #hunder #hundeliv #hundetur #tur #hundeblogg #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluftsliv #friluft 

 

Ha en riktig GOD KVELD! 

 

De runde kalde kulene… / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

En strålende dag med solskinn og knall blå himmel! MEN jeg satt og ryddet i arkivet igjen i går, og fant disse “runde kalde kulene” fra begynnelsen av desember-16, ja det var faktisk 4 desember. En av de få veldig kalde dagene i vinter. 

For jeg fikk ideen om dette flotte fotomotivet av en hundevenn av meg. Hun har drevet med foto på hobbybasis i lang tid. Hun viste meg disse “frostkulene” og jeg ble så fascinert! For det blir jo så flott!

MEN man må ha kulde, og gjerne masse kulde så de fryser fort. Det hadde vi få dager i vinter og det var jo egentlig veldig behagelig. Men det var tider jeg ventet på kulde for å prøve meg på såpeboble kulene..For ja, det er såpebobler som fryser i kulda!

Jeg har vist dette mange ganger før her på bloggen, og noen ganger har jeg hatt solnedgangen som bakgrunn. Da blir det også flotte farger i kulene. Men her har jeg funnet frem noen du ikke har sett, og lagt til HDR-aktig i redigerings programmet Picasa 3. Da kommer strukturen bedre frem. 

Likte du disse bildene? Har du prøvd deg på dette fotomotivet?


#såpebobler #frost #kulde #vinter #natur #naturen #naturkunst #naturfoto #naturfotografi #naturbilder #fotografi #foto #bilder #fotografere #friluft #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturblogg #fotoblogg #magasin #blogg #nærbilder #makro 

 

Her kan du se innleggene jeg la ut i går, om du gikk glipp av dem; 

Rosa glede!

En Sitronsommerfugl måtte bøte med livet…

Gråspurv og Pilfink! 

 

Takk for at du titter innom bloggen min! Det setter jeg stor pris på!

TUSEN TAKK!

Ha en riktig god

SØNDAG!

Gråspurv og Pilfink! / Naturbilder

God kveld i stuen! 

Det er lørdag, det er kveld, og helgen er godt i gang. Ingen store planer her i huset, man tar en dag av gangen.. Turer i skog og mark er det eneste jeg vet jeg skal, og jeg hører det skal bli et strålende vær i morgen! Gleder meg! 

Men jeg satt og tittet på bilder (ikke uvanlig) og begynte å tenke på det med Gråspurven…Jeg har nemlig hørt at den fort kan forveksles med Philfink. Så jeg slo opp i Wikipedia og leste om de forskjellige. 

Tok frem bilder jeg hadde av disse brune små fuglene, og så etter likheter og ulikheter… NÅ fikk jeg med meg hva som lett kan skille de to fra hverandre..Den svarte prikken, eller flekken den har på kinnet…DET er det Pilfinken som har dette..Ikke Gråspurven.. 

Så da kan dere jo studere disse bildene, og se om dere ser forskjellen på Gråspurv og Pilfink! Det er tydelig at jeg har hatt besøk av Pilfinken mer en Gråspurven.. Men har kaldt den Gråspurv..Så feil kan man ta…Har du forvekslet disse to? 

Dette sier Wikipedia om GRÅSPURVEN:  (Passer domesticus)

Gråspurv ligner mye på den nært beslektede pilfinken (Passer montanus), som den ofte også forveksles med. Pilfinken skiller seg imidlertid fra gråspurven gjennom å ha en svart flekk på et lysegrått kinn, og begge kjønn like.

Arten er en kraftig og litt lubben spurv. Den er noe større enn pilfinken og utstår særlig av sitt store hode og det kraftige, kjegleformede nebbet. Gråspurven er 14-16 cm fra nebb til stjert. Vingene er cirka 71?82 millimeter lange og vingespennet cirka 21-26 cm. Fuglen veier rundt 25-40 gram.

Hanner og hunner er like store, men fjærdrakten er forskjellig, i motsetning til hos pilfinken. Hannen har sterkere kontraster i fjærdrakten enn hunnen. Fuglene er selskapelige og generelt uredde for mennesker, men vaktsomme. 

Den er meget tilpasningsdyktig når det gjelder å skaffe seg mat, selv om frø og insekter gjerne utgjør primærføden. Den spiser også matrester fra mennesker, men også knopper, blomster og bær. Om vinteren er den en hyppig gjest på fuglebrettet.

Dette sier Wikipedia om PILFINKEN: (Passer montanus)

Pilfinken er 139-155 mm lang, med ett vingespenn på 20-22 cm og veier 20 gram. Pilfinken ligner gråspurvhannen, men kjennes igjen på den den svarte flekken på kinnet og den rødbrune pannen og issen (gråspurvhannen har ett rødbrunt band fra øyet til bak i nakken). På oversiden er pilfinken stripete i rødbrun, svart, gulbrunt og grått. Strupen er svart. Nebbet er konisk og ganske grovt. Munnvikene har tydelige børstehår.

Pilfinkene har ganske likt levesett som gråspurven og lever mye av tiden sammen med den. Den er noe mer sky for mennesker, men er mer fredfull i forhold til andre fugler, og jager dem ikke slik som gråspurven gjør.


#fugler #småfugler #gråspurv #pilfink #fugleliv #natur #naturbilder #fuglebilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturfotograf #naturblogg #fotoblogg #blogg #friluft 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD! OG EN RIKTIG GOD NATT! 
 

 

 

En Sitronsommerfugl måtte bøte med livet… / Naturbilder

En vårlig dag her på Hurumlandet.. Sol og litt varme. Det blåste og var kaldt innover i skogen, men solen varmet godt der den kom til. Vi gikk en tur innover ved Røskestadvannet i dag. Prøvde en ny sti, så turen ble litt i lengste laget for mine føtter. 

Men da vi var på vei tilbake, var det endel sommerfugler som hadde våknet. Da våkner også jaktinstinktet til mine, særlig to hunder.. Jayli og Cessy. Mor og datter. Jayli jakter skyggene, og Cessy har skjønt det, og jakter selve sommerfuglen. 

Jeg klarer som regel å redde dem, men da jeg prøvde å ta litt bilder av sommerfuglen og hundene i dag, ja da gikk det galt! Cessy fikk fatt i en og slukte den raskt. Svisj…så var den borte… Det er bra det er mange av dem, og at de klekkes nå som varmen kommer for fult..

En Sitronsommerfugl måtte bøte med livet i dag..

Dette sier Wikipedia om SITRONSOMMERFUGL: ( Gonepteryx rhamni ) 

er en dagsommerfugl i familien hvitvinger (Pieridae). Sitronsommerfugl er en av våre lengstlevende sommerfugler og kan leve opptil 13 måneder, riktignok mesteparten av tiden i vinterdvale. Sitronsommerfugl er ofte den første sommerfuglen ute om våren.

Vingene har en karakteristisk form ved at både for- og bakvingen er trukket ut til en spiss, noe som skiller den fra alle andre nordeuropeiske sommerfugler. Kjønnene er ganske like av form og størrelse. De setter seg aldri ned med vingene utbredt (åpne), og fra undersiden av vingene er det vanskelig å skille mellom kjønnene, men hunnen er litt blekere enn hannen. Hannen har en sitrongul overside, mens hunnen har en hvit overside med et mer grønnlig skjær. Hunnen kan derfor forveksles med kålsommerfugl, men i motsetning til denne mangler den mørke flekker. Begge kjønn har en oransje flekk i sentrum på hver vinge. Vingespennet er mellom 55 og 60 millimeter.

Sitronsommerfugl finnes i åpen skog, på gresskledde og blomsterrike enger. Arten foretrekker noe fuktige lokaliteter, og finnes gjerne i veiskråninger og lignende. Sitronsommerfuglen har en uvanlig lang sugesnabel som gjør at den kan drikke nektar fra dype blomster.

Flygetiden er fra april til september. Sitronsommerfugl overvintrer som voksen (imago) og flyr derfor både om høsten og på forsommeren. Den hører til de sommerfugler med lengst flygetid. Ofte kan det en periode om sommer fly både nyklekte og overvintrede sitronsommerfugler.


 


 


#Sommerfugl #sommerfugler #vår #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #bilder #foto #fotografere #naturfotograf #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotograf #amatørfotograf #hobbyfotograf #hund #hunder #hundeliv #hundetur #friluft #friluftsliv #sommerfuglbilder 

 

Naturen gir og naturen tar…Sånn er livet..MEN jeg pleier å passe på..så de vakre sommerfuglen våre ikke må dø pga mine hunder, men her var jeg ikke rask nok..Beklager dette.. og jeg håper du ikke syns bildene var for groteske…De fleste av sommerfugl bildene er fra tidligere turer i år og i fjor! 

 

HA EN RIKTIG GOD LØRDAGSKVELD! 

 

 

 

Rosa glede! / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

Det er helg. Lørdag i dag og mange har fri fra sitt arbeid, og kan endelig komme seg ut i naturen og nyte.. Da er det fint om været også er flott, og det ser det ut til å bli her på Hurumlandet i dag. Solen er allerede oppe, og himmelen er knall blå! 

Det er vår, og det blomstrer og naturen blir mer fargerik. Det gjør noe med oss, og som regel fører det med seg glede! I går måtte jeg handle, ja det måtte jo storhandles, for butikken er stengt på mandag. 

Det er noe jeg alltid gruer meg til, for det blir alltid så mye, og jeg er er sjeldent alene i butikken på sånne dager. Men i går ble Bjørn med, og da har jeg ihvertfall bære hjelp.. MEN jeg gledet meg også til å dra å handle…

For dagen før, på torsdag, da kjørte jeg forbi butikken og så at de flotte, rosa trærne utenfor stod i full blomst! Jeg orket ikke stoppe å ta bilder da, men jeg tenkte jeg fikk gjøre det dagen etter…Så da ble det til at jeg gledet meg til å dra å handle!! 

Jeg er ikke helt sikker på hvordan tre det er, ikke noe frukt tre…tror jeg.. Men nydelig er de der de strutter ut i full blomst! Det blåste i går, så blomstene ville jo ikke være i ro, da er det vanskelig å fotografere…Så jeg tok bare noen få bilder og regnet med at de ikke ble bra. MEN…

De ble ganske bra! Alle på hver sin måte.. Rosa glede!


#tre #blomstring #vår #vårlig #blomster #natur #naturen #naturbilder#naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotoblogg #naturblogg #blogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotograf #naturfotograf #friluft #friluftsliv #glede 

 

Her kan du gå inn å se på innleggene jeg la ut igår: 

Meisebolle smakte også godt for en Grønnsisik!

En orkide + dråper = dråpekunst!

Bokfinken lyser opp med litt farger i skogen!

 

Vet du hva slags tre dette er? Syns du det var vakkert? Ha en riktig 

GOD LØRDAG! 

Bokfinken lyser opp med litt farger i skogen! / Naturbilder

Nå har det blitt mye fugler fra fugletreet mitt i det siste, så her er noen bilder av en Bokfink jeg traff i skogen her om dagen. De lyser så fint opp, særlig de som er dypt røde i brystet. De kan fort minne om en Dompapp, men når de blir sittende en stund, så ser man fort forskjellen. 

De fineste fugle bilder er når man får fotografert dem i sitt rette element, nemlig i naturen… Særlig med blå himmel i bakgrunn. DET går ikke alltid, og man får ta det man får.. Men her var jeg heldig å treffe på en, i sitt rette element, nemlig i skogen! 

De to siste bildene er av en fugl som sang så fint..jeg tror det var den, men jeg gikk litt å jaktet for det hørtes ut som en papegøye..Høyt oppe i et tre, ganske langt unna satt denne..så ble mye zooming og litt dårlig bilder. Tenkte det var en Måltrost, men den ser litt annerledes ut…Noen som vet? Men det er jo mange med små forskjeller i fuglelivet også..

Plutselig dukket disse flotte Bokfinkene opp å lyste opp med litt farger i skogen! 


#fugl #fugler #fugleliv #fuglebilder #bilder #foto #fotografier #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturfotograf #friluft 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD! OG EN RIKTIG GOD NATT! 


 

 

En orkide + dråper = dråpekunst! / Naturbilder

Da ble det en grå og litt trist dag..Snøen som kom på morgenen, den forsvant like fort som den kom. Det har bare små regnet litt. Så vi slapp å ta bobilen ( for å kjøre med piggdekk) da vi skulle ut å kjøre. For jeg måtte til veterinær med Jayli som har fått neglrot betennelse. 

Vi har klart å holde det unna med betennelsesdempende krem og potesokk, men så kom det tilbake for fult i dag. Jeg måtte også få mark kur til dem, som de skal ha en gang i måneden nå i sommer.

Da kan vi reise ut og inn av Sverige uten å måtte få pille av veterinær i utlandet. Det er Revens bendelorm vi i Norge er redd for, og alle hunder må behandles om de skal hjem igjen fra Sverige. Så med denne kuren, trenger vi ikke det, og kan reise når vi vil. 

Jayli fikk penicillin og smertestillende, så håper vi såret rundt neglen hennes blir bra. Det ser ikke ut til å plage henne veldig, men dette var vist smertefullt, og måtte behandles med smertestillende..For hunder er veldig flinke til å skjule sine plager.. 

Nok om dagen i dag…Men det jeg skulle frem til, var at jeg har bare gått en tur i forbindelse med at vi skulle reise til veterinæren, og da ble turen langs veien her. Så jeg har ikke fått vært i skogen, eller ved sjøen og dermed ikke tatt noen bilder! KRISE! 

MEN så kom jeg på at jeg har en flott Orkide som jeg fikk til 50 årsdagen min stående enda. Ja det er utrolig bare det… Jeg tar som regel livet av alle blomster… Men den står i full blomst. Så da tenkte jeg at DEN kunne være litt fotomodell i dag. 

Derfor ble det sprute plaske med vann, og orkideen fikk seg litt dusj med dråper i dag, og vips…så hadde jeg dråpebilder!! Det passer jo bra, med litt dråper, som representerer været, og litt blomster som frisker opp!

En Orkide + Dråper = Dråpekunst! 


 


#dråper #dråpe #orkide #blomst #blomster #flora #dråpebilde #dråpekunst #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #blogg #fotoblogg 

 

Håper du har hatt en flott dag! og jeg ønsker deg en riktig 

GOD FREDAGSKVELD! og en GOD HELG! 

    
 

 

Meisebolle smakte også godt for en Grønnsisik! / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

Det snør det snør, tiddelibom! Hutte meg tu…;-) Er det mulig…Nå snør det store filler og det legger seg på bakken. Fuglene sveiper innom fugletreet mitt, men de orker ikke sitte på en pinne i snøvær, så drar videre.. 

Da er det godt jeg har noen sol bilder fra treet her om dagen.. Da fikk jeg nemlig besøk av flere Grønnsisiker her.. De er jo så fargerike og morsomme, og lagde masse liv på treet. 

Det heter Grønsisik, men jeg syns de er mer gule, flere som syns det? Men er er kanskje et skjær av grønnfarge om man legger godviljen til.. Det var ihvertfall veldig hyggelig med besøk av dem, og jeg så dem ikke på treet i går. Så håper ikke det var første og siste gang jeg så dem..

Nå har jeg merket at de nye fugle peanøttene jeg kjøpe falt veldig i smak hos alle fuglene…Kanskje det var det som trakk disse Grønnsisikene hit, men noen tok også til takke med litt meisebolle… For det var alltid kø på peanøttene..

Meisebolle smakte også godt for en Grønnsisik! 


#grønnsisik #fugl #fugleliv #fuglebilder #bilder #foto #fotografi #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografere #naturfotograf #naturblogg #fotoblogg #blogg #hobbyfotograf #fotograf #amatørfotograf 

 

Her kan du se innleggene og bildene jeg la ut i går:

Hvitveisen i fokus!

Litt forskjellige dråper! 

Det “våres” i skogen også! 

 

Da håper jeg DU får en flott ny dag! og du må ha en 

RIKTIG GOD HELG! 

 

 

Det “våres” i skogen også! / Naturbilder

Det blir masse bilder av de vakre vårblomstene våre. Blåveis og Hvitveis, krokuser og andre små hageplanter har begynt å stikke hode opp. Det blir flere farger ute, og grønnfargen blir klarere og friskere! Men det er også mye som skjer inne i skogen…

Så her fant jeg litt av hvert fra skogen. Alle bildene er fra turer de siste dagene. Jeg er heldig som har mulighet til å benytte meg av naturen. Den ER dagen min, og når det er en fin dag ute, ja da får jeg også en enda bedre dag! 

Det “våres” i skogen også..På sin måte..Det blir grønnere, og det spirer og gror.. 


#skog #skogen #skogstur #skogbunn #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #bilder #foto #fotografere #naturblogg #fotoblogg #blogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluft #friluftsliv 

 

Tusen takk for at du titter innom bloggen min! Det setter jeg stor pris på!

HA EN FORTSATT GOD KVELD, OG EN GOD NATT NÅR DEN TID KOMMER!