Hvor henter de energien sin fra?! / Hundebilder

Ja disse hundene har enormt med energi..De er jo som duracellkaniner..Det går i hundre, og de er høyt å lavt.. Det er Dvergpinschere det..MEN de må få brukt opp denne energien..Eller så blir de jo ikke til å ha i hus! 

Så en liten hund trenger like mye trim og hjernetrim som en stor hund..Det er faktisk ikke størrelsen det kommer an på. MEN en liten hund merkes kanskje ikke så godt når den får “raptus” For tenk deg en stor hund som løper fra den ene endene av rommet og over til neste, opp i sofan, opp på krakken osv.. 

Det godtas kanskje mer av en liten hund.. Men jeg er veldig opptatt av at mine hunder skal ha nok mosjon. For en hund som har fått vært ute å luktet, tittet og brukt seg litt…Er en lykkelig hund.. De trenger også litt hjernetrim som søk, triks og dressur. 

Da får også vi som hunde eiere et lettere hundehold. Det blir kanskje ikke så mye kjefting på hunden for at den biter i skoa, i bordet, eller finner en pute og “jokke” på.. Det er som regel stress hos hunden. Den må få ut litt frustrasjon! 

I dag prøvde jeg for første gang å ta en video av Zevs når vi kommer hjem fra tur. For han får veldig ofte et skikkelig “raptus” når vi kommer hjem. Da har vi gått tur i fra 1-3 timer. Som regel går jeg aldri mindre en 4 km pr dag. Men uansett, så må han liksom løpe av seg noe…:-) 

Det varer ikke lenge, men se så søt han er!! 

(Første gang jeg setter inn en video..og dette var ikke lett! Så kan noen gi meg tilbakemelding om det er videoen som kom opp? eller hvordan jeg kan få inn bildet??)
 
De liker å ligge å leke med lekene…Friste hverandre..og det er som regel lillejenta som må ligge å vente å se om hun får leken etterpå..Det får hun som regel..når far eller mor er ferdig med den.. 

Men her i huset så er det nå ganske rolige etter tur. De får også en omgang trening på kvelden og det meste av dagen går med til kos og soving! Tror de får ut det meste av energi på tur, og de er ganske så fornøyde hunder.. 

Men jeg skulle gjerne hatt litt av den energien disse små hundene har! Hvor henter de den fra?! 


MIN…Bare min… Men hun fikk den til slutt altså..Det er far selv som lærer opp lillemor..


Et herlig hundeliv!! Deilig å leve i flokk…noen ganger…
 #hund #hunder #hundeliv #hundeblogg #dog #kos #lek #kjærlighet #hundelek #blogg #foto #fotografere 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD! 


 

 

 

Mange flotte fargerike blomster i regnet! / Naturbilder

Det er fredag, det er helg! Ny dag og nye muligheter! Ja denne dagen er jo snart over, og det har vært en grå og trist dag..Regnet tok oss igjen på turen, og jeg hadde ikke kledd på hundene dekken..Så jeg fikk noen sure, kalde hunder på siste del av turen…

Det er rart hvor kaldt regnet virker…..Jeg kjente det jo selv. Brrr….Ikke noe som lignet på de dagene vi hadde for litt siden med sol og knallblå himmel! Ble lite bilder i dag også, for når jeg stoppet opp for å fotografere var det tre små som stod som krokbøyde mynder og så på meg med bedende øyne..Kan vi vær så snill å gå videre???

Så jeg begrenset fotografering, og vi kom oss hjem så fort vi klarte.. Men overskriften er ikke feil! Det er bare det at disse blomstene dere ser bilder av her, er i fra arkivet, altså fra sist sommer! MEN det ER mange flotte fargerike blomster i regnet! 

Det er sikkert mange som kunne tenke seg litt farger og flotte blomster nå..Så jeg frisker opp begynnelsen av helgen med en bukett med mange forskjellige blomster til dere alle!

Jeg var så heldig å få en bukett flotte tulipaner av mannen min i dag! Bare fordi jeg fortjente det!!

 LOVE! 


#blomster #regn #dråper #vått #vann #vår #sommer #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluft #ute #helg #naturblogg #fotoblogg 

 

 HA EN RIKTIG GOD KVELD OG KOS DEG MASSE I HELGEN! 
 

 

 

Det uberegnelige været! / Naturbilder

  God morgen alle sammen! 

Skal vi snakke litt om været…Ja er det noe som er uberegnelig om dagen, så er det været.. I dag har vi tett tåke over Hurumlandet..Akkurat som de siste dagen har vært..Men det er ikke lenge siden vi hadde strålende sol og nydelig vår vær, så her skifter det fort! 

Disse bildene jeg har funnet frem er fra samme dag, faktisk den 27 mars. Dagen begynte med tett tåke, og de første bildene er fra turen på morgenen klokken 1030. Det sprakk opp, og sola kom så vidt frem. Men tåka la seg som et teppe over fjorden. 

De andre bildene er fra verandaen vår. Det tettet seg mer og mer til, for så bli tett som fy.. Man så ikke fjorden, og alt var grått. klokken var da ca 1600. Men like fort som det kom, forsvant det litt og litt, og til slutt var det igjen åpent, og vi kunne se fjorden. 

Bildene med den fargerike himmelen er tatt ca klokken 1900, da ble det et nydelig fargespill med rosa og lilla! Det snur fort, og det er enda godt..Tåke behøver ikke bety tåke hele dagen, men som regel er det akkurat det som skjer.. 

I dag ligger tåka igjen tett over Hurumlandet, og det tegner ikke til å sprekke opp, men man vet aldri…  Kos deg med en serie bilder av det uberegnelige været! 


#vær #tåke #solnedgang #farger #himmel #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotografere #fotoblogg #naturblogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluft #ute #været 

 

Her kan du se innleggene jeg la ut i går, så om du gikk glipp av de, har du sjansen igjen: 

Rødt er søtt i dråpeform! 

Helt på bunn i naturen! 

Lett blanding…Litt av hvert

 

Da håper jeg DU får en flott ny dag, og en fantastisk helg! 

Lett blanding…Litt av hvert…/ Naturbilder

Jeg har alltid vanskeligheter med å finne overskrifter som passer innleggene.. Men her kunne det jo ikke være noe annet, for her er det virkelig lett blanding og litt av hvert.. Fra fugl til “kunst” ( jeg skrev først skrot..men nei..er jo naturkunst..), blomster og sommerfugl..ja her er det lett blanding! 

Det har vært en hektisk dag, hvor jeg gikk turen litt tidligere en vanlig. Jeg måtte rekke og dusje og komme meg til fysioterapaut som er en times kjøring ut av Tofte. Hadde time der 1230, og da er det mye som skal gjøres før jeg kommer meg avgårde. 

Jeg er veldig glad for at jeg gikk tidlig, for det var skyet, og litt kaldt, men vi gikk en times tid, og slapp akkurat unna regnværet. For da jeg kom hjem og satte meg i stolen, ja da hølja det ned ute..DA var jeg glad jeg hadde fått unna turen gitt.. Lov å være heldig…

Så på turen i dag måtte jeg være litt rask for å rekke alt jeg skulle. Derfor ble det ikke noen særlig bilder. Fikk øye på en gulspurv og en bokfink, og tok bilder av disse. MEN det var dårlig lys, og langt unna. Så de bildene ble ikke noe fine. 

Så jeg dukket ned i arkivet og fant noen bilder som er tatt de siste dagene, men som jeg ikke har fått lagt ut enda. Veldig greit å ha et rikt arkiv på sånne dager. For jeg prøvde å ta noen dråpebilder på vei opp stien hjemme..MEN nei…det regnet alt for mye.. 

Så da ble det et innlegg med Lett blanding…Litt av hvert… Virkelig “hummer og kanari” 


Disse flotte stråene har jeg funnet flere steder, men disse er fra veiene til Tyskerstranda. De er jo så fargerike og flotte! 


En enslig sommerfugl så jeg på min tur her om dagen.. Fikk tre andre typer dagen før, og nå denne..så nå har jeg 4 forskjellige typer hittil i år. 


Naturkunst! 


Kråke i farta!! Den er i take off modus..og hadde det travelt når vi kom mot jordet..


Knoppene er fint på vei ut! 


Naturkunst


Svarttrosten høyt der oppe!


Blåveisen hører våren til..


#naturkunst #fugl #blomst #sommerfugl #rariteter #natur #naturen #naturfoto #naturbilder #naturfotografi #fotografier #foto #bilder #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturblogg #fotoblogg #ute #tur

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD!
 

Helt på bunn i naturen! / Naturbilder

Helt på bunn kan jo tolkes på flere måter…Det ubetydelige, eller det som ER helt på bunnen.. Det jeg mente var det siste…For dette er helt klart ikke ubetydelig, det er mange små skatter som ligger der helt på bunn i naturen.. 

Vi tråkker på det, vi ser det sjeldent, og vi legger nesten ikke merke til det..MEN jeg ser..For jeg ser dråpene som fester seg på det.. De fester seg på mosen og disse små rariteten.. Da blir de enda flottere! I mine øyne ihvertfall. 

Det er ofte jeg setter meg ned på bakken for å fotografere, og da kan mye rart dukke opp.. Det er en helt ny verden der nede..Disse bildene fant jeg i arkivet, klare til å vises, men helt glemt..

Så kos dere med disse bildene fra helt på bunn i naturen! #dråper #dråpe #dråpekunst #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #foto #bilde #fotografi #fotografere #fotoblogg #naturblogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #skogsbunn #innlegg 

 

 ,

HÅPER DU HAR HATT EN GOD DAG OG JEG ØNSKER DEG RIKTIG GOD KVELD! 

Rødt er søtt i dråpeform! / Naturbilder

God morgen alle sammen! 

Ny dag, nye muligheter og jeg trengte litt farger i dag. Det begynner å “poppe” opp mer og mer farger rundt oss i naturen, men disse dråpene er samlet fra litt forskjellige dager. 

De fleste fargene jeg får i en dråpe, er grønt, for det blir speiling av bladene på trærne. Men her har jeg funnet noe med rødskjær, eller ihvertfall noen som har rødt i seg. Rødt frisker opp! Rødt er søtt!


#dråper #dråpe #vann #regn #rødt #farger #natur #naturen #naturfoto #naturbiler #naturfotografi #fotografi #bilder #foto #naturblogg #fotoblogg #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #makro #nærbilder

 

Her kan du se innleggene og bildene jeg la ut i går: 

“Bustetroll” igjennom mange årstider!

Hjerter i naturen!

Den store Duedagen! 

 

Da ønsker jeg DEG en RIKTIG GOD NY DAG! 

Den store Duedagen! / Naturbilder

I dag var det kaldt…Bitene kaldt.. Det stod +4-5 grader, men virket mye kaldere, så veldig glad for superundertøyet fortsatt var på. Sola kom frem på slutten av turen, og var fremme en bitteliten stund. 

Men mest av alt har vi hatt overskyet kaldt vær. Det er helt greit så lenge det ikke kommer snø eller regn! Jeg gikk turen min til samme tid som jeg pleier, og måtte trekke “halsen” godt over lua. Brrrr…Skikkelig kaldt.. 

Men da jeg kom mot skogen, så jeg en stooor fugl høyt der oppe..Det var to, men bare en som satte seg slik at jeg fikk bilde av den. Det ble en del zooming, så ikke helt topp bildekvalitet. Jeg så fort at dette var en stor Ringdue.

Mange liker jo ikke duene, de blir jo betegnet for skade dyr av mange.. Men her i skogen, her kan de få leve livet sitt som de skal. Jeg har nok mange ganger tatt feil av duesang og uglen. Men denne var jo søt da. 

Det morsomme var at da jeg kom hjem, så tittet jeg opp i skogen ved siden av huset vårt, og der satt det også en due. I et råttent tre, og langt unna denne gangen også. Jeg lurte jo først på om det var Hønsehauken, så skyndte meg opp med kameraet, men dette var bare en Ringdue dette også. 

Det er ikke ofte jeg ser duen, men i dag, så jeg den altså TO ganger… Den store Duedagen! 

 

Dette sier Wikipedia om Ringduen:  (Columba palumbus)

Ringdua er den største av de europeiske dueartene med ei kroppslengde opp imot 45 cm. Vingespennet er 65-80 cm og vekta 400-550 gram. I tillegg til størrelsen skiller ringdua seg fra tamdua blant annet på større bryst, lengre stjert, og et proporsjonalt mindre hode. Dette skiller også ringdua fra de ville duene. Iblant kan arten forveksles med den lignende skogdua, som til forskjell fra ringdua mangler en kvit halsflekk.

Fjærdrakta er mest grå (lysere over ryggen) med grønnblåskimrende innslag, spesielt på hodet og i nakken. Stjert og vinger har tydelige svarte markeringer og brystet er rosafarga, undersida mer lysegrå. Videre har fuglen kvite flekker på sidene av halsen (ikke noe egentlig ring altså) og kvite tverrband på oversidene av vingene. Disse er godt synlige i flukta. Beina er korte, relativt kraftige og brunaktige i fargen. Den voksne fuglens nebb er gult med rødaktig vokshud, mens nebbet og vokshud er gråaktige på ungfuglen. Også øyne er gule eller oransje hos de voksne, og grå på ungfuglene.

Ringduas låt er ei femstava kurring med trykk på første stavinga: «ko-ko-koo, kåå-kåå». Denne strofa blir repetert tre til fem ganger uten pause. Den siste strofa blir avslutta med et «ko». 

Ringdua er en sosial fugl og kan sees i flokker utenfor hekkesesongen. Makene holder sammen for livet. Ringdua er planteetere og lever nesten berre av frø, bær, skudd og knopper, men også andre spede plantedeler inngår i kosten.

Mellom jegere er ringdua et vanlig bytte, som blir beskatta over store deler av utbredelsesområdet. Det beror delvis på at fuglen er lite likt i landbruket, der ringdua blir sett på som et skadedyr, da de ofte i flokk et av nysådde åkrer og skitner til modne åkrer med avføringa si. Jakttiden for ringdue er fra 21. august til 23. desember, men fuglen er fredet i Troms og Finnmark.


#due #ringdue #skadedyr #fugl #fugleliv #fugler #fuglebilder #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #naturblogg #fotoblogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotografere 

 

Har du masse Ringduer der du bor? Eller har du tamduer? 

HA EN FORTSATT GOD KVELD!
 

 

 

 

 

Hjerter i naturen! / Naturbilder

 Love, love love!! 

 Kjærlighet i naturen…Kjærlighet til naturen..- Ja de finnes overalt! Hjertene som naturen lager helt på egenhånd..Noen ser de oftere en andre, og finner hjerter i alle størrelser og fasonger hele tiden. Det gjør ikke jeg..Men innimellom da dukker det opp hjerter..

Det er alltid koselig å finne hjerter i naturen.. Det er særlig en person her i “bloggblokken” min som ofte finner og viser hjerter fra naturen. Det er damen bak bloggen Etdiktomdagen, Klikk på navnet så kommer du til bloggen hennes. 

Hun er en mester i å se hjerter som ligger der, som regel rett foran oss. Alltid koselig når man leser og ser bildene hennes, også dukker det opp et hjerte, ja da sier..Ja se der ja..der fant hun enda et ja… hihihi Hun viser ofte masse flotte bilder fra turene i fjellet, og i skog og mark. 

Men nå har jeg samlet sammen noen hjerter jeg har funnet på min vei! Dette er fra forskjellige turer. Blir like glad hver gang jeg ser et hjerte! 


#hjerter #naturen #skog #ute #natur #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #naturblogg #fotografi #foto #bilder #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotoblogg #fotografere #friluft 

 

Ser du ofte hjerter i naturen?

 HA EN RIKTIG GOD KVELD! 
 

“Bustetroll” igjennom mange årstider! / Naturbilder

 God morgen alle sammen! 

Dette er et innlegg hvor jeg har samlet litt forskjellige bilder av dette “bustetrollet” Det er en slags hestehov. eller den har sikkert et navn, men det kan ikke jeg. Det er ikke helt sikkert alle disse bildene er av samme type blomst, men morsom er den uansett..

Jeg er litt fascinert av disse myke frøene som kommer når blomsten er vissen. De er jo en plage for mange, for dette spres jo utover naturen, og lager masse ugress for de som vil ha flott grønn plen. 

Nå er dette den lille utgaven av hestehoven, så den er jo ikke så farlig å få på tomta, spør du meg..men alle er ikke så glad i “naturtomt” som meg da.. Jeg syns mange ganger disse blomstene som er ugress, kan være veldig flotte!

Det er jo et flott motiv, som kan få mange forskjellige uttrykk, så her kan du kose deg med “bustetroll” gjennom mange årstider! 


#natur #naturen #blomst #tilbakeblikk #naturbilder #naturfotografi #naturfoto #naturblogg #fotoblogg #foto #fotografi #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Her kan du gå inn å se bildene og innleggene mine fra i går: 

 Alltid koselig med besøk av “blåmann”

 Bli med en tur langs svabergene her på Hurumlandet!

 Blåveis blir jeg aldri lei!

 

 HA EN RIKTIG GOD DAG! 

 

Blåveis blir jeg aldri lei! / Naturbilder

Det er blåveis tid, og det kan kanskje bli litt mye bilder av det…Men jeg syns den fortjener å vises, da det er en vakker blomst, og vi har den veldig kort tid. Det går fort, så vi får kose oss med den mens vi har den. 

Jeg har jo også forstått at det er ikke alle rundt i Norges land som har denne flotte blomsten hos seg. 

I dag fant jeg også noen Lilla/rosaveis..De skiller seg ut i mengden, og blir liksom litt spesielle! Selv for meg som ikke ikke liker fargen rosa eller lilla noe særlig.. Men alt til sin tid, og akkurat nå er vi underernært på farger! Så alt er velkomment! 

Jeg håper ikke dere blir lei av alle mine bilder, for jeg liker å fotografere, og liker å vise frem til dere kjære lesere. Det kan jo være noen der ute som ikke kommer seg så mye ut, og da kan jeg kanskje glede dem med noen bilder. 

Men det kan kanskje bli litt mye, men da får dere bare skrolle forbi. MEN jeg er veldig glad for alle koselig og hyggelige tilbakemeldinger jeg får. Det setter jeg enormt stor pris på. Det gjør at jeg fortsatt syns det er gøy!

Så TUSEN TAKK ALLE SAMMEN! 

Her er et knippe av blåveis bilder jeg tok på turen min i dag. Det var masse nede ved sjøen, og Blåveis blir jeg aldri lei! Blir du? 


Ble kanskje litt lyse, men syns de var så vakre! 
 Hundene snek seg på et bildet de også.. De ventet tålmodig mens jeg lå på bakken og fotograferte.. 
Dette bildet prøvde jeg og lage i HDR-aktig.. 


Denne blåveisen fant jeg på bakken inne i skogen..Sikkert noen som har plukket og tatt med seg, for det var ingen andre blomster i nærheten.. Den fikk seg en tur i treet. 

#blåveis #vårblomster #vår #blomster #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #naturblogg #fotografi #fotografere #foto #bilder #fotoblogg #amatørfotograf #hobbyfotograf  

 

HA EN FORTSATT RIKTIG GOD KVELD!