Vil du være med på skogstur opp til toppen bak Tofteåsen? / Naturbilder

Om du klikket deg inn på dette innlegget, så skal du få være med på et bildedryss fra turen min i dag. Jeg prøvde en ny rute i dag. Fikk forklart hvor jeg skulle gå, men glemte om jeg skulle holde til høyre eller venstre..

Det jeg hang meg opp i, var at jeg skulle komme til en bratt skråning, hvor det hang et tau man kunne dra seg opp i. Så da tenkte jeg at når jeg fant det, ja da var jeg på rett vei. 

Men jeg fant aldri dette tauet… Men det var en flott tur, og helt herlig natur! Jeg kom ihvertfall dit jeg tenkte jeg skulle. Så kanskje det er flere stier som fører til samme sted.. 

Det var mange bakker opp, men når man kom opp, ja da var det herlig skogstier og endte opp med en helt utrolig utsikt utover Oslofjorden! Ja man kunne nesten se helt inn til Oslo, og jeg så der fjorden går inn mot Drammen. 

Så jeg var veldig fornøyd, og gikk samme vei tilbake. For bena mine er ikke gode om dagen, så jeg turde ikke gå lengre innover. Da måtte jeg nedover igjen, og da regnet jeg med at jeg måtte klatre på andre siden…Kanskje det er DER tauet er.. Det får jeg prøve en annen gang. 

Jeg vet dessverre ikke hva denne åsen heter, men det stod en varde der, og var en turkasse. Er som dere skjønner ikke så kjent her jeg bor. Men det er ihvertfall åsen BAK Tofteåsen, som jeg har vært på mange ganger nå, og som jeg elsker utsikten på! Så nå kom jeg enda litt høyere! 

Kos dere med litt utsiktsbilder, og litt av hvert fra naturen rundt! 
#utsikt #landskap #friluftsliv #friluft #tur #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #fotografi #fotografere #foto #bilde #hobbyfotograf #amatørfotograf #ute #oslofjorden #tofte #hurum #høyden #skog #bær #blåbær #bringebær #blomst 

 

Som dere ser, så fant jeg både blåbær, bringebær og hestehov! Det er utrolig syns jeg..vi er jo snart i november! Men hundene koste seg!! 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! OG EN HERLIG NATT NÅR DEN TID KOMMER! 

Takk for at du titter innom bloggen min, det setter jeg stor pris på! 
 

Jeg fikk besøk av en banditt i dag!! / Naturbilder

Ja, det var egentlig to banditter, for jeg syns Spettmeisen ser ut som en banditt med sin svarte maske over øynene! MEN banditten jeg sikter til, er katten!! Det er ikke vår katt, men en som lusker rundt her, og irriterer kattepusen vår. 

Nå kan det nok hende jeg også blir litt irritert på den, for den får ikke lov å jage fuglene mine! Jeg satt til morgenen og tittet på Frokost TV, tittet over bloggen, og hadde fuglen i side synet ut av vinduet. 

Plutselig ser jeg denne svarte katten kommer smygende bortover gelenderet!! Jeg skvatt, for jeg har vendt meg til at kråka, og skjære kommer, men denne smøg seg fremover.. Den stoppet opp, og tittet inn til meg. Herremin, den var jo litt søt også da..så jeg måtte jo fotografere den. 

Jeg hadde kameraet innen rekkevidde, for jeg hadde akkurat hatt besøk av to nye fugler i dag. Ja i dag kom Spettmeisen og Pilfinken. Jeg tror det er det, den brune, og ikke Gråspurv. For den har hel brun hette, og svart flekk på kinnet. Da skal det vist være Pilfink. Men rett meg gjerne om jeg tar feil. 

Så nå har jeg mange forskjellige fugler som kommer på besøk og jeg storkoser meg!! Jeg håper den svarte katten holder seg unna…. den svarte banditten! #fugl #fugler #katt #natur #fugleliv #fuglebrett #naturen #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilde #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Alle bildene er tatt igjennom vinduet. 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!
 

Ny dag, ny uke, nye muligheter! /Naturbilder

Ja helgen er over, og en ny uke er i anmarsj… Noen liker det, andre ikke. Men sånn er det, uansett hva du mener om det. Håper du har hatt en flott helg! og kan leve på minnene og kose deg med alt det nye som skal skje fremover… 

Ha en RIKTIG GOD DAG!


#fugl #fugler #fugleliv #natur #naturen #fuglebilde #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #fotografere #bilde #foto #fotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

 

Her er svaret på innlegget om; Hva ser du?

Ja hva så du? Det var noen som gjettet riktig, men hva er riktig, og hva er galt, ja det er det ingen som vet… For man ser det man ser selv! Så alt er jo egentlig riktig! Ingen ting er feil! 

Men det JEG så, det var en “narr” som bærer på en kjepp med pose på tuppen! Den går på vannet! Det var det også noen andre som så…Så da er jeg ikke helt tullete.. 

Jeg skvatt jo når jeg så bildet, og jeg måtte forstørre for å se hva det var! Det er vel et blad, ikke vet jeg..men det ser da virkelig ut som “joker/narr” Så takk til dere som gjettet! og jeg er sååå glad det ikke bare var meg som så rare ting her.. hihih

 

Ha en fortsatt GOD KVELD

Høst kunst fra naturen! / Naturbilder

Naturen er det fineste kunstverk som finnes! Det går aldri av moten, og det kan vinkles i mange varianter.. Man kan ta fotografi, og man kan male, eller tegne. Man kan nyte og se, studere og la øynene hvile. 

Man kan tolke og se, alle ser ting litt forskjellig, og noen ser ting i et bildet som ingen andre ser. Ja, det kalles kunst! Ingen ting er likt, og alt har noe rart, eller magisk ved seg. 

Her har jeg samlet litt av naturens kunstverk som er funnet på mine turer i skog og mark. Alt er fra de siste dagene. #naturkunst #kunst #art #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #bilde #foto #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluft #ute #skogen 

 

HA EN RIKTIG GOD SØNDAGSKVELD! 
 

Hva ser du?

Hei på deg!

En liten undersøkelse! Kanskje er det bare jeg som ser det? Eller ser du noe rart, uvanlig, noe morsomt ved/ eller i dette bildet? Kanskje har jeg begynte å se “spøkelser” på høylys dag..:-) Men JEG ser noe her..kanskje du også kan se det? 

Bildet er ikke manipulert, eller fikset på noe måte..Så dette som er uvanlig, eller som er på bildet, det var der når jeg tok bildet. Skriv en kommentar om hva DU ser som uvanlig her!? 

Dette er bildet i fra Semsvannet i Asker. Vil du se flere nydelige bilder fra området? Masse flotte høstfarger? Da kan du gå inn HER

 

Ha en fortsatt god dag!

Litt av hvert fra turen til Røskestad vannet i går!

Vi har hatt noen flotte dager her på Hurumlandet nå de siste dagene. Dagen i dag ser ut til å bli like fin. Jeg har vært så heldig å fått med meg mannen på tur disse dagene, og vi har kost oss i strålende sol, og en herlig høstlig natur!

I går gikk turen til Røskestadvannet, og vi gikk oppover i skogen, og ned til vannet. Så gikk vi veien rundt den ene siden av selve vannet. Fant et koselig sted, og satte oss ned å koste oss i solen! 

Det var sol, skygge, mystisk dis, mørke, frost på bakken, og flott lys, alt på engang! Det ble selvfølgelig litt bilder, og de kan du se her! 


Her ser det ut som Bjørn står i “lyset” #hurum #røskestadvannet #vann #tjern #kos #kjærlighet #natur #naturen #sol #blåhimmel #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #foto #bilde #fotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf #friluftsliv #friluft #tur 

 

JEG ØNSKER DEG EN FANTASTISK SØNDAG!
 

 

Turer med hundene fra 23-27 oktober 2016 / Hundebilder

Mange flotte turer blir det her på Hurumlandet. En herlig høst! med flotte farger, og nydelig vær! Ja noen grå dager har vi hatt, men mest sol og flott høstvær. Jeg elsker høsten! Den har nydelige farger, ren, og klar luft, og det er ikke båndtvang på hundene! 

Selv om jeg har innført delvis båndtvang på særlig Jayli, som jager dyrene i skogen. Men de får løpe og herje litt på egnede plasser. Jeg har begynt med ullundertøy for lenge siden, og hundene har fått på seg dekken. 

Da har vi koselige turer, uansett om det er kaldt eller varmt, for når jeg kommer hjem, er det bare å skifte til tørt, og kose seg med bildene jeg har tatt. For det blir mange bilder, og jeg håper dere ikke blir lei. 

Her er denne periodens bilder fra turer i skog og mark!

Dag 1:


Søndag 23 oktober: Turen gikk til Røskestadvannet, opp i skogen, og ned til vannet igjen. Vi gikk bortover langs vannet, og tok litt bilder på odden. En kald og fuktig dag. Det regnet ikke, men hadde regnet om natten, så bakken og alt var vått. 

Dag 2:


Mandag 24 oktober: Vi gikk opp bak Brinkeli og opp mot høgdsfeltet. Her er det jeg har sett elgen, og jeg håper hver gang at jeg skal treffe på flere. Det begynte i opphold, og gikk over til regn, og til slutt masse regn! Hundene liker det ikke, og er ikke veldig fotogene i regnet! 

Dag 3: 


Tirsdag 25 oktober: Bjørn er sykemeldt pga ryggen, men må ut å trene. Så han ble med på tur. Vi gikk fra Røskestadvannet mot Langevann, men stoppet på den første odden nede ved vannet. Opphold, men vått etter regn på natten. 

Dag 4: 


Onsdag 26 oktober: En grå dag, men det så nesten ut som solen ville komme, men den forble bak skyene. Turen gikk til Tofteåsen, og det var veldig glatt på svabergene. Jeg gikk ikke bortover “egget” men tok noen bilder og gikk samme vei tilbake. Fikk ikke fotfeste, og tok ikke sjansen. Herlig på toppen!

Dag 5: 


Torsdag 27 oktober: Bjørn ble med på tur, og vi kjørte til Asker og gikk rundt Semsvannet. Helt herlige farger!! og så heldig med været, for det regnet på kjøreturen, men solen kom frem når vi parkerte. Litt skyer og litt sol! og HERLIGE farger! Se også innlegget om høstens farger fra samme tur HER Et nydelig sted!! Turen var 5,5 km, og vi brukte en og en halv time. 

Dette var denne periodens bilder! Er det ikke vakkert ute nå!? Vi storkoser oss i høstens farger! 

Ha en fortsatt god kveld! 

 

#hund #hunder #hundeliv #hundeturer #hundeblogg #blogg #bildedryss #bilder #foto #fotografier #fotografere #turer #friluftsliv #friluft #hobbyfotograf #amatørfotograf 
 

Vått og smått! / Naturbilder

Høsten fører gjerne til masse vått gress, enten fordi det regner, eller fordi det er høy luft fuktighet, og dugg fra natten.. Ja det blir sjeldent helt tørt rundt om i naturen på denne tiden.. 

Så vist du dukker ned i gresset, eller i de flotte stråene som står rundt om, ja da kan du oppdage disse små og nydelige dråpene!! Som perler på en snor!! Eller hengende som små perler!! 


#dråper #dråpe #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilde #vått #regn #høst #strå #gress #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD LØRDAGSKVELD!
 

Alle fugler små de er! / Naturbilder.

God morgen alle sammen! Om du er morgenfugl eller ei.. For morgen er det uansett! Ny dag, ny helg! og nye muligheter! Håper DU får en herlig dag, og jeg ønsker deg ihvertfall alt godt! 

Disse små fuglene har det ihvertfall bra på det nye fuglebrettet! Som jeg har nevnt tidligere, så er det ofte “fest” her! Det samles alle slag, og de koser seg masse! Skjæra prøver også å få seg en bit, men så lenge jeg sitter i stolen, så tør den ikke. Men jeg har sett den stå der og kose seg, når jeg er på vei opp bakken. 

Men alle fugler, små de er, kommet nå tilbake… til fuglebrettet mitt! Her er det fest! Morgen og kveld! Kos dere med litt festbilder fra brettet!!#fugl #fugler #fuglebrett #småfugler #fugleliv #fuglebilder #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #foto #bilde #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Ha en riktig GOD DAG! 

 

Fikk du ikke med deg innleggene mine i går? Så se HER og HER