Turer i skog og mark med hundene 25 august – 29 august/ Hundebilder

En titt på hva vi har gjort disse dagene. Hvor vi har gått tur, og bilder av mine søte små. Ja jeg har sagt jeg skal ta mindre bilder av dem, og klarer det noen dager.. Men de er jo så flotte som motiv! Mine tre små hjerter! <3 <3 <3 

Men her er ihvertfall en oversikt over denne periodens turer: 

Dag 1: 


Torsdag 25 august: En tur til skogen ved Røskestadvannet. Gikk runden inne i skogen, men gikk bortover veien litt, og til første rasteplass for å ta litt bilder. Men da begynte det å regne…Som dere ser, så liker de ikke det..Men etterhvert gikk det over til dusk regn, og da fikk jeg faktisk noen fine bilder av dem! Men det fortsatte og regne, og vi gikk tilbake til bilen. Det var på slutten av turen, så de fikk løpt seg ferdig, noe løs, og litt i bånd. Da vi startet turen kom det et helt klasstrinn fra ungdomskolen, de var på tur. Så vi stilte oss litt i grøfta, og så på ungdommen som hoia forbi. Hundene mine er litt engstelig for barn og ungdom, så dette ble fin trening. De slapp å hilse på noen, og fikk bare fin opplevelse av barn som bråka og løp. Etter det traff vi ikke noen andre på tur. 

Dag 2: 


Fredag 26 august: I dag avtalte jeg en tur med min tur venninne Sølvi og hennes to dalmatinere. Hun har litt problemer med knærne, og jeg var litt spent på om denne turen ble for hard for henne. For hun ville så gjerne se denne utsiktsposten som jeg fikk forklart veien til i forrige uke. Så vi tok sjansen og gikk innover mot Tofteåsen. Det var lommert, og regn i lufta. Men opphold da vi starte. Turen opp gikk greit, men når vi kom på toppen så var det så glatt på “eggen” bortover, så vi turde ikke gå på svaberget. Gikk et stykke innover og nede i lyngen. Så fikk sett det meste. Men jeg var lei meg for at jeg ikke fikk viste henne tuppen. MEN vi kan gjøre det en annen dag. For mens vi var der oppe, så kom også regnet. Bare dusk regn, men det gjorde det glatt og skummelt. Men vi kom oss ned også, men vi gikk utenom stien i “buskaset” For stien var glatt med røtter og blader som var våte. Det var en flott tur! og jeg elsker denne plassen! 

Dag 3: 


Lørdag 27 august: Det er helg, og Bjørn ble med på tur. Vi gikk inn mot Langevann, men gikk ikke hele veien inn, men tok en avstikker ned mot det nye stedet jeg har funnet ved Røskestadvannet. Det er to viker der, så vi gikk videre forbi den første. Da tenke jeg hundene kunne gå fri og jeg kunne se om det kom noen på den første vika. Som dere ser av bildene var det STRÅLENDE vær! Så varmt og deilig at Bjørn måtte bade! Se eget innlegg om det her 

Hundene fant en råtten fisk på land, og gnidde seg i den..Så de måtte også bades! Ja jeg duppet dem en etter en i vannet og prøvd å skrubbe litt..men akk..lukten satt godt i. Så de fikk dusj når vi kom hjem også. Hundene løp løse, og det kom ikke noen dit, så de storkoste seg! Vi koste oss også, ja det er så deilig å se hundene i fri utfoldelse! Så dette var en som en herlig sommerdag! 

Dag 4: 


Søndag 28 august: Fortsatt helg, og Bjørn ble med i dag også. Han ville se utsikten over Tofte han også, så da gikk turen opp til Tofteåsen igjen. I dag var det opphold, og ikke glatt bortover “egget”, så vi gikk hele veien. Det går en sti ned midt på, som jeg ville prøve, for å se om vi fant en annen vei ned. Men så fant Bjørn ut av blåmerkingen fortsatte ned på tuppen av eggen. Så da bestemte vi oss for å prøve den. Det kom en jogger, så vi fikk spurt om denne stien gikk mot Tofte og Brinkli, og det gjorde den, så da var vi trygge på det. Kjedelig å måtte gå OPP igjen, om det ble feil. Det var en fin og grei sti, og vi kom ned til bånn hvor jeg kjente meg igjen. Det var mot “mørkeskogen” som jeg kaller den. Så da gikk vi mot den. Da fikk plutselig Zevs fart på seg, og det så Jayli, og hun løp etter. Alle tre løp opp en topp, og forsvant, Cessy kom tilbake, og Jayli og Zevs løp bjeffende avgårde. De hadde los. 

Hjelp å trøste…NÅ forsvant de!! men gudskjelov kom Cessy til meg, og fikk henne i bånd. Vi gikk oppover å hørte Jayli bjeffe som en gal..los bjeffing..så vi viste hun var på farten etter et dyr. Det er så forferdelig å stå å se inn i et skogholdt med krattskog og bakke,og høre Jayli løpe lengre og lengre unna!! Vi prøver å rope, men hun hører jo ingenting. Plutselig så kommer Zevs ned fra bakken, og jeg får han i bånd. Da slutter plutselig Jayli å bjeffe, og det er helt stille..NEI..det er så skummelt. Masse kratt og steiner, mye hun kan sette seg fast i, og ødelegge seg på.. Så litt redd var jeg der jeg stod.. Bjørn tok med seg Zevs for å gå litt oppover for å se, og DA kommer hun plutselig pesende ned bakken.. Jeg skal si de kom i bånd etter dette!! GRRRRR…så synd at hun har dette jakt instinktet..for jeg når ikke inn..hun er jo egentlig veldig veloppdragen…men ikke når det gjelder jakt! Det gikk bra denne gangen også! GUDSKJELOV. Så gikk vi da hjemover, og hundene var rolige og slitne resten av den kvelden! 

Dag 5:


Mandag 29 august: Idag tok vi en enkel sti, ikke for lang, og ikke for mye bakker. Kjenner det i hoftene etter en klatretur i høyden. Så turen gikk på Kyst stiene fra havna til Tyskerstranda. Vi gikk svabergene utover og det begynner å bli glatt. Så man må trå forsiktig. Men en herlig tur i opphold og passe temperatur. Jeg tror hundene, særlig Jayli og Zevs også hadde godt av en rolig dag, etter å ha løpt så mye i går. Så vi koste oss i sakte tempo og så på havet og naturen. 

Dette var denne periodens bilder, og vi har kost oss på tur. Jeg trener på å ha de løse i skogen, men som sagt, så ble det en gang jeg mistet kontrollen. DET liker jeg ikke. Men nå er det jo ikke båndtvang, og de klarer jo aldri å skade disse dyrene. Så jeg er glad det gikk fint. De jakter jo ikke så lenge. Men jeg håper dette gir seg, og at jeg kan stole på dem løse. 

Så en så lenge, så blir det mest bånd, og litt fri løping på dem. Men de har flexibånd og langline..så løpt får de jo. 

 

Tusen takk for at du tittet innom bloggen! 

HA EN FORTSATT GOD KVELD!

 

 

#hund #hunder #hundeliv #hundeblogg #hundetur #tur #friluftsliv #utsikt #hundebilder #blogg #natur #foto #landskap #bilder #fotografere #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf 
 

 

Litt av hvert fra skogens tur i dag! / Foto

I dag gikk turen først inn i en skog, så kommer jeg ut ved kyst stien mot Tyskerstranda igjen… Så siste del går langs Oslofjorden. Solen kom frem i dag, og det ble faktisk veldig varmt. Nå myldrer det av Hjortelus, så det er litt slitsomt å gå i skogen. De klistrer seg på meg og hundene! 

Så vi var glade når vi kom oss til fjorden, for det blåste friskt, så da slapp vi unne disse ufyselige dyrene. De er jo like ekle som Flåtten, men gjør jo ingen skade, bare forferdelig innpåslitne! 

I skogen fant jeg både sopp, dråper, insekter og andre motiv. Langs fjorden ble det noen flotte bilder som er sjø inspirert, de kommer i et senere innlegg. Men vi nyter turene nå, før det blir alt for glatt på disse svabergene. Merker at løvet gjør det glatt og sleipt overalt. 

Det første bildet er av en rar veps, eller blomsterflue. Jeg skvatt til, for jeg har aldri sett det mønsteret på ryggen før! Det ser jo ut som den har tatt på seg dressen sin! hihihi. Pynta seg litt kanskje? Noen som vet hva slag dette er? 


#skog #sopp #dråper #insekter #natur #naturbilde #naturfoto #foto #bilde #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturfotografi 

 

Håper du har hatt en flott dag!

Ha en riktig god kveld!
 

 

Er du en morgenfugl? / Foto

Ja en ny dag er på vei, og solen skinner fra en klar og blå himmel! Det er morgen, men er du en morgen fugl? Det er ikke jeg… Jeg våkner som regel med smerter i kroppen, og den er stiv og ubevegelig..Så jeg må “morra” meg, og begynne sakte men sikkert. 

Få i meg kaffe i godstolen, med frokost TV i bakgrunn, og titte gjennom facebook og blogg. DA begynner sakte mens sikkert kroppen å våkne, og jeg kan begynne dagen. 

Men jeg har vært morgen fugl! I mine unge dager var jeg veldig glad om morgenen! Jeg var alltid tidlig oppe, og sjeldent sur og tverr. En ny dag, en ny mulighet, og livet smilte! 

Til fortvilelse for mange av mine venner som gjerne ville sove mye og lenge! Så satt jeg klar når de våknet, og lurte på, hvorfor sove bort dagen!! 

Men som sagt, så er de tider forbi.. Jeg er IKKE morgen fugl lengre, men jeg står alltid opp tidlig.. Klarer ikke ligge utover å kose meg, for det vil ikke kroppen min. Men får jeg “morra” meg, og begynne sakte, ja da tar det ikke lang tid før jeg er “snakkanes”  og livet smiler igjen! 

 

En ny dag, med nye muligeheter står for tur! Så:

GOD MORGEN TIL DEG! 

HÅPER DU FÅR EN FLOTT NY DAG! 


#godmorgen #morgenfugl #fugl #fugleliv #rede #fuglerede #natur #naturen #naturfoto #naturbilde #naturfotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

 

Sjø idyll med flaks?!/ Foto

En liten rest etter sommerens gleder!! Noen har vært heldig! Men det ble ikke meg.. 🙂 Jeg var bare så uheldig å finne en tom flaskepost! Men jeg fant flotte motiv! og masse flott natur, så litt heldig var jeg jo! 

Til dere som følger meg, så var jeg på den stranden som jeg fant dette “veldige spesielle skjellet”  (trykk navnet for å komme til innlegget) For å se etter om det fortsatt lå der, men akk, ingen spesielle skjell!! Det var faktisk veldig lite skjell, og det har jo vært flo og fjære. Så jeg får nok aldri svar på om det inneholdt en flott perle!! 


#flaskepost #oslofjorden #fjorden #vann #sjø #utsikt #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #foto #bilde #naturfotografi #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #blomst #utsikt

 

HA EN RIKTIG GOD NATT! 
 

Noen pene, andre mindre pene, men fascinerende! / Foto

Sånn er det vel i verden generelt også. Men her har jeg funnet noen rare dyr i naturen, ja noen larver, noen flyvende dyr, og en rar sommerfugl! Om det ER det da.. Kan jo likegodt være en møll, eller annet dyr. 

Den satt på bordet rett utenfor stuevinduet mitt i går, og jeg så den gjennom vinduet. Tenkte jeg orket ikke gå ut å ta bilde av den, men den satt der fremdeles når jeg skulle ut, så da fikk jeg en fotoshoot med den. Kanskje den har flydd i vinduet, og besvimt litt. Satt å prøvde å finne igjen balansen, for plutselig var den vekk. 

Denne langhårede larvene var på bakken, og helt alene og i åpent landskap, så den har nok forvillet seg, eller falt ned fra et blad eller tre. Spørs om den overlever. Men det er livet i naturen, noen overlever, andre blir mat til de som er så heldig å overleve! 

Men noen er pene, andre er mindre pene..Sånn er det bare! #smådyr #insekter #krypdyr #larver #sommerfugl #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #foto #bilde #fotografier #naturfotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf #fotografere 

 

Takk for at du titter innom bloggen min! Det setter jeg stor pris på! 

TUSEN TAKK! 

Ha en riktig god kveld!

 

Høstens farger er på vei! / Foto

Her er det begynt å komme flotte farger! Men det er fortsatt bare stedvis, og få blader på en stor busk som skiller seg ut. MEN det er vakre farger! Sterke, klare, flotte farger! 

Gikk en tur ved kysten i går, og det er sensommer, men også høst. Det er noen flotte grønne busker, og noen av disse har begynt å få en annen fargen, nemlig høst fargene! 

Jeg blir så tiltrukket av det som skiller seg ut, så jeg måtte jo bare ta med meg litt av denne flotte busken, og dens vakre farger, og fotografere. Det ble en liten fotoshoot ved vannet, og Cessy er alltid like nysgjerrig, og må sjekke hva jeg driver med! Så jeg fikk en flott liten linselus på et av bildene! 

Har høsten begynt å komme der du bor? 


#høst #farge #høstfarger #sjøen #havet #kyststien #hund #natur #naturen #svaberg #naturbilde #naturfoto #foto #bilde #fotografi #naturfotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf #sensommer 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 
 

Har du sett Liljekonval bærene? / Foto

Ja de har bær! De har røde flotte bær… Noe jeg ikke ante..Men OBS: De er veldig giftige!! Jeg har alltid vært glad i liljekonvalen, og det er jo rart jeg ikke har visst om dette!!

Men da jeg gikk tur nå i dag, så kom jeg over masse røde bær som hang fra disse liljekonvalbladene. Her plukket jeg jo liljekonval i våres! 

Jeg hadde en anelse om at det faktisk var liljekonval bær, for jeg hadde lest noe om dette da jeg slo opp på blomsten i våres. Det var fordi jeg fant noen liljekonval med rødt inni selve blomsten! (se de jeg har bilder av her i innlegget) Det mente jeg at jeg ikke hadde sett før. 

Men de finnes med rødt inni, og uten rødt forstod jeg etterhvert. Da stod det også om dette bæret. Men jeg har aldri lagt merke til dem før! Nå skal det sies at jeg ikke har vært så opptatt av naturen før, så det er vel derfor. 

Har DU sett slike bær før? og viste du at liljekonvalen hadde bær?

Dette sier Wikipedia om Liljekonvalen: 

Liljekonvall (Convallaria majalis) er en plante i konvallfamilie.

Liljekonvall vokser i skog og hager. Den får hvite blomster i ensidige klaser i mai (juni), og får etter blomstring røde bær. 

Bladene og blomstene, og etterhvert også bærene, inneholder stoffer som har vært brukt som medisin i århundrer, men som kan være dødelige, også i mindre doser for barn og dyr.

Det er tradisjon at liljekonvall selges på gatene i Frankrike 1 mai hvert år. Siden 1982 har liljekonvallen vært Finlands nasjonalblomst, og den er Østfolds fylkesblomst.

Navnet “liljekonvall” kommer fra det gamle latinske navnet på planten, “Lilium convallium”. Litt fritt oversatt betyr det dalenes lilje ? som vi igjen finner i det engelske navnet på blomsten, “lily of the valley”.

Liljekonvall finnes oftest på bakken i lune skogholt, men er også observert helt opp i 1 200 moh, og så langt nord i landet som Rana.


#liljekonval #liljekonvalbær #bær #giftigebær #blomst #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #foto #bilde #fotografi #fotografere #naturfotografi #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!
 

Masse sopp i skogen! / Foto

Høst, med sopp og bær, nøtter og flotte farger! Det er en fin tid! Bortsett fra det som kommer etter…Vinteren..Den liker jeg ikke. Så jeg må nyte høsten så lenge jeg kan, og den har jo akkurat begynt! 

Det blir endel soppbilder, for de er så flotte motiv! Farger, fasong, og alt rundt. Jeg liker som jeg tror jeg har sagt før, ikke å plukke sopp! Men blir så fascinert av alt ved den. 

Liker DU å plukke sopp? Eller syns du de er flotte? 


#sopp #sopper #skogen #natur #naturen #friluftsliv #friluft #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #fotografi #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf

 

Ha en flott høstdag! 
 

Søndagsdråper! / Foto

Regn, skyet, disig, tåke, yr, sol, ja alt dette har vi hatt i helgen! Så i dag har jeg samlet de dråpene jeg har “fanget” i løpet av helgen! For selv uten regn, finner jeg dråper nå. Det er fuktig luft, og om morgenen finnes de rundt omkring! 

Jeg ELSKER dråper! Det har vel de fleste som følger meg skjønt, og de som går tur med meg, kan ikke skjønne hvorfor jeg plutselig stopper opp og bare MÅ ha bildet av det lille som henger der på treet!

Men for meg så er det et kunststykke! Noe fascinerende, og da må det fotograferes! Så her er det noen små flotte dråper! Håper du liker dem!


#dråper #dråpe #vann #regn #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #foto #bilde #fotografier #fotografere #makro #macro #nærbilde #hobbyfotograf #amatørfotograf #naturfotografi 

 

HA EN FLOTT SØNDAGSKVELD! 
 

 

Fluen i fokus! / Foto

Et innlegg med fluen i fokus! Ja de lever rundt oss, og “plager” oss. Men de gjør nok sitt i naturen, for at livet går videre, og naturen forblir fargerik og flott! Ja selv en flue kan være vakker, og noen er litt rare. 

Her har jeg tatt et dykk i arkivet, og funnet frem noen enkle fluebilder! De sitter jo også ofte på en blomst. Så da blir det jo et flott bildet, selv med et lite insekt på. Noen ganger tar jeg bildet av de, andre ganger er de der som en liten linselus! 

Nå går det mot høst, og det er færre fluer ute også. Men vi blir aldri helt kvitt fluene, noen gjemmer seg, og våkner plutselig! 

Her er noen bilder av noen enkle fluer som har stilt seg opp for fotografen!


#flue #insekt #insekter #smådyr #blomst #foto #fotografere #fotografi #bilde #naturfoto #naturbilde #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Ha en riktig god dag!