Himmelen i brann! / Foto

Ja det var som om himmelen var i brann.. Helt nydelige farger! og den rosa fargen som lyste ned i vannet og opp å vognene, var helt fantastisk! Jeg har aldri sett en såååå fargerik og herlig himmel før! 

Det var torden i lufta, og det buldret langt borte, men vi så og hørte aldri at det kom nær. Jeg kan egentlig ikke huske at det regnet, men mener at det kom noen drypp i ny og ned! 

Disse bildene ble tatt på campingplassen i Namsos 29 juli og klokken var 22. Det var den rød himmelen, den gule, den i brann, den var litt før. Hele dagen hadde vært varm og solrik! 

Er det ikke vakkert!?#himmel #vær #dårligvær #torden #farger #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Naturen er herlig!! 
 

Fjortende stopp, Kystveien fra Bodø til Steinkjer, Namsos, Plus camp Namsos/ Foto

Vi reiste fra Torghatten uten å ha gått opp for å se selve hullet! Vi orket ikke, og vi har funnet ut at det lønner seg å være tidlig ute på campingplassene, så vi måtte komme oss av gårde. Det var meldt flott vær, så vi ville komme tidlig frem på neste sted for å kunne nyte fin været! 

Så vi kjørte avgårde i strålende flott solskinn! Vi skulle ta den siste fergen for denne turen, og for engang skyld så kom vi ikke med på første overfart, så vi måtte vente i en halv time. Men det gjorde ingen ting. Da fikk jeg gått en tur med hundene. 

Det var en lukket ferge, så da må man gå i fra bilen. Jeg bestemte meg for å være med opp på dekk denne gangen, for overfarten tok kun 20 min. Så det tenkte jeg hundene kunne klare. Det gjorde de også, så det at jeg var der noen ganger, har nok hjulpet. De har skjønt at det skjer ikke noe farlig!

Så da fikk jeg tatt noen flotte sol bilder fra dekk, og det var et aldeles nydelig vær!! 

Vi var vel fremme i Namsos ca kl 14, og fikk en flott hjørneplass med utsikt til Namsen. Det var en flott camping, med mange flotte bobil plasser, og flotte friområder og tur muligheter. Det lå rett ved Namsos lufthavn, og jeg fikk bilder av småflyene som kom og lettet. Se eget innlegg HER

Vi koste oss i sol og varme, men etterhvert skyet det litt til, og det lå mørke skyer og tordnet i det fjerne. Se eget innlegg senere med himmel bilder!  Vi vurderte å bli en ekstra dag, men fant ut at været dagen etter fikk avgjøre, for det var ikke vits i å være der om det var dårlig vær.

Det var heller ikke helt topp å ha hjørneplass for oss her. For ungene kjørte rundt med slike leie tråsykler, og de bråket og hundene ble skremt og bjeffet..Så vi tok det som trening, unger og bråk.. Gikk bedre etterhvert. 

Men vi kjørte videre dagen etter, for været var meld dårlig overalt, så da kjørte vi videre mot Trondheim. Se innlegg om det senere! 

Fjortende stopp på Kystveien fra Bodø: Namsos, Plus camp Namsos.

#camping #campingtur #campingliv #blogg #reiseblogg #hund #hunder #sommer #ferie #natur #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #naturen #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf #tur #reise 

 

TAKK FOR AT DU LESER MIN BLOGG, OG HA EN RIKTIG 

GOD KVELD!
 

 

 

Idyllisk camping i solnedgang! / Foto

Trenger vel ikke si noe her! Bildene taler for seg! Det har vært noen dager med nydelige himler! Jeg MÅ bare ut å fotografere! Er så sjeldent jeg får med meg dette. For jeg er alltid tidlig i seng hjemme. Vi bor slik til at det er sjeldent jeg ser en så flott solnedgang også!

Så for meg er dette helt utrolig vakkert! klokken var 22 da solen gikk ned, men himmelen var jo helt fantastisk også når jeg gikk kveldsturen med hundene. Se de vakre fargene! Man får ikke helt frem fargene, men syns jeg fikk noen stilige bilder med bobilen i fokus med solnedgang! Jeg har ikke solfilter på kameraet, så derfor blir det disse røde og grønne flekkene noen ganger, veldig synd, men sånn ble det! 

Det var også en herlig himmel forrige dagen, men de bildene kommer i innlegget fra Namsos senere i dag! 

 

Ha en riktig god dag! 


 


#solnedgang #sol #idyll #vakkert #sommer #camping #bobil #bobiltur #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #bilder #foto #fotografere #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #norge #norway
 

 

Et flyvende innlegg! / Foto

Et lite stykke Norge må jo også ha med et Widerøe propell fly! Det er mange i Norges land som benytter seg av disse småflyene. Vi campet på Plus Camp Namsos, og lå da rett ved flystripa til Namsos lufthavn. 

Ingen skal noen gang få meg opp i et slikt fly! Ikke helikopter heller. DA må det være krise av noe slag.. Men jeg blir alltid like fascinert av at disse store maskinene kan fly! Hvordan kan de klare å lette og lande så fint! 

Jeg gikk tur med hundene og fikk tatt bilder av et fly som landet rett ned der jeg gikk på stien utenfor gjerdet. Noen timer etterpå gikk jeg tur med Bjørn og hundene, og da fikk jeg tatt bildet av et fly som lettet. 

Syns du det er fascinerende å se et fly lande og lette?


Inn for landing! 


Opp i lufta igjen! 


#fly #flyvende #himmel #natur #foto #fotografier #fotografere #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Ha en riktig god kveld og natt!
 

Trettende stopp, Kystveien fra Bodø til Steinkjer: Torghatten, Brønnøysund. Torghatten camping / Foto

Nå har vi virkelig begynt på veien hjemover føler jeg. Det er egentlig ikke greit, for jeg har kost meg og koser meg veldig med å se på all den vakre naturen vi har! Bobilen fungerer, og vi lever enkelt og primitivt! 

Jeg liker det, for da er ikke alt likt som til vanlig. Vi har wc og dusj i bilen, med varmtvann, så her får jeg gjort alt! DET er deilig, og slippe å gå på disse offentlige sanitær annleggende, for de er ikke alltid like fine. 

Vi har noen lange dager i bil, og andre korte. Med lange så mener jeg 4 timer i bil. Denne dagen tok vi tre ferjer, og jeg slapp å gjøre som sist, og legge meg under et teppe i bilen. For to av ferjene var åpne, så da kunne vi sitte i bilen. Den ene gangene gjorde jeg det, men da var det en veldig kort tur 15 eller 20 minutter. 

Vi hadde igjen funnet en camping rett ved det første ferjeleie,og vi er som vanlig tidlig ute. Mange som skal med, men vi kom med første runde på alle ferjene. Flott natur å kjøre igjennom og været var grått og litt regn. Slik fortsatte det utover dagen og kvelden. Jeg fikk også sett de syv søstre, men fikk dårlig bildet av det. 

Vi dro til en campingplass rett ved Torghatten, for den hadde aldri jeg hørt om, eller sett. Det var en flott, og stor campingplass, og vi la oss litt på utsiden av alle andre. Det var lite med fjordutsikts plasser, så vi fant en plass hvor jeg kunne se fjorden når vi satt ute .For vi satt ute litt når vi kom frem, men så kom det dårlige været. 

Jeg tror vi er en sånn magnet, for plutselig så hadde noen telt slått seg ned rett ved bilen vår, og en bobil parkerte rett forran oss. Den plassen var ikke klippet gresset på, så vi sa at her legger det seg ingen, så da får jeg ha utsikten, men den gang ei.. Må jo bare le.. Så da satt vi der, med telt på alle kanter og en stor bobil forran oss. 

Vi bestilte mat fra stedet der, og herregud, det var posjonspizza med salat, og den kostet 150 kr, to stykker pizza og strødd salat over! og det var oppvarmet “papp pizza!” altså ferdig laget… Så Bjørn ble skuffet, men jeg koste meg..ELSKER alt av pizza..hihi..men den måtte spises med andakt..300kr for to små tallerkner..

Vi gikk ikke opp til Torghatten. Det var dårlig vær, og dårlig sikt. OG vi hørte det var bratt det siste stykket. Vi så også at det var fult av folk som gikk i kø oppover..så vi gikk litt rundt på plassen, en flott plass! 

Jeg fant også noen hull i fjellveggen som jeg mente måtte være Torghatten. Men jeg er ikke sikker! Det er i såfall baksiden. for hullet var ikke så stort. Men tok da bildet av det.. Men vi har vært i nærheten av Torghatten!  

Trettende stopp på Kystveien fra Bodø: Torghatten, Brønnøysund. Torghatten camping.

#camping #campingtur #tur #bobil #bobiltur #sommer #ferie #norge #norway #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #fotografere #hunder #hund #blogg #hobbyfotograf #amatørfotograf #reisebrev #blogg 

 

Ha en riktig GOD KVELD! 
 

 

Tolvte stopp, Kystveien fra Bodø til Steinkjær: Nesna, Havblikk camping/ Foto

Ja det går unna i svingen nå.. Jeg liker det ikke..men det er jo så mye vakkert å se også, så jeg må bare bite tennene sammen. Men vi har lagt bort planen om Trollstigen, for jeg blir så anspent med disse små og svingete veiene. 

Men vi dro ihvertfall fra Svartisen og tok to ferjer (tror jeg, vi går litt surr) og jeg lå i bilen med hundene for jeg likte ikke at de virket så stresset når vi kom i havn fra ferja som tok 4 timer. Så jeg trosset loven og gjemte meg i bilen ved sidna hundeburene.

Skal si jeg følte meg som en flyktning, for jeg lå muse stille, og det kom en mann som gikk rundt bilene og tittet inn..han så rett på meg, syns jeg..men han gjorde nok ikke det. Så jeg la et teppe over meg, og lå muse stille i 20 min. 

Det samme gjorde jeg på neste ferje..Denne tok en time, og jeg innrettet meg litt bedre. men gjemte meg under teppet. Men det fine var jo at hundene var stille, og virket ikke redde. Så DET er jo bra.. For vi skulle jo ta flere ferjer. 

Vi kom frem til Havblikk camping som var en flott plass med fine plasser ut mot havet. MEN det kom et par og parkerte bobilen sin motsatt vei som oss, og da ble vi jo sittende å se rett inn på dem. DET syns ikke jeg er noe hyggelig. Så vi gikk turer, og satt oss inn i vogna. Det var ustabilt vær med sol og regn. Men når kvelden kom, skinte solen fra en herlig himmel. 

Jeg fikk tatt mange solnedgang bilder! og det var så vakkert! Se eget innlegg om det her

Så en flott plass, og en herlig natur og utsikt på veien til stedet, men noe regn og tåke! Igjen, mange skumle, trange tunneler! 

Tolvte stopp på kystveien fra Bodø: 27 juli, Nesna, Havblikk camping. 


Noen bilder fra fuglene vi traff på under turene. Cessy som er ivrig og veldig nysgjerrig! Litt utsikt bilder, og stemning bilder fra dette nydelige stedet!#camping #campingtur #bobiltur #bobil #sommer #ferie #tur #natur #naturen #hund #hunder #blogg #reisebrev #foto #fotografier #fotografere #naturbilder #naturfoto #amatørfotograf #hobbyfotograf 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG! 
 

 

 

Regnfull dag i går, men flotte dråper! / Foto

Det var en regnfull dag i går. Noe opphold innimellom, så fikk gått tur med hundene uten å bli klissvåt. Men bakken var våt, og alt var liksom fuktig! MEN når det regner, så kommer dråpene!

Vi var raskt avgårde i dag, da været så helt nydelig ut! og nettet streiket på morgenen, så da kom ikke dette innlegget ut. Vi tenkte vi fikk skyndte oss å finne et flott sted i det fine været! og det fant vi! 

Nå sitter vi i Namsos med strålende sol og varme! Det er noen truende skyer rundt, men ikke kommet noe regn enda. Kanskje blir vi her i morgen også, eller vi kjører avgårde igjen..Det får været bestemme! “Reisebrev” kommer senere. 

Her er noen av dråpene jeg klarte å “fange” selv her i nord! 


#dråper #makro #macro #dråpe #natur #naturen #blomst #foto #fotografere #fotografi #naturbilde #naturfoto #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Ha en RIKTIG GOD KVELD!
 

 

 

Ellevte stopp, Kystveien fra Bodø til Steinkjer, Meløy, Svartisen! / Foto

Da gikk turen videre på Kystveien. Gjennom bakker og berg, et nydelig landskap! Jeg tok masse bilder av disse mektige fjellene, og jeg er så fascinert av dette turkise vannet! Havet er ikke bare blått! Det er også grønt, og turkis! 

Det var endel ekle tunneler, jeg har faktisk blitt litt engstelig i disse mørke smale tunnelene. Så har måtte lukket øyne når vi møter på bilder. Jeg vil jo ikke skremme Bjørn så han mister kontrollen over bilen! 

Vått på veibanen er det også, så jeg har faktisk blitt litt redd av meg.. Kommer vel med alderen det..og jeg liker jo å ha full kontroll selv! Så det blir litt høye skuldre under slike kjøreturer. 

Men innimellom disse smale veiene og tunnelene, så er det jo et så mektig og flott landskap! Jeg er helt forelsket i naturen vår! Vi kjørte jo også forbi Svartisen, en tykk is som henger nedover fjellsiden. Vi stoppet ikke, men jeg fikk da noen bilder ut gjennom vinduet. Så nå har jeg SETT svartisen! Fascinerende det også! Se masse bilder fra landskapet fra bilen i øverste kollasjen. 

Vi kjørte vel i ca 3 timer, og kom til en campinplass ikke så langt fra ferje leie. For dagen etter skal vi ta to ferjer, og det er jo mye folk ute å kjører nå, så man må være tidlig ute for å ikke måtte stå i ferjekø. Men vi har vært veldig heldig, og kommet med de vi har valgt oss ut. Men så er vi tidlig ute også da.. 

Camping plassen heter Furøy camping og ligger rett ved Halsa i Meløy kommune. Vi kom tidlig, som vanlig, og fikk velge ut plass selv. Fikk en flott plass rett ved fjorden og utsikt utover hele plassen. Det var en flott natursti her, og jeg og hundene gikk oppover med engang. Men vi gikk ikke så langt, og fikk med oss Bjørn på tur litt senere. Da gikk vi hele stien, og den var flott! 

Været var alt fra blåst, til overskyet, sol og lummert. Så vi fikk alt på en dag! Et herlig sted som jeg forelsket meg i! MEN så oppdaget vi at wifi, DET var vanskelig her ute! Mye unger, og mange på nett gjordet det umulig å komme inn på noe som helst. Ice nettet jeg har kjøpt virket selvfølgelig heller ikke! Så det ble en hel dag uten nett! 

Men vi koste oss, og så på folk, mange fisket, og måkene fløy rundt. Vi hadde hjørneplass, så det var en fredelig natt. Stod opp tidlig dagen etter og kjørte ned til første ferjeleie for denne dagen. For nå skulle vi ta 2 eller 3 ferjer! Men det kan du lese om i morgen! 

Ellevte stopp på Kystveien fra Bodø; 26 juli, Svartisen, Furøy camping. Meløy. Dette er bildet tatt fra bilen i fart, og noen ganger gjennom ruta, og andre ganger med vinduet åpent. Stoppet noen få ganger også. Så kan være litt dårlig kvalitet på noen av bildene. Men den mektige naturen kommer godt frem! Er det ikke vakkert!? Dette er bilder fra naturstien som gikk rundt ved campingplassen! DEN utsikten, og vi gikk tur både i sol og skyet vær. For jeg tok turen to ganger. Den var bare på ca 2 km. Men tok tid med masse fotografering! Herlig plass!#camping #campingliv #campingtur #bobil #bobiltur #tur #sommer #ferie #nord #bilferie #svartisen #natur #landskap #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #fotografere #hund #hunder #blogg #hundeliv #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Håper DU har hatt en flott dag! 

HA EN RIKTIG GOD NATT! 
 

 

Idyll med himmelen i brann! /Foto

Ja nå ligger vi på Havblikk camping i Nesna. En herlig plass og vi fikk en helt fantastisk himmel i går kveld. Klokken var ca 23, og himmelen stod i brann! Lyst var det også, og jeg gikk amok med kameraet! 

Så her er noen bilder av den nydelige himmelen vi fikk i går! 


#solnedgang #sol #lys #farger #himmel #himmelbildet #fjell #foto #fotografier #fotografere #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #landskap #utsikt #hobbyfotograf #amatørfotograf 

Som dere skjønner så begynte dagen i går grå og regnfull, og den sluttet med sol og herlig vær! Disse bildene er tatt i fra vinduet i bobilen, så da skjønner dere hvor flott utsikt vi hadde! Jeg lukket vinduet opp på vidt gap, så mannen måtte fryse litt for at jeg skulle få nydelige bilder! 

 

HA EN STRÅLENDE GOD DAG! 
 

Tiende stopp. Nå Kystveien fra Bodø til Steinkjer! Saltstraumen./ Foto

Ja da er Lofoten unnagjort, og for et sted!! Det var akkurat som jeg hadde trodde det skulle være, og ja, kanskje enda bedre.. Vi er ikke noen kulturmennesker, så vi har sett mye av naturen,bebyggelsen og steder. (Ikke museer ol). Det er det vi har kost oss med. Vi har også prøvd ut mange campingplasser, så nå vet vi litt mer om de forskjellige stedene oppover mot nord. 

Nå skal vi kjøre kystveien fra Bodø til Steinkjer, og jeg koser meg i bilen med å se all den vakre naturen vi har! Men jeg er også litt redd, særlig i tunneler og smale veier. Men ville ikke vært det foruten..DET er jo også Norge! Berg og dal, svingete og mørke tunneler! 

Så vi tok ferja fra Moskenes i Lofoten, til Bodø. Båt turen tok ca 4 timer, og det var en kjedelig tur..Vi satt i flyseter, og det var ikke noe koselig. Men vi sparte bilen for samme vei tilbake, og vi kjørte jo gamle veien til, så nå gjorde vi det sånn. 

Da vi kom til Bodø, ble jeg så skuffet over å se en by..jeg ville ha mer fjell og lansbygd, stemningen! Men når vi kjørte ut av Bodø, så kom vi til vakker natur igjen. Så jeg nøt turen med å se de vakre fjellene, i strålende sol, og varmt som bare det. 

Vi tok en kort kjøretur til Saltstraumen, og la oss til på Saltstraumen camping. Hundene likte ikke ferje turen så godt, så vi tok en god å lang tur ned til attraksjonen, “strømmen” og jammen fikk Cessy kjenne på strømmen, men på en annen måte.. For de hadde geiter inngjerdet i strømgjerdet. Det stod ikke noe skilt med strøm, og gjerdet så så moderne og nytt ut. Så jeg tenkte ikke over det når Cessy kom borte i gjerdet. 

Men hun hoppet bortover og hyyylte som en villsvin! Herregud så redd jeg ble! og hun roet seg til slutt. Vi stod der og koste litt ved gjerdet, og gikk nærmere og nærmere så hun ikke skulle bli redd for det..men hun ville ikke helt borti, og det er greit.. Stakkars Cessy! Men det gikk bra! 

Så på ettermiddagen ble Bjørn med en tur ned til strømmen, så vi fikk se Saltstraumen! Det var DEN strømmen vi skulle se!! Men den var ikke på det sterkeste, det skulle være kl 22. DET orket vi ikke å se, for vi er slitne på kvelden. Så det fikk holde med den strømmen som var. 

Det er jo veldig fascinerende! og folk fikk masse fisk mens vi stod der. Stedet her var også blitt laget til som en turist attraksjon, men et koselig sted. 

Campingen var helt grei, men kaos på kvelden med vogner og bobiler som ble plassert hulter til bulter. og veldig nære hverandre. Så mye å se på ble det jo. 

Tiende stopp på kystveien fra Bodø: 25 juli, Saltstraumen. Saltstraumen camping:

 Ved Saltstraumen
På ferja

#camping #campingliv #campingtur #bobil #bobiltur #sommer #ferie #landskap #natur #utsikt #saltstraumen #nord #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #fotografere #sol #hund #blogg 

Det ble mange bilder, så takk for at du tok deg tid til å se og lese dette lange innlegget! Vi koser oss på tur, og neste stopp er Furøy på Halse. Også en nydelig plass! 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!