Noen forskjellige dråper! / Foto

Etter dråpejakten i dag, så var det disse jeg fant i skattekammeret til naturen! Det ble en kort tur, og en veldig våt tur! Det begynte raskt å regne og blåse mer når vi kom oss ut på tur, så det ble den korte runden i dag. 

Så ingen lett dag for dråpejakt, men noe fangst ble det da, og jeg er spesielt fornøyd med det første bildet!! De enkle dråpene har et speilbildet av huset vårt! 

 

Håper du har hatt en flott dag! og håper du får en riktig 

GOD KVELD!


#dråpe #dråper #regn #vått #vann #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilde #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #makro #macro 
 

Den brutale virkeligheten i naturen! / Foto

OBS: Edderkoppbilder! Det er noen bilder av en krabbe edderkopp! Men også flotte bilder av denne Blomsterfluen. Den er ihvertfall harmløs, men det så faktisk ut som den prøvde å true meg da den stod slik foran linsa.. For jeg forstyrret den da den satt på blomsten, og den fløy opp og stilte seg slik og summet.. 

Bare så det er sagt, så er ikke denne første Blomsterflua samme som den som er tatt av Krabbe edderkoppen.. Den fant jeg et godt stykke unna den første. Men det var litt morsomt, for jeg så bare en flue som lå på ryggen oppe i blomsten, og tittet nærmer, og DA så jeg denne edderkoppen som virkelig hadde fått seg et flott bytte! 

Jeg tok mange bilder, og den var i ro, men så skubbet jeg litt borti blomsten, og da forsvant Krabbe edderkoppen under blomsten MED Blomsterflua hengende etter seg. Helt utrolig at den klarte det. Men den mistet grepet da jeg fortsatte å fotografere og kom borti blomsten igjen… 

Men sånn er livet i naturen.. Noens død, er andres brød..Det er den brutale virkeligheten i naturen! 

 


#blomsterflua #insekter #edderkopp #krabbedderkopp #natur #naturen #naturbilde #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #ute #livet #dyreliv #dyr #smådyr 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD! 
 

Frukt dråper! / Foto

Ingen ting er så fristende og vakkert som vanndråper på frukt. Når man ser frukten som ligger i hyllene i butikken med vanndråper glinsende, ja da blir ihvertfall jeg fristet til å kjøpe dem.. 🙂

Ute i naturen blir ikke dråpene liggende, eller hengende så lenge. Men det var utrolig vakkert å se disse dråpene på disse plomme kartene og morellen. 

I dag så regner det så det spruter i bakken! Det blåser som bare det også, så det blir nok vanskelig med dråpebilder akkurat nå. Så jeg fant noen i arkivet som ble tatt forrige gang det regnet. 

Håper du har et bedre vær en meg, og jeg håper du får en 

RIKTIG GOD DAG! 


#dråper #dråpe #vann #regn #dårligvær #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #ute #friluftsliv 

 

Turer i skog og mark med hundene 27 juni – 29 juni / Hundebilder

Så var det klart for oppdatering fra turen mine i denne perioden. Det har ikke bare vært fint vær, men blåst masse, og regnet mye og lite. Men temperaturen har vært grei, og vi har da hatt strålende dager med skikkelig sommervær! 

Fortsatt går dagene som vanlig her i huset. Ferie skal vi ikke ha før i midten av juli og da drar vi på bobil tur. Det blir spennende, for Cessy har ikke vært med på lang bobiltur enda. Men jeg har bare bestemt meg for at det går bra. 

Så lenge de får turene sine, så er hundene mine ganske så rolige inne. Og av erfaring, så vet jeg at på bobil tur, da blir det enda flere turer. Det er også mye lyder og vi sitter mye ute. Så de blir mer sliten en ellers. 

Cessy ble stukket av en veps i går! Første gang noen av mine hunder har klart det.. Jayli har alltid jaktet på dem, men det ser ut som hun har en teknikk så hun ikke blir stukket. DET klarte ikke Cessy.. Hun skvatt unna, og jeg ilte til for å drepe vepsen og få den vekk..men da hylte hun og løftet poten.. 

Hun hylte og gråt i en god stund, de andre ble helt fra seg, og jeg prøvde å legge noe kaldt ved poten, men ingen ting ville hun ha nær seg.. Så lå hun å små gråt i fanget mitt, og plutselig så begynte de andre å bjeffe og løpe ut da mannen kom, og da hoppet hun ned, og glemte hele smerten! Så var det over…Raringen.. Det var godt den ikke stakk i munnen!! Så får vi se om hun har lært.. 

Her er bilder og oppdatering fra turene 


Bildet fra turen i går ved Røskestadvannet 

Dag 1:


Mandag 27 juni: Turen gikk rundt ved Tyskerstranda. Tok den lange runden. Det blåste masse, og store bølger på havet. Det var opphold, men mørke skyer rundt. Varmt og torden i lufta. Vi koste oss og tok masse bilder. Når jeg kom bort fra svabergene, så begynt det å regne, og det regna ikke lite. Det BØTTA ned!! Vi ble kliss klass, og de små hundene mine satt seg ned og ville nesten ikke gå. Kom oss til bilen og de hoppet inn før jeg fikk av noe bånd.. Når jeg kom hjem så ville ikke Cessy ut av bilen.. Hun satt seg innerst i buret og så rart på meg.. UT..? nei…hihih. men jo da..her bestemmer jeg.. 

Dag 2Tirsdag 28 juni: I dag tok jeg turen til Røskestad vannet. Men jeg gikk oppover i skogen, og videre mot Langevann. Den turen er noen ganger litt for lang for meg, så jeg fikk fortalt et annet sted jeg kunne komme meg ned til vannet igjen. Så denne prøvde jeg, og kom til et fabelaktig sted!! Helt herlig liten vik som hadde små bukter og en herlig utsikt. En varm dag med masse mygg og knott. Men også masse sommerfugler og andre insekter. så det ble masse bilder, både hundebilder og naturbilder! Lengden var også helt passe. Så hit skal jeg tilbake!

Dag 3:


Onsdag 29 juni: En kort tur i skogen bak Brinkeli. Hadde andre ærender i dag, så måtte ta en kort tur. De korte turene blir fort lange i tid. For jeg føler jeg har så god tid. og da blir det mye bilder, og mye å studere. Sol og vindstille. Men det skyet over når vi kom hjem. Så en passe temperatur har det vært i hele dag. 

Dette var denne periodens turer. Håper du likte bildene. 

 

Ha en fortsatt GOD KVELD! 

 

#hundeblogg #blogg #turer #hundeturer #hund #hunder #hunden #foto #bilder #natur #naturbilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #skog #hundebilder #naturfoto 
 

Mange flotte sommerfugler! Del 1 / Foto

Jeg ser altså så mange flotte sommerfugler på mine turer, vel og merke når det er sol og fint vær ute! Hørte av noen andre her inne at de syns det var lite sommerfugler i år.. Men det er det ikke her på Hurumlandet! 

I går gikk turen i skogen ved Røskestadvannet, og det var så mye sommerfugler at jeg bare måtte fotografere noen av dem. Noen av disse har dere kanskje sett før, men noen var helt nye for meg. Jeg har del innlegget i to, da det var så mange fine bilder. 

Så her er tre forskjellige, men jeg regner med at en av disse er en møll type, kanskje to av dem. Men det spiller ingen rolle, for vakre er dem uansett. Jeg har også gitt opp å huske navnet på de jeg er så heldig å få av flere av dere her inne, så kom gjerne med navn om dere kjenner igjen noen. 

Tusen takk for at du titter innom bloggen min, det setter jeg utrolig stor pris på! #sommerfugl #sommerfugler #insekter #farger #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

HA EN GOD KVELD! 

 

To bittesmå fugler! / Foto

Jeg elsker jo å ta bilder av disse småfuglene. Min store drøm nå, er å få et bildet av en Fuglekonge. For jeg mener jeg har fått et bilde av den, men det var dårlig, og langt fra. Men de er jo så bittesmå, så vanskelig å få øye på. 

Men derfor så blir jeg veldig obs når jeg ser bittesmå fugler! og må jo fotografere! Ser ikke alltid hva slag det er, og må se på det når jeg kommer hjem å får bildene over på pc. 

Denne dagen så jeg flere små fugler. MEN de er vanskelig å få i fokus, og de gjemmer seg godt. Men jeg fikk dag noen bilder av disse bittesmå fuglene, men ingen av dem var Fuglekongen. 

Dette er nok en Munk og en Hagesanger. Men om noen mener noe annet, så si gjerne ifra. 

Som dere ser så er bildene litt uklare, men de satt langt unna, og mye zooming gir litt dårligere bildekvalitet. #fugler #fugl #fugleliv #natur #naturen #friluftsliv #friluft #naturbilder #naturfoto #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #ute

 

Ha en fortsatt god dag
 

Kast ikke bort energien din!

 

Din fortid kan ikke bli forandret, glemt eller slettet. 

Du kan bare akseptere det som har skjedd og gå 

videre i livet…

Velg så og omgi deg med de mennesker som 

ønsker deg alt godt…

Kast ikke bort energien din på dem som er

NEGATIVE rundt deg!! 

-Dinsolenergi.no-


#ord #dikt #sitat #godmorgen #natur #foto 

 

GOD MORGEN MINE GODE BLOGGVENNER! 

HA EN RIKTIG GOD DAG!
 

 

Kan noen hjelpe meg med dette? /Foto

Jeg lurer på hva slags dyr dette er? Jeg syns den lignet så veldig på en humle, på avstand.. Men nå ser jeg dem overalt. Mener jeg ikke har sett disse før, men det er nok bare jeg som ikke har sett så nøye før. 

Det er første året jeg virkelig går å studerer naturen, så de har nok vært her før, men JEG har ikke lagt merke til dem. Er det kanskje sånn at de prøver å etterligne en humle? Jeg regner med det er en bille type, for den åpnet disse “skjellene” på ryggen og fløy tungt avgårde. 

Så er det noen som kan fortelle meg hva dette dyret er? 

Også er det dette skummet som ligger rundt blomster og stilker om dagen, hva er det? og hvor kommer det fra? Er det et dyr som legger det igjen? Jeg vet at en medblogger spurte om det samme her om dagen, men jeg kan ikke huske hvor jeg leste det, for jeg ville gjerne også vite, om noen vet.. 

Så er det noen som vet hva dette skummet er? og hvor det kommer fra? 

Tusen takk for at du titter innom bloggen min, og tusen takk for svar om du kan svare meg! Uansett så er det et flott insekt da!! 


#bille #insekt #blomst #natur #naturen #foto #naturbilder #naturfoto 

 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!
 

Øyenstikkeren / Foto

Jeg har alltid vært fascinert av disse store insektene. Jeg som de fleste barn, var også litt redd dem på et tidspunkt, pga navnet. Men vi ferierte mye på fjellet og ved vann, så jeg fikk tidlig vite at disse herlige skapningene IKKE stikker i øynene våre. De kan ikke stikke i det hele tatt! 

Man skulle jo tro det var lett å fotografere disse i lufta, siden de står stille og flyr..Men jeg har virkelig prøvd, og ikke fått noe fine bilder. For det som virker som lang tid i lufta, er ikke det. De er kjappe til å snu og forandre retning. Så jeg har hatt et mål om å få et fint bilde av disse flotte dyrene. 

Jeg fikk ikke noe fine bilder i lufta i dag heller. Men fikk da noen der de stod stille. MEN jeg fortsetter jakten på Wow bildet! 

Øyenstikker/Øyestikker/Odonata:

Er en delgruppe av insektene. De fullvoksne (imago) er de reneste flygekunstnere og lever som rovdyr av mindre insekter som de fanger i luften. Larvene  lever i vann som rovdyr på andre mindre vannlevende dyr. Av de 5 000 beskrevne artene i verden, forekommer 48 i Norge, fordelt på 9 familier.

Flere av øyenstikkerne er store dyr, gode flygere og dyktige jegere som fanger byttet i luften. Etter at bytte er fanget lander øyestikkeren på en passelig plass, en trestamme eller noe lignende, for å spise.

Under parring griper hannen, hunnen i nakken med tengene (vedhengene) på bakkroppen, hunnen fører sin bakkropp under hannens, nær brystet (thorax), slik at de under befruktningen danner et såkalt «parringshjul»

Noen av de norske artene av øyenstikkere er fredet. Dette fordi de har hatt stor tilbakegang, grunnet at leveområdene (habiatene) har forsvunnet.

Info hentet fra Wikipedia.#øyenstikker #insekt #insekter #dyr #natur #naturen #naturbilde #naturfoto #foto #bilder #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #ute #friluftsliv #friluft 

 

HA EN GOD KVELD!