Kan litt blomster gjøre en grå dag lys?

Det har virkelig vært en grå og trist dag her på Hurumlandet! Jeg har vært ute på en tur, tok noen bilder, men det ble ikke mye fargerikt! Dråpebilder og en foss som nesten rant over var fangsten i dag! Har du ikke fått med deg innlegget? Da kan du finne det her: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1462025118_det_regner_hva_kommer.html

Ellers har jeg ryddet opp i bildearkivet, og fant ut at NÅ trenger jeg noe fargerikt! Så da fant jeg frem noen vakre blomsterbilder til dere! og meg! Farger frisker opp i sinnet! Så kan disse blomstene gjøre en grå dag lys? Blir du glad av å se fargerike blomster?

 

Ha en riktig GOD KVELD!


1
 2


3
 4
 5
6

7

8

9

10  #blomster #farger #natur #naturbilder #naturfoto #foto #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Hvilket bildet likte du best? 

 

 

Det regner! Hva kommer da? / Foto

Ja hva kommer da tro? Det kan jo ikke være noe annet en DRÅPER! Men i dag fikk jeg også fine motiver i en liten foss. Den ble så “trollsk” og flott! Så da fikk jeg noe annet ut av denne “dråpeturen”

Men i dag så regnet det egentlig litt for mye til å fotografere. Linsa ble fort våt, og tørkefilla likeså. Brillene mine dogga, og jeg måtte til slutt ta de av. Da får ikke jeg fokusert så veldig bra kan du si.. Jeg har veldig skjeve hornhinner, så uten briller blir jeg svimmel. 

Men de første bildene på turen ble ganske bra, etter hvert, er det mye uklart, og mye dugg på linsa. Dråpene henger ikke så lenge og stille heller når det regner, så dråpebilder er nok best ETTER at det har regnet..Ikke mens det “øser” ned! 

Men jeg var fornøyd med fossebildene! De ble akkurat som jeg ville..og selvfølgelig så har jeg klart å redde noen dråpebilder. Dette er bare en smakebit! Resten kommer i et annet innlegg. 🙂 

Det har regnet i hele dag, og det regner fortsatt. Men nå er turen unnagjort, og jeg og hundene har tørket. Så nå er det godstol, tv og blogg… Nei, nå glemte jeg det at jeg først skal lage Taco!! Yngste sønnen har flyttet hjem for en periode, og da passer det godt med taco i dag! 

 

Ha en fortsatt RIKTIG GOD LØRDAG! 


1

2

3

4

5

6

7

8 #regn #foss #dråper #vår #vann #blomster #busker #trær #natur #naturbilder #naturfoto #makro #macro #foto #amatørfotograf #hobbyfotograf 

 

Hvilket av disse bildene likte du best? 

Tusen takk for at du titter innom bloggen mine! 

 

Challengelykke! dag 8

Siste dag i denne challengen om lykke! i dag er temaet: kjærlighet til livet i seg selv. Denne har jeg gruet meg til, for det er jo ikke alltid man føler en kjærlighet til livet! Men nå er det siste oppgave, og det er litt trist.

Så jeg må bare få rette en stor takk til Anne Grethe i FotoSeljordslia som satte i gang denne utofrdringen. Vil du se hva denne chellengen går ut på, så så herhttp://seljordslia.blogg.no/1461316704_22042016.html?c=1461338462650  TUSEN TAKK FOR EN FLOTT UTFORDRING! 


 

8. Kjærlighet til livet i seg selv – hva betyr det?

Ja det med kjærlighet til selve livet, må jeg nok si at jeg ikke alltid har hatt! Jeg har faktisk syns livet har vært veldig urettferdig mot meg, og jeg har syns det har vært vanskelig å se noe positivt ved livet. Men DET skal jeg ikke gå inn på nå. Jeg kan vel si at med årene, så har jeg lært å sette mer pris på livet. 

Før så syns jeg bursdager var noe tull..Hvorfor feire at vi blir et år eldre liksom? og hva er positivt med det? Men etterhvert har jeg sett så mange nære og gode mennesker som har måtte bøte med livet, enten pga sykdom, eller ulykker. Så jeg har liksom kommet frem til at: Jo, det ER faktisk noe å feire! Vi har klart å overleve enda et år! Vi burde være sjeleglade for at vi i det hele tatt lever!! 

Livet ER urettferdig innimellom. Sånn er livet. Men man må gjøre det beste ut av det livet man har fått. 

Jeg var ikke så heldig når det var utdeling av helse, så jeg må leve med det at jeg ikke klarer alt det jeg VIL klare. Jeg har måttet lære meg å leve på en annen måte, og DA har jeg faktisk funnet ut at livet ER faktisk god å leve. DET er en slags kjærlighet til livet!

Så jeg kan med hånden på hjerte si at NÅ føler jeg faktisk en kjærlighet til livet igjen. Jeg har godtatt ( til en viss grad) at jeg ikke klarer alt det jeg ønsker og vil. Men jeg har fått livet tilrettelagt, slik at jeg skal ha mulighet til å leve et godt liv. Til tross for smerter og ubehag. Jeg er jo heldig som LEVER!

Jeg kan styre dagene selv, og dette gjør at om jeg har en dårlig dag, ja da tar jeg en liten pause fra livet, og kommer sterkere tilbake en annen gang. DET kunne jeg ikke før, da måtte jeg presse kroppen og prøve og prøve..Da møtte jeg til slutt veggen, og mistet følelsen av at livet er god å leve! Det blir tung, og man blir deprimert. 

hva betyr kjærlighet til selve livet for min lykke? 

Har man det godt med seg selv, så kan man yte mer, og man ser lysere på livet! Vist man ikke føler kjærlighet til livet, ja da blir man fort deprimert og trist, og det blir et tungt og vanskelig liv.

Det er om å gjøre å gjøre sine gleder enkle! Så derfor vil alle disse små tingen i livet: 

 • Som å ha gode og kjære mennesker rundt seg, en god følelse av nærhet. 
 • Kunne gå ut i naturen å nyte syns inntrykk, ta bilder, finne flotte motiv og glede seg over det man har funnet.
 • Være “forholdsvis” frisk, og leve!
 • Kunne våkne å føle seg dårlig, men se at utover dagen så minsket smertene noe, og man fikk en ganske god dag!
 • Kunne være en forskjell for andre mennesker/dyr
 • Det å føle seg elsket og sett.
 • Det å ta med hundene ut og se deres lykke over å leve!
 • Kjenne at man faktisk trengs og er til nytte 
 • Se de små detaljene i naturen. Glede seg over at man kan gå ut å se det!
 • Se de små gledene i hverdagen.
 • Føle at man har fått to herlige barn, og en herlig god mann. 

 

Så til tross for mye smerter og en kropp som skranter, så ser jeg mye positivt i livet! Jeg klarer tross alt å stå opp og leve et liv! Jeg har mennesker rundt meg som elsker MEG! Jeg har virkelig funnet to hobbyer som gir meg mye kjærlighet i hverdagen! Jeg har en mann jeg elsker og to herlige barn som har det bra, og DA har jeg det også bra! Så da må jeg bare si at 

GLEDE og KJÆRLIGHET = LYKKE!

Dikt! 

Mye kan utrettes av få ingredienser.

 

Kunstneren skaper det flotteste maleri av

tre grunnfarger.

La oss glede oss over kunsten,

men enda mer over livet.

For det er livet som inspirerer til kunsten.

-Margot Sandmark-


#challengelykke #lykke #kjærlighet #blogg #livet 

 

Så herved erklærer jeg dag 8 av challengelykke for utført! 

Tusen takk for at du har lest og fulgt meg i denne utfordringen! 

Ha en riktig GOD DAG! 
 

 

Tjooo! Dansende humler! / Foto

Jeg fikk besøk av noen flotte humlebamser når jeg stod å skulle ha et nærbildet av denne flotte blomsten! Det var ikke bare en, nei, de danset rundt meg, og ble flere og flere. Umulig å få dem til å stanse. De hadde det travelt! Det var tydeligvis rift om denne planten. Det skjønner jeg jo godt, for her begynte blomstene å sprette godt frem!

Så da ble det ikke bare blomsterbildet, men også noen bilder av de store kosete bamsene! De er jo bare så pene! 


#humle #insekt #insekter #natur #naturbilder #blomst #naturfoto #foto #fotografier #hobbyfotograf #amatørfotograf #makro #macro #ute 

 

HA EN FORTSATT GOD FREDAGS KVELD! 

OG GOD HELG! 

Tur med hundene til Østnestangen fyr/ Hundebilder!

Tidlig i uken så tok jeg en tur til dette herlige fyret som ligger ute på tuppen på Hurumlandet. Det er en god å lang tur, så det ble mange bilder. Vil så gjerne dele litt bilder av mine vakre små, i et herlig naturlandskap. Det er bratt bakke opp fra sjøen og inn i skogen, så går man langs fjorden på andre siden ut mot fyret. 

Det er flott utsikt! og jeg må ta denne turen en dag det ikke blåser, og er blå himmel! DA blir det enda flere bilder tenker jeg. Vil dere se bare utsikt bilder og landskaps bilder, så se her http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1461865959_vrtur_til_stnestangen.html


Hva ser de tro? 


Her er vi kommet opp bakken, og er inne i skogen som går over til andre siden hvor fyret ligger.

Her er vi kommet frem, og Fyyyy….som det blåser!! Dere ser hundene vil ikke gå så mye på forsiden av fyret..men på baksiden, der var det litt le..


Her har vi tatt bilder før, og de hoppet opp og “kroket” seg sammen for å unngå vinden! Herlighet mamma!! Hvor lenge skal vi være her??

Så var det inn i skogen tilbake igjen. Men en flott utsikt når vi kommer over på andre siden igjen! 

Så er vi nede igjen! og jeg vet ikke om dere ser hvor bratt det EGENTLIG er? Cessy går litt løs på denne turen, hun er jo bare valp. Men ned her, DA har hun bånd på! Redd hun skal skli ned skråningen! 

En eng med hvitveis! og vi er snart ved veis ende!! 

Mine vakre små!! De passet godt i en hvitveiseng! 

Da fikk dere være med på en tur ut til Østnestangen fyr! Håper dere likte turen, og bildene! 

 

HA EN RIKTIG GOD FREDAGSKVELD! 

 

 

#hund #hunder #hundebilder #hundetur #tur #friluftsliv #friluft #sjøen #oslofjorden #fyr #vår 

 

Challengelykke! dag 7

Nest siste dag av denne utfordringen om lykke!  Det har vært en lang reise med mye tanker og mange annerledes innlegg fra min side. Jeg deler stort sett bare naturbilder, hundebilder og noen dikt. Personlig, det er jeg bare i disse challengene! Så mye kan sitte langt inne, men det er jo godt å få satt ord på ting også. Jeg er ikke spesielt flink til å skrive, så det å formulere seg har også vært en utfordring. Men jeg syns det er artig, og det er så gøy å lese andres tolkning av samme tema! 

Så vist du vil lese mer om denne utfordringen, eller titte innom bloggen til damen som har satt i gang dette, så er det hos Anne Grethe som har bloggen FotoSeljordslia, se her: http://seljordslia.blogg.no/1461316704_22042016.html

7. Glede – hva betyr glede for din lykke

Jeg har mange gleder i min hverdag. Jeg har hundene, som gjerne begynner dagen med et smil! De er så glade når de ser meg, at halen går som en rotor! De viser også glede hele dagen med å leke med hverandre, og vise meg kjærlighet. De er glade på tur, og glade for å få lov å jobbe litt. 

Så har jeg fotograferingen. Det er en glede å gå ut hver dag å lete etter flotte motiv. Noen dager får jeg noe som jeg bare gleder meg til å komme hjem å se tydeligere på. Det er en en glede å gå i naturen og se og ta inn alt naturen har å by på! 

På turer kan jeg også treffe folk, som viser glede, og som kanskje stopper å slår av en prat. Noen ganger går jeg også tur sammen med andre hundevenner, og da er det en glede i hverdagen. 

Så har jeg min mann, som også er en glede å være sammen med. Vi er som gamle ektepar, men også beste venner! Jeg har noen gode venner, og en som er min aller beste venninne. Henne treffer jeg sjelden, men de gangen, ja da er det en skikkelig glede å se og høre henne igjen. 

Jeg har mine barn, det gleder meg å se at de har blitt “ordentlig” ungdommer og snart voksne. De har klart skoler, den ene har fått seg et yrke, og den andre jobber med å finne ut hva han vil bli. Men det gleder meg at de står på, og vil ha noe ut av livet. Det er en glede når de kommer på besøk, eller ringer sin “gamle”mor. Det er en glede å være sammen med dem alle sammen!  

Så har jeg hobbyen min i hundeklubben. Her har jeg også mange gode hundevenner. Det er en glede å være sammen med de, lære litt og kanskje lære bort litt. Det gledes og jobbe sammen med noen. Særlig når man har samme interesse. 

Jeg har glede ved at jeg kan stå opp om morgenen og gjøre det jeg selv vil eller kan DEN dagen. Jeg er så heldig at jeg har fått lagt tilrette livet mitt, slik at jeg skal kunne ha et verdig og et så godt liv som mulig. Så jeg er glad for at jeg har kommet dit at jeg kan akseptere og godta min situasjon. 

Alle små hverdags gleder som: Å våkne til godt vær, våkne uten for mye smerter, gå en god lang tur, leke, og trene med hundene, spise og lage god mat, kunne kose seg å le sammen med sine kjære, kunne være rolig og stille sammen med en man er glad i, se tv sammen med en god venn, legge seg sammen med den man elsker, våkne med den man elsker osv…

Det finnes mange gleder, men det gjelder å lage sine gleder små, så får man mange og mye å glede seg over! 

Så til hva betyr glede for din lykke:

Kort oppsummert, så blir det: 

 • Gleden ved å se hundene glade, og fornøyde
 • Gleden ved å være/ gjøre noe sammen med min mann, mine barn, eller venner!
 • Gleden ved å få til noe nytt med kameraet, eller få et Wow bildet. 
 • Gleden ved å finne flotte motiver
 • Gleden ved å gå turer i skog og mark.
 • Gleden ved å trene, og klare ting med hundene 
 • Gleden ved å spise, kose seg og bare  slappe av. 
 • Gleden for at jeg lever og er til!
   

GLEDE = LYKKE! 

Det gir jo en god følelse å drive med noe man liker, Når man gledes med noe, så frigjøres endorfiner, et lykke hormon, og man blir glad og lykkelig! Så det betyr VELDIG mye for min hverdag! Vist man ikke er lykkelig, og ikke har gleder, så får man fort flere vondter, og man kan bli deprimert. Glede gjør at du lettere kan smile, og når man smiler, så har man det bedre i kropp og sjel. 

Glede!

Deiligst av alle gleder 

er gleden for slett ingen ting. 

Ikke for noe du kan eller vil, 

gleden for intet og gleden for alt. 

Gleden fordi du er til!

-Nolo-


#challengelykke #lykke #glede #livet #blogg 

 

Så herved erklærer jeg dag 7 i challengelykke for utført! 

Ha en fortsatt GOD DAG! 

 

Den rare busken! / Foto

Denne rare busken her, står ved et hus. Den vokser oppetter en lyktestolpe. Jeg gikk tur forbi er om dagen, og mannen i huset drev på ute i hagen. Jeg måtte bare bort å ta noen bilder av denne “rariteten”! Da kommer mannen mot meg og spør: Vet du hva dette er for noe? Jeg må da fortelle at jeg har sett den i vinter, og at jeg har tenkt jeg skal følge med og se hva det blir ut av denne busken. 

Han kan fortelle at det kommer blomster på den, og at han ikke hadde plantet den. Jeg sa jeg hadde observert en lignende busk i hagen rett ovenfor, og da mente vi at den måtte ha frødd seg.. 

Det blåste denne dagen, og disse hårete “dusken” var jo ikke i ro, men fikk da noen bilder. 

Så nå gleder jeg meg til å følge med på hvordan disse blomstene ser ut, og kanskje noen kan fortelle meg hva slags busk det er? 


#busk #natur #naturbilder #foto 

HA EN FORTSATT GOD DAG! 

OG EN RIKTIG 

GOD HELG! 
 

Hverdagsro!


HVERDAGSRO!

Søk glede og styrke i hverdagens slit
for da bygges lykken opp – bit etter bit
De små ting som farer så hastig forbi
la dem bli til blomster – en pryd langs din sti.
Og hver gang det dukker opp utgress et sted
så husk at en rose står like der ved
Se heller på den enn på tistel og kvas
og vit at den står der – for deg i sin stas
La skjønnheten fylle ditt hjerte med ro
det faller seg ganske så lett vil jeg tro
Nei – ikke fordi du er sterk eller stor,
men fordi du søker – du håper og tror.

-ukjent-


#dikt #ord #sitat #godmorgen #livet 

 

HA EN RIKTIG GOD DAG!
 

Vårtur til Østnestangen fyr på Hurumlandet! / Foto

Det ble en lang tur denne flotte dagen. Solen skinte, men skyene truet i det fjerne. Jeg har lenge ønsket å gå denne turen igjen, men den er litt krevende, så jeg ga beskjed til mannen om at jeg kanskje ble litt sen. For da tenkte jeg at jeg skulle bruke lang tid, og gå i et sakte tempo. Turen ble nok på rundt 3 timer. Men de som nå kjenner meg, vet at det er mye fotografering, og oppstilling av hunder. 

Som sagt så skinte solen, men det blåste masse ute på fyret! Hundene ville nesten ikke stå foran fyret, for de fikk vinden rett i mot! Det kommer et eget innlegg med bilder av hundene på denne turen. Så det ble et kort opphold ute ved fyret! Det begynte til å med å hagle mens vi var der. En liten byge. 

Så det var best å komme seg inn i skogen igjen! Masse flotte motiver både ved sjøen og i skogen. Så jeg kom hjem med over 200 bilder på minnekortet. De fleste var også bra, så det har tatt sin tid å redigere og ordne dem. 

Som jeg har skrevet om denne turen før, så går man først ved sjøen, så inn og opp i skogen. (Veeeeldig bratt oppover!) Så rundt fjorden igjen, og ut mot fyret. Det verste er bakken nedover igjen..for da føler man seg ikke trygg. 

 

Her er litt oversiktsbilder fra turen, Håper dere liker bildene! 


Selve fyret, Østnestangen fyr! Man ser jo at været var ustabilt. 

Nydelig utsikt! og masse flott på bakken! 

Masse flott “kunst” som satt fast på steinene! 

Utsikt utover Oslofjorden. Dette er over mot Svelvik og inn mot Drammens fjorden


En herlig fugl som prøvde å flykte når jeg kom! Ved stien gjennom skogen, var det en liten strand inne i vika også! 

Dette er stien fra fyret og mot Tyskerstranda og Tofte. Man går langs fjorden og kan nyte masse flott utsikt! 

Her er jeg på det høyeste, og skal begynne nedstigning. Gruer meg!! 

En fisker som står å prøver lykken! 

Endelig nede!! Her går jeg også langs fjorden og kan nyte Oslofjorden. Masse flotte hvitveis! Teppe på teppe!! Helt ned til fjorden! 

 

HA EN FORTSATT GOD KVELD! 

OG 

GOD NATT NÅR DEN TID KOMMER! 

 

 

#hurum #oslofjorden #tur #friluftsliv #friluft #fjorden #sjøen #fyr #ute #vår #sol #natur #naturbilder #naturfoto #foto #fotografier #utsikt #strand #hobbyfotograf #amatørfotograf