KJÆRLIGHET! /Foto

Her kommer en serie med kjærlighet mellom hunder! Mine tre har ikke alltid vært verdens beste venner..Zevs har vært fryktelig sjalu, og har ikke syns denne valpen som kom inn i livet vårt, har vært noe fin..Selv om det er hans egen datter.. Men hun har tatt bort litt oppmerksomhet, som bare han vil ha alene….

Men nå, når valpen er blitt ungdom, og snart voksen, ja da er hun veldig grei! Så vi har ikke hatt noen utfall fra hans side på veldig, veldig lenge. Utfallet gikk bare ut på at han sa i fra at NÅ må du roe deg ned..Han satt henne på plass..men det skremte jo valpen litt, men hun har skjønt at kanskje jeg må være litt roligere rundt andre… 🙂

I går fikk Jayli første løpetid etter siste kull, hun får løpetid ca en gang i året. Så nå er det 11 mnd. siden sist løpetid. Så Zevs er jo litt frustrert! Det lukter godt! og sist helg hadde han jo også besøk av en tispe med løpetid, og fikk parre, så dette ble litt mye for han tror jeg! Han stresser litt, og piper litt, men foreløpig ikke helt ille! 

Det er jo også sjanser for at valpen får løpetid nå, den pleier å komme når de er fra 6 mnd og oppover..Så hun er jo nå snart 8 mnd. Når man har to tisper, pleier de å komme i løpetid på samme tidspunkt, men dette er jo valpens første, så det kan drøye litt. Så er vi max uheldig, så får hun ETTER at Jayli er ferdig.. 

Men, tilbake til innlegget: KJÆRLIGHET! Enkelt fortalt, så er Zevs veldig glad i Jayli for tiden, og Jayli innynder seg også hos han..Cessy er jo hele tiden med på alt som er gøy..Så her var det skikkelig kjærlighet på høyt nivå!! Ps: Tørkle Zevs har rundt halsen er dynket med litt lavendel dråper…Det virker beroligende på en stresset hund.. 🙂 

 

Håper DU har hatt en flott dag! 

Ha en fortsatt GOD KVELD! 


#hund #hunder #kjærlighet #hundeblogg #blogg #hverdag #hundeliv #kos #hygge 
 

Nå “yngler” det av blåveis! / Foto

Ja nå har vi masse blåveis her på Hurumlandet! Nå “popper” de opp overalt! De herlige små blå! Det er ikke så mange blomster i naturen som er blå, det er vel derfor vi elsker denne blomsten! Jeg måtte bare fotografere denne lille blå litt til.. Men nå tror jeg det holder.. 🙂

Har vært på farten i hele dag, så må ta litt bilder fra arkivet mitt. Men disse ble fotografert i går. Så de er ganske ferske! Nå skal jeg sette meg ned å lese litt blogginnlegg, da jeg har vært uten pc i hele dag. Jeg prøvde å gå inn via mobil, men det var ikke lett. Og jeg fikk veldig fort lite batteri. Så NÅ skal jeg se over, og beklager om jeg ikke rekker å kommentere på dere alle! Men skal prøve å titte innom dere alle..  🙂 

HA EN FORTSATT GOD DAG! 


#blåveis #blomst #vår #vårblomst #natur #norsknatur #naturbilder #naturfoto #foto #fotografi 

Mange feil!


 

Jeg vil heller omgi meg 

med mennesker

som gjør mange feil

og som ikke har noe

problemer med å

innrømme dem,

enn å være med folk

som ikke tror

at de gjør noen… 

– ukjent –


#ord #dikt #sitat #godmorgen #livet 

 

Ha en god dag alle sammen! 
 

Gråspurven! / Foto

Det er fuglesang overalt for tiden. Det er så deilig å høre kvittring når man går på tur. Jeg har et sted, faktisk et boligfelt, jeg går forbi, som ofte har MASSE fugler rundt omkring. Så her fant jeg disse gråspurvene.. 

Tenkte å skrive litt om de forskjellige etterhvert som jeg finner dem.

Gråspurven:

Tallrik i tettbebyggelse og ved byer. Nær knyttet til mennesker. Selskapelig. Lager reir under taksten og i hulrom. Kan også bygge reir i trær med ruvende overbygg. 

har brun- og svartstripet overside og grå underside. Hannen har svart strupeflekk og grå kalott (hunnen brun kalott). Hanner og hunner er like store, men fjærdrakten er forskjellig, i motsetning til hos pilfinken. Hannen har sterkere kontraster i fjærdrakten enn hunnen. Den voksne hannen har grå isse, sjokoladebrun nakke og hodesider, svart eller mørkegrå strupe samt svart hakelapp som strekker seg ned på øvre del av brystet.

På høsten, etter rugingen, er hakelappen dekket av lyse fjær og den helsvarte hakelappen kommer ikke fram før på vårkanten på grunn av slitasje på fjærene. Kinnene og undersiden er grå til hvitaktig, avhengig av underarten, mens toppen er brun med langsgående mørke striper. Om vinteren har den tydelig blekere fjærdrakt og betydelig mindre svart på brystet. 

Den er meget tilpasningsdyktig når det gjelder å skaffe seg mat, selv om frø og insekter gjerne utgjør primærføden. Den spiser også matrester fra mennesker, men også knopper, blomster og bær. Om vinteren er den en hyppig gjest på fuglebrettet. Gråspurven er vår mest typiske standfugl, og er en av de få artene som kan holde seg i Finnmarks kyststrøk hele vinteren. Lever i livsvarig ekteskap.


Informasjon er hentet fra Wikipedia. #fugler #natur #fugleliv #bilder #foto #naturfoto #naturbilder 

Ha en fortsatt GOD KVELD!
 

Spesielle naturskatter!! / Foto

Her har jeg samlet litt spesielle bilder både på det morsomme, søte, og noen WOW! Det er jo sånn at naturen har noen helt spesielle ting, men det er fortsatt øyet som ser, som avgjør om det er vakkert, greit, eller morsomt! Noen kan faktisk ikke se noe spesielt i bildene i det hele tatt! Sånn er det, men JEG falt for alle disse på forskjellig måter. 

 

Så titt gjennom disse bildene, og legg gjerne igjen en kommentar om hvilket bildet du likte best, og gjerne hvorfor? 

Så ønsker jeg dere alle en riktig GOD KVELD! 


nr 1 Ser du uglene som sitter å koser seg på pinnen? De ser så myke og god ut!! Jeg falt pladask for disse to! 


nr 2. Her syns jeg det var flott med en stamme som spredte seg utover..akkurat som et veiskille..Med flotte knopper som tyder på VÅR!


nr 3. Meg og dråper..WOW.. Perler som ligger pent på rad og rekke! Nydelig! Skulle gjerne ha tatt bort Stilken som ligger over..men da hadde dråpene forsvunnet.. 


nr 4. Et maleri. En enkel stilk som stod å tittet mot meg! Dette er kanskje en bringebær busk, men en kvist fra i fjor…


nr 5. Sopp på en stubbe..ser ut som små skjell.. Nydelige paraplyer. 


nr 6 Ser du mannen nederst med briller? eller nissen med det lange hodet? Mange folk i denne lille kvisten..


nr 7. 3.nøtter til askepott! Høyt henger de.. og strekker seg mot himmelen! 


nr 8. En dråpe som har fanget en knopp! og en er kommet seg løs.. Herlige dråper!


nr 9. En perle som ligger i toppen! Skulle gjerne ha tatt den med hjem!


nr 10. Lekte meg litt med blåveisen.. Den passet så godt inn sammen de små knoppene som er på vei ut! Samtidig er den helt malplassert..Men så vakkert!

 

 

 

#natur #naturbilder #naturfoto #foto #fotografier #fotograf #macro #nærbilder #bilder #vår #blomster #vann #dråper #ute #skogen 
 

 

Gjenbruksuke!

Jeg prøver meg på en utfordring til denne uken! og det er Kristin i sparing.blogg som har satt igang. se hennes blogg og innlegg om dette her: http://sparing.blogg.no/1459177977_28032016.html

Jeg er veldig for gjenbruk, og har alltid vært et loppemarked menneske..ELSKER å gå å titte..Men det blir som regel ikke med titting, og det blir med mye hjem, ofte også unyttige ting! Så jeg må begrense dette nå. For jeg har ikke plass til mer her hjemme. 

Jeg fant bare to ting som vi nå nylig har kjøpt brukt. Dette var via en kjøp/salgs gruppe på nettet, og på Finn.no. Men det skal nevnes at vi har masse møbler, ting og tang som er arvet i huset vårt. Her er hele spisestua arvet, hele sofagruppa, tepper, kommoder, skjenk, ja, MASSE! Jeg er ikke så glad i nye “straite” møbler..De må ha litt sjel.. 🙂 Hele campingvognen er også innredet med ting fra kjøp/salg sider. 

Vi har også masse pallemøbler ute i hagen, dette har jeg skrevet og lagt ut bilder av før i et innlegg http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.edit&ar_id=47083036 Så se gjerne innom dette innlegget. 

Så de to tingene jeg legger ut i dag er:

Et kistebord med rom inni. Som vi har mellom godstolene. Det ga vi 500,-

Jeg vil tro dette koster mellom 1000-2000kr nytt. Da det er massiv tre. 

Det andre er: Peis, Den ga vi 2000,-

Den vil mannen min tro ligger på rundt 15-20 000,- ny. 

Jeg har som sagt slutte å gå på loppemarked, men alle vet at jeg er glad i gamle ting, så de spør gjerne meg når de skal kaste eller gi bort til en billig penge. Jeg arver også masse klær! Dette er fordi jeg hater å gå i butikker å prøve klær. Så da er det mye bedre å få en søplesekk med klær og prøve i ro og mak hjemme. 

Håper dette var et greit bidrag til gjenbruksuken som mange deltar i. 


#gjenbruk #bloggsparelapp #gamleting #pallebord #pallestol 

 

Vil du være med på utfordingen? Se innom bloggen til sparing.blogg.no 

Ha en god dag! 
 

 

 

Trenger litt hjelp igjen?

Jeg har fått meg fuglebok, men så blir man litt i tvil, da bildet ikke alltid er så klart og flott. Så her har jeg fått bildet av to fulger jeg er litt i tvil om hva er? kan du hjelpe? 

Den øverste syns jeg ligner på en Fuglekonge? Men i følge boken så er denne vanskelig å få øye på. Men det er kanskje derfor jeg ogå bare har ET bildet av den.. Den er Europas minste fugl. 

Den andre jeg har her, tror jeg kan være en Grankorsnebb. Som jeg har hatt bilde av før her..Men i følge boken, så har den ikke de stripene på fjæra. og da kan det jo se ut som en Båndkorsnebb, eller dompap. Hva tror du? 

Jeg driver å lager et eget innlegg med ALLE de fuglene jeg til nå har fått tatt bildet av. Med navn. Så derfor skulle jeg gjerne hatt navn på disse to små herlighetenene. Beklager dårlig kvalitet, men er zoomet mye. 

 

Takk for at du titter innom bloggen min! og kanskje DU kan hjelpe meg? 

Ha en fortsatt GOD DAG! 


Hva slag tror du dette er?


Hva slag tror du dette er?


#fugler #natur #naturbilder #naturfoto #foto #fotografi #bilder 
 

 

15 ord som beskriver meg!

Jeg hiver meg på alt som er gøy! og dette var gøy! hihih. Jeg har sett at flere har lagt ut ord som beskriver en selv. Jeg leste først at disse to hadde tatt utfordingen. De har igjen fått utfordingen av andre. 

DaddaOgVeien, se blogg innlegge hennes her:  http://daddaogveien.blogg.no/1459173608_en_kul_utfordring.html

 og

Tone i tvv.blogg.no, se blogg innlegget hennes her: http://tvv.blogg.no/1459173506_28032016.html

Så da prøvde jeg meg litt, og tenkte ikke så lenge..tok det først som falt meg inn. Det eneste jeg ikke klarte selv var H, da hjalp mannen min meg, og DET var jo koselig da, når han sa; Hengivende! 

T – RYGG

O – MTENSKOM

I – VRIG

N – AIV

I – NTELIGENT

 

O – PPEGÅENDE

 

H – ENGIVENDE

A – LVORLIG

L – IVLIG

V – ÅGAL 

O – RDENTLIG

R – ASTLØS

S – ØT 

E – NGEL 

N – YSGJERRIG 

Tar du også utfordringen??