Strålende sol! og “vår følelse”! (hundebilder)

I dag gikk turen rundt ved Ramsvik. Det er en fin tur men ofte mange turgåere. Så i dag ble det båndtrening for hundene. De trenger jo det også, så det er helt greit. Slipper båndene innimellom når jeg har god oversikt. Det var fint føre, lite is og bare flekker og skaresnø innimellom. Gikk med piggskoene, så er jeg litt tryggere når det er litt usikkert underlag. Det er utrolig hvor fort det begynner å spire og gro her ute på Hurum. Det er knopper på trærne, og plantene begynner å få farger. 

Jeg begynner å forstå kameraet litt bedre. Fikk litt tips i går, og nå begynner jeg å klare å stille inn til det jeg selv ønsker. Er om å gjøre å ikke gjøre det mer komplisert en det er! DER har jeg litt å lære.. hihi. Det er deilig å ikke fryse på fingrene, og brillene dugger ikke hver gang jeg skal ta et bildet. 

Cessy er i en alder hvor hun er å betegne som ungdom..Så jeg får ikke henne alltid til å stå eller være der jeg vil hun skal være når jeg skal ta bilder. Men med tålmodighet og litt ekstra tid, så går det da til slutt. Syns jo egentlig hun er, og har vært utrolig flink! Zevs ser jo ofte ut som om han kjeder seg! og virker uinteressert i det å være med på bildet..Sånn er han enda, så jobber med å få han litt mer GLAD.. Jayli hører stort sett på meg, bare det ikke er mat i nærheten av der hun skal stå.. DA hjelper ingenting! 

Det er ikke bare å få tre stk hunder til å stå og gjøre som en vil. Men tar det som en utfordring, og det blir jo litt trening ut av det.. Hverdags lydighet kaller jeg det..hihi. MIN hverdag.. #hund #hunder #tur #hverdag #hundeliv #hundeblogg #vinter #snø #sol #kjæledyr #blogg

Vil du følge meg her på bloggen? Så følger jeg deg!

Jeg ønsker å følge deg som har en blogg om foto, dyr, natur, eller hverdag! Det er det min blogg også vil inneholde. Jeg er ganske ny her i blogg verdenen og syns det er vanskelig å finne noen å følge som ikke bare er opptatt av mote og skjønnhet. For der er liksom ikke jeg! Jeg er en dame på snart 50 år, og driver med hund og elsker å gå på tur å ta bilder i naturen. Så på min blogg kan du finne masse bilder! 

Følg mer da vel, så følger jeg deg… 😉 Ha en strålende kveld! #blogg #follow #følgere #hverdag #foto #natur #friluftsliv #hverdag #bilder 

Mange tegn til vår på Hurumlandet! Naturbilder!

Her er en liten smakebit av våren! I dag gikk turen ned rundt ved Ramsvik. Det er en tur som går gjennom boligfelt, ned i skogen og så kommer jeg til Oslofjorden og går langs fjorden en godt stykke. Så går turen opp i et nytt boligfelt og hjem. Turen tar ca en time. Det går fort litt mer tid når jeg skal ta bilder underveis. I dag var det overskyet på begynnelsen av turen, men solen kom igjennom utover turen. Herlig temperatur, og helt greit å gå. Litt is, litt snø, litt sørpe, litt skare og litt bar vei! 

Her på Hurumlandet pleier våren å komme tidlig, men hører det er meldt minusgrader igjen til uken. Så jeg får holde på følelsen så lenge den varer. 🙂 Men under snøen spirer og gror det! Bladene begynner å knoppe seg på trærne, og disse må nok da gå i ly igjen vist vinteren ikke vil slippe taket riktig enda. Ha en strålende dag alle sammen! #natur #naturen #naturbilder #foto #fotografier #tur #sol #oslofjorden #fjorden #vann #sjø #skog #vår #vinter 

Zevs og Cessy ha en kosestund!

En kosestund med disse to er alltid koselig å se! Zevs har ikke vært så glad i Cessy. Hun kom inn i livet vårt og tok all oppmerksomhet som Zevs før fikk! Han var jo minst lenge.. og plutselig kom det flere! Ja, hele 4 valper var det i huset i to måneder. Lite vet Zevs om at det faktisk er han selv som er skyld i dette! Det er jo dette som kommer etter en parring! Tror nok ikke Zevs tenkte, eller tenker på dette! 😉 

Men fra disse valpene begynte å stabbe rundt, så likte ikke Zevs ser. Han er nok veldig redd for kroppene sin, og må forsvare seg FØR det blir vondt. Så valper, og ville, aktive hunder, det liker ikke Zevs. Så jeg gledet meg til Cessy ble større, for Zevs elsker jo damer! Men da må de nok være kjønnsmodne.. Han tenker ikke på at dette er hans datter! 

Vi venter fortsatt løpetid hos Cessy, men hun er nå blitt et halvt år, og er litt roligere og tar signalene til Zevs bedre. MEN hun er fortsatt valp, og menger og innynder seg på han veldig ofte. Noen ganger sier Zevs klart i fra; Nå er det nok! men mest så bare snur han å går. Cessy syns nok far er veldig spennende, så hun gir seg ikke! 

Så når Zevs plutselig sitter å slikker og vasker Cessy, ja DA smelter “mammahjertet” mitt! Man kan se på Cessy at hun er litt usikker, men hun nyter det også! Det skal sies at Cessy er en skikkelig tøffing! Vist Zevs kjefter og napper etter henne, så bjeffer og kjefter hun tilbake! Så hun trenger nok å bli satt på plass innimellom! 

DET er det som er koselig med en flokk! Jeg kan sitte å se på når de leker, eller driver med noe, og lese hunde språket..Er så morsomt og tolke, og se.. 😉 Ønsker alle en riktig god søndag! #hund #hunder #kjæledyr #hundebilder #hverdag #hundeblogg #kos #godevenner 


Her er det bare gode hensikter fra begge to! Kooosemose!


Cessy nyyyyyyter! 


Litt til a!! Her ser dere at Cessy underkuer seg Zevs.. Hun snur ansiktet og blotter magen.. Jeg vil jo bare være venner med deg! 


Pappaen min! Kom igjen da… Mere kos!

Naturen i bilder fra skogen til sjø! Del 2

Det ble mange bilder fra turen i dag. Det var nydelig lys, og herlig temperatur. Jeg syns det er så gøy å fotografere og jeg ser så mye i så lite! Det er ikke alle som er like fine, men håper noen faller i smak. Jeg lurer på om naturen noen gang går tom for motiver? Nei, det tror jeg ikke..Det er bare å finne en annen vinkel, eller komponere det litt annerledes! DET er det fine med naturen!Vi blir aldri lei, og naturen viser oss nye ting på nytt og på nytt! 😉 #natur #naturen #naturbilder #foto #naturfoto #fotografier #skog #sjøen #vann #foss #


Tofte i bakgrunn! Der bor jeg!

Tur til Østnestangen fyr på Hurum! (Hundebilder)

I dag gikk turen til Østnestangenfyr på Hurumlandet. Det er en er ca 2 timers tur med veldig ulent terreng. Vi må klatre rett opp, så er det bakker opp og ned frem til fyret som ligger ute på en tupp. Det blåste friskt, men jeg hadde forventet enda mer vind. Tydelig at “Tor” har gitt seg.. Men vinden var sur, og hundene gjemte seg bak fyret og bak en bod som står der. Jeg tok litt bilder av sjøen som bølget opp på svalbergene. Vakkert! 

Jeg prøvde meg på noen bilder ute forran fyret, men akk.. de pyse hundene mine syns vinden var ekkel, og det var nok litt kaldt. Så de huket seg sammen, og med ører bakover og et surt uttrykk, ga jeg opp. Vi gikk litt innover fra fyret, og tok litt bilder utover sjøen på en plass som var i le av vinden. Det ble da noen fine bilder! 

Vi gikk sammen med en annen tur venninnene i dag, som har en cainterrier. Det var sørpe, is og bart på stiene. Men helt fint å komme seg frem. Det er ikke lenge før vi har bar bakke her på hurumlandet om + gradene holder seg. I dag var det litt sol og litt skyet, men herlig temperatur! 

Vi møtte på mange turfolk, og Cessy må bjeffe på alle! Håper hun snart gir seg. Hun ser jo at de andre ikke gjøre det.. men det kommer seg nok. Etter turen har jeg bare slappet av å redigert og ordnet med bilder. Så foreløpig har jeg klart å gjøre INGENTING. Mannen min hadde lest på bloggen at jeg skulle ta ned nissen på verandaen, så den var han plutselig ute å demonterte. Så nå er julen borte her også! 

Håper du også har hatt en bra dag! Fortsatt god helg! #hund #hunder #kjæledyr #hundeblogg #blogg #hverdag #tur #sjøen #tur #skog #hundebilder #foto 

 Surt og kaldt!


Brrrr…Mener du at vi skal se pene ut her?? 


Sånn da..nesten ører opp! Men akk..Der var det en som blunka ja… 😉


Å der kom det noen andre til fyret også… Vakthundene passer på! 


Upps…. Langt ned jo… Skal vi liksom hoppe over her?


Sa du noe mor? Skal vi hjem? Godbit? 


Her blåste det ikke så mye.. Her kan vi stå å være pene… 😉


Sånn..Nå er jeg flink vel.. ?


Det fineste bildet i dag! 


Det er bratt nedover her..Men vi kom opp, så da kommer vi oss også ned.. 


Utsikt innover mot Tofte hvor vi bor. Måtte prøve zoomen, og den var jammen bra..For dette er langt unna.. 😉

 

Naturen i bilder fra skogen til sjø! Del 1

I dag tok jeg turen til Østnestangen fyr i Hurum. Det er en tur på ca 2 timer. Her går man først langs fjorden, så bratt opp i skogen, også kommer man på andre siden og ut på tuppen til fyret. Det blåste bra i dag, men trodde det skulle være verre.

Fikk tatt noen fine fossbilder med slør, og bølger som spruter opp etter steinene. Ble så fasinert og det ble mange bilder ut av dette. Har bare lagt med noen her i naturbildeseriene. Blir en del 2 i dag også. Så følg med om du vil se mer av  naturen på nært hold! #natur #naturen #tur #naturbilder #foto #fotografier #vann #skog

“Kosemose” tid for Cessy!

Vil vise dere min lille hund sin måte å kose på! Hun har hatt en litt spesiell måte siden hun var bare baby. Ja jeg har hatt henne siden hun ble født, så har fulgt henne HELE veien. Dette er Cessy, hun er nå 6mnd. og er i en skikkelig herlig alder nå. Litt slitsom også, men bevares, alle valper har sine perioder! Hun er veldig avhengig av meg, og en skikkelig mammadalt. Men hun prøver å innynde seg hos far i huset. Man kan se hun er litt usikker, men samtidig er det VELDIG spennende! 

Da hun var baby så måtte hun liksom opp i håret til alle som holdt henne! Kose og tygge på hår, DET er lykke! Jeg ser hun også er veldig glad i å tygge på tøystykker og ting som er mykt og langt, så hun får nok en god følelse av å tygge på og kose med myke gode ting! Så hos oss mennesker, så er håret en hit!

For å komme til hodet, må hun jo klatre og åle seg mot håret! også tygger hun som om dette er det beste som fins! De er rare disse hundene! Jeg var litt i tvil om jeg skulle la henne få lov da hun var baby, men tenkte at det er jo noe vi kan leve med, så jeg syns bare det er et særegent trekk.

De to andre er ikke sånn, Zevs liker bare å kose på siden av fanget.. Han kan man ikke holde fast og han ligger aldri lenge i fanget. Men han kan sitte på siden og nyte å få kos og massasje! Jayli var kosegris, men har overlatt plassen til valpen, og hun kommer innimellom å legger seg langflat og vil ha kos. Men hun trives best under teppet, alene. Ingen av de andre hundene får ligge tett innpå henne når hun skal sove! Da vil hun være i fred. Men er det mat på gang, da er hun veldig kosete og klengete! Hun  skal opp i ansiktet vårt å kose..Gjerne oppå ansiktet! Hun er også fæl til å slikke.. Noe jeg ikke er så veldig begeistret for, men det er jo hennes måte å vise at hun er glad i meg! Innimellom har jeg tre hunder rundt meg, to under teppet på fanget, en ved sidna. 

Så Cessy har funnet sin egen måte å “kosemose” på! Rundt oppå hodet, spise/tygge på håret, KOOOOOOS! Ha en god “kosemose” dag! #hund #hunden #kjæledyr #kos #lørdag #blogg #hundeblogg #hundebilder

Hundebilder fra tur i skogen en regnværsdag!

I dag ble det skikkelig “møkkavær”! Det så ikke så veldig usikkert ut, men jeg er alltid kledd for dårlig vær på sånne dager. Plutselig åpnet himmelen seg, og det “bøtta” ned! Det blåste også, så regnet pisket i ansiktet. Det er ikke alltid sol og koselig på tur! Men har man hund, så må man ut på tur, uansett vær!

Ihvertfall må jeg det, for jeg har lært hundene mine klokka! Man skulle ihvertfall tro det, for når klokka nærmere seg 0930, da begynner de å lure på om jeg ikke snart skal begynne dagen! Jeg må ha litt tid i godstolen på morgenkvisten, så de slapper av etter frokost noen timer. Men når turtid nærmer seg, da er de raskt oppe om jeg beveger meg.

Det er jo greit, da kommer jeg meg ut. Det spiller ingen rolle om det er kort eller lang tur..Bare de kommer seg ut virker det som. Vanedyr har de helt klart blitt. Men det er jo jeg også.. Så da blir det sånn. 😉 Snøen har smeltet masse, og det var +4 grader. Men is mange steder og snø og slafs andre steder. Helt bart var det også. Det er ikke mye pent med den skittene snøen som blander seg med grus, sand og jord. Men det må til for at vi skal få vår og sommer!

Etterlatenskap fra andre hunde eiere er det også mye av! Det spretter opp etterhvert som snøen synker. Jeg syns det er fælt at folk ikke kan ta opp etter hunden sin! Det går jo også utover alle oss med hund! Hører og ser selv hvor ille det er. Det er IKKE greit. Så har du hund: Ta opp etter den! Det blir så mye koseligere for alle på tur! Noen tror at om de er i skogen, så er det bare å la det ligge. Men på tur stiene i skogen så går det også andre folk! Jeg kan liksom ikke skjønne at folk ikke tenker på dette selv! Phuuu…DER fikk jeg den irritasjonen ut!

Det tar jo bort mye av gleden med å gå tur i skog og mark. Ikke minst på fortauer med barn som også går ut i grøfta. Eller andre hunder som tråkker i det eller spiser det! Nei, jeg kan ikke forstå at ikke folk skjønner dette selv. Men jeg tar ofte opp, slik at andre skal få et godt forhold til oss hundefolk! Vi i hundeklubben vår, har også en vårdugnad hvor vi går langs veier og fortau og plukker opp etter andre. Dette for at vi vil vise at det er ikke ALLE som lar det ligge.

Håper alle har hatt en god dag, og at dere får en strålende helg! Ikke blås bort dere i området med besøk av Tor! #hunder #hund #hundeblogg #blogg #hverdag #skog #hundehold #tur #regn #friluft #ute


Litt dugg og regn på linsa, men var nesten umulig å ikke få det i dag! 


Hun ser litt lei seg ut.. ;-(


Været så litt bedre ut med blitz.. 😉 Men da kommer disse øynene da.. 🙁 


Er ikke akkurat det beste bildet hverken av meg eller hundene.. Men dette ER dagen vår i dag! hihihi.. (fant ut at jeg kan ta selvfi med kameraet..)