Trøtt.no

Ja en dag med grå farve, og lavt skydekke.. Regnet har kommet i puljer, bittelitt, nå og da.. Ikke noe skikkelig, men nok til at ting blir vått. Fikk unna turen på morgenen så jeg kom unna regndråpene.. Men merker så godt på kroppen når været er sånn. Vært i familieselskap, sees så sjeldent, så alltid koselig det! Måtte dra tidlig da mannen min skal ut med gamle bekjente i dag. Så nå sitter jeg i mørket alene..Ja ikke helt alene… Tre hunder og en katt holder meg med selskap. Men må sitte i stua med lite lys på da jeg er redd for at det skal komme barn på døra… Er jo haloween i dag. Er ikke det at jeg ikke unner barna morroa, men har ikke barn selv nå, og orker ikke dette styret.. Blir så mye bråk med ringing på døra, og dyra blir jo så redde for disse rare menneskene..Så jeg vil helst IKKE ha besøk i kveld… Sånn er det bare.. 😉 Trøtt.no nå.. 😉 #hund #valp #tur #natur #foto


 

 

 

En grå og trist dag!

Tåka ligger tett, hue verker, og kroppen føles sliten.. Men vi må ut uansett vær, det blir ikke bedre av å sitte inne! 😉 Så i dag fant jeg litt farger på turen..For å friske opp i sinnet.. Kanskje det letter i hue mitt også etterhvert… 😉 Hundene er fornøyde med turen, og ligger rundt i stua som slakt, så da er jeg også fornøyd. Lader opp til familieselskap siden i dag. #høst #hund #valp #tur #natur #foto
 

Tripp, Trapp, Tresko!!

Mine søte små må ofte sitte modell for meg! Men de liker det også, for det vanker masse godbiter for å få til et bilde! Men noen dager føler man det nesten er umulig å få til et fint bilde! Men det er ofte DA det plutselig dukker opp et megafint bilde! Nå er Cessy blitt 16 uker. 4 måneder, tenk hvor fort tiden flyr! I går kveld var vi på hundetrening med Voff hundeklubb. Hun går mye løs der, for hun holder seg ved meg. I går var hun SÅ mye tryggere! Vi trente til og med litt hverdagslydighet sammen med de andre. Gikk slalom, gikk fot, komandoen sitt å bli sittende, osv. Hun greide det meste! Så stolt av lillemor som begynner å skjønne at andre hunder og mennesker IKKE er farlige vesen! 


 #hund #valp #natur #tur #foto

Jeg føler meg heldig!

Ja jeg er virkelig heldig! Jeg har to flotte store barn. Tre nydelige hunder, og en fantastisk mann! Jeg bor et sted som har alt man trenger, nesten ihvertfall.. Men en nydelig natur har vi! Alt innen rekkevidde. Skog, sjøen, vann, jorder, enger, park, stier, bratte fjellskrenter, svalberger, og en et lite tettsted. Jeg har sikkert glemt mye, men det jeg gleder meg over om dagen, er naturen! Ja høsten er en fantastisk tid! Jeg sliter med helsen, men kommer meg alltid ut på en eller annen måte. Det hjelper hundene meg til. De må ut, og da kommer jeg meg ut. Noen dager er turen lang, andre dager er den kort. Men det gjør ingen ting!

Nå i det siste har jeg hatt mange lange gode nye turer rundt om i Tofte. Jeg er innflytter, så er ikke så kjent overalt. Da er det ekstra fint å ha noen som viser meg nye turer. Foto har også blitt en del av turen min. Jeg elsker å se fine motiver, men hundene er som regel alltid med!

Idag gikk vi til Langevann. Her har jeg vært før, men ikke så ofte. I dag var det jeg som viste en annen en ny tur, så vi hjelper hverandre. To timer i skogen, med et nydelig blikkstille vann er tingen på en grå og litt kald dag.  


 

Her tok vi en pause, og hundene snuste og koste seg rundt rasteplassen. Men først måtte de være litt modeller… 😉


 

Ikke alltid like lett å holde fokuset hos meg. Særlig ikke når to dalmantinere danser rundt og leker der borte… 😉


 

Her er vi ute på en odde som går ut i Langevann. Her var det en frodig å grønn busk.! Nydelig bakgrunn.. 😉


 

Et nydelig bildet utover Langevann! Stillhet! Blikk stille! 😉 #hund #valp #tur #natur #foto #høst


 

Ut på tur! Aldri sur!

Den rolige dagen jeg skulle ha i dag, begynte med en 2 timers tur med en turvenninne og hennes Cainterrier. Hun er oppvokst her på Tofte, så kjenner mange fine turstier. Så i dag vist hun meg en ny runde. Vi gikk til Striglevann, som er vannet vi får vann fra i Tofte. Det var en oppovertur, i myr, og først til et lite koselig tjern som heter flutevann. Så kom vi til Striglevann. 
 

Her var det veldig koselig. Elin fortalte at i hennes barndom, gikk de på skøyter her. Det var den gang man gikk på bena for å komme til ting! Det var ganske langt, og masse oppoverbakker.. Men sånn var det før.. 


 

Det var ikke veldig langt unna her, så kom vi til Striglevann. Her får vi det deilige vannet vårt fra.


 

Jayli oppdaget at blåbær var godt! Så hun gikk å spiste langs stien… Vet ikke om det var lurt å vise henne, matvrak som hun er.. Kan være det blir langsomme turer i blåbærsesongen nå. 


 

Masse store, fine blåbær!! 

Så var det turen hjem igjen. Bare nedoverbakker… deilig! og litt skummelt, men vi kom oss helskinnet ned. 


 

Til slutt var det bare fine kjerreveien… Vi fant et skilt mot et utsiktspunkt, men valgte å ikke prøve den turen i dag. Det var klatring oppover igjen, og DET orket jeg ikke i dag. Det var en herlig tur i nytt terreng! Slitne hunder og avslapning resten av dagen! #hund #valp #natur #tur #foto

En aktiv dag!

Ja i dag ble det en dag med mye aktiviteter! Først ryddet og vasket jeg ferdig stua her hjemme. Så kjørte vi en liten biltur til Røskestadvannet for en tur langs vannet. Det ble noen nydelige bilder her også! Det blir alltid så fine bilder her, så er nok noe med lyset. Men det er jo et fantastisk sted! Nydelige farger, vann, og natur! 


 

Vi tok også masse bilder av en og en. Jeg fant ut at jeg har ikke mange bilder av hver enkelt hund. Blir til at jeg tar gruppebilder. Men Zevs har parret, og de som lånte han, trengte noen flotte bilder av han. Så i dag fikk vi tatt de. 


 

Fikk også tatt bilde av de andre to, men de har jeg ikke fått redigert enda. For etter denne fantastiske turen ved Røskestad, så tok vi en lang biltur til Drammen. En times tur for at Cessy skal få sosialisert seg med andre hunder. Det er et drivhus som er gjort om til en hall. De har også store områder inngjerdet ute. Så jeg hentet en venninne som har to DP og vi dro dit. 


 

Her fikk Jayli og Zevs også lekt og løpt litt ute på den store parken. De andre heter Era og Luna. Zevs er i stor form, og løpt som en villmann med hele pinscher gjengen etter seg! Han lekte og koste seg med 4 damer! 

 

Så gikk vi inn i hallen, men da fikk bare Cessy, Era og Luna være med. Jeg vil at Cessy skal klare seg litt uten mor og far. Så det må hun bare. Hun er litt pysete, men var litt mindre piping i dag. Hun så også at det var mange hunder der, men de lekte og brydde seg ikke så mye om henne når hun ikke ville. Så hun snuset litt, og hilste på de rolige. 


 

Hun har så godt av dette. Hun trenger det! Så vi var her i ca en og en halv time. Håper hun etterhvert også tørr å leke. 😉


 

Pleeeaassee mamma!! Kan vi gå nå?? Vil til Jayli og Zevs.. ja, da var det ut i bilen og lufte de to, og kjøre en time bil hjem. Mannen har laget middag, så det er et kjempepluss på onsdager! Jeg slipper å lage mat! Så er det å slappe av litt da, før jeg må på styremøte i Voff hundeklubb. Gruer meg da Cessy ikke har vært uten meg  siden hun ble født! ja jeg vet jeg er skyld i det selv! Vi hadde tenkt å trene litt mer på det, at jeg gikk i fra henne litt om gangen. Men ble ikke noe av. 

Mannen har også vondt i ryggen, så han er ikke så mobil så jeg bestemmer meg for å ta med Zevs i bilen og la jentene være hjemme hos han. Vi har innredet bilen med puter, dyner og saueskinn, så de fryser ikke i bilen altså.. Dette gjordet jeg for at Cessy ikke skulle lære å pipe når jeg er boret. For Zevs piper i et sett når jeg er borte og mannen min er hjemme! Dette har vi ikke fått lært av han.. Så jeg tenkte hun ikke skulle lære av han! Jayli slår seg fort til ro, så tenkte hun kunne være forbildet. 

Kom hjem fra møte nå, to timer borte, og Cessy og Jayli har ikke bråket! Det har sovet, lekt, og koset seg med far i huset!! Herlig! Jeg ble så glad!! Kanskje jeg kan unngå 3 stik mammadalter…..?

En hektisk men innholdsrik dag!! Ha en god kveld/natt alle sammen. #hund #valp #natur #høst #foto 

Far Zevs og datter Cessy på 15 uker!

Jeg ble såååå glad når jeg så disse to ligge sånn på gulvet i dag! For Zevs sliter med å akseptere lille valp, ikke fordi hun er den hun er, men tror nok det er fordi han selv har mye smerter i kroppen! Vi går jo til behandling, og jeg merker så forskjell når han får smertestillende og ikke. Så det går nok på at lille Cessy er litt vilter og rask i vendingene..Så han må liksom hele tiden følge med og passe på.. Tror nok også han har litt sjalusi. Han var jo lillegutt, også plutselig forandrer hele livet seg, og han er ikke minstemann lengre. 

Ikke lett å vite med disse små, men jeg ser at for hver dag så går det bedre. Han begynner nok å venne seg til at lille mor er kommet for å bli i denne flokken! Han nusser og slikker og er vennlig det meste av tiden, men om Cessy er i lekehumør, eller villmann, da stikker Zevs, eller brummer høyt! 

Så dette bildet gjorde “mammahjertet” godt!! ÅÅåååå ble SÅ glad! Det går seg jo som regel til, men man håper jo hver dag at alt skal være BARE harmoni! I dag var det det! Så i dag har nok Zevs hatt en GOD dag! jeg merket det egentlig på turen i dag også, han løp som en gal, og hoppet som en kanin bortover fjellsiden.. HERLIG! 


 

Jayli stoler ikke helt på Zevs, og pleier å gå i mellom når Cessy klenger for mye på Zevs, men hun begynner å la han komme litt nærmere. Men når hun så dette, så spratt hun opp og rett ned på gulvet for å sjekke. 

Hun passer fortsatt godt på babyen sin!! 


#hund #valp 

Oppdaget en ny tursti i skogen vår!

Ja i dag gikk vi tur med dalmantiner vennene våre. Det er to tisper på 6 år og 10 år. De er utrolig tålmodige og veldig snille mot mine tre små. Det blir ikke så mye leking, men tror de har glede av hverandre på tur allikevel. Det hender Zevs får litt raptus og løper med Pippi. Men er ikke ofte. Lille Cessy har tødd opp og er veldig mye tryggere på dem nå. I dag gikk hun bort å snusa og dansa forran ansiktene til begge to! Er så godt å se!

Vi gikk en tur vi også gikk på lørdag, men tok en annen sti halvveis på veien.. Jeg har prøvd å gå den før, for å komme en runde rundt, men fant ikke stien dengang.. I dag fant vi den, og fikk en flott runde rundt med skog, traktorvei, tursti, og nydelig utsikt! Turen ble på litt over en og en halv time. Akkurat passe! Jeg hater å måtte gå samme vei tilbake, så elsker sånne runder!! hihi.  #hund #valp #natur #utsikt #skog #tur #fotoI dag gikk alle hundene med halsbånd som dere ser. Jeg liker IKKE det, da jeg har lært så mye om nakkeskader hos hund osv. Så mine går nesten alltid med sele (halsbånd ut og inn av bil og for å forflytte seg) Jeg har også endelig funnet en sele som også er riktig tilpasset, så det er de som brukes til daglig. Men Zevs har fått beskjed av kiropraktoren om at han skal bruke halsbånd en stund pga en skade i forbrystet. Hun var redd selen ville trykke og gi han er vondt. Så når han nå måtte, så tenkte jeg å ta litt trening på Cessy med å gå med halsbånd! Det trengtes! Hun ville IKKE gå med det rundt halsen.. hihi.. Steila bakover som en villhest, og var ikke villig. Men skjønte etterhvert at dette måtte hun vist bare ha på seg! Så gikk bra etterhvert! Er jo ikke store deler av turen hun går i bånd, så det passet med litt i dag. 
 

Dette hjelper kanskje også på å gå med utstillingsbåndet, for DET var ikke stas!! hihi. Så i solidaritet med Zevs, går ALLE tre nå på tur med halsbånd en stund.. 

En uvanlig dag!

En veldig uvanlig dag i dag. Ble en kort liten tur for hundene, også begynte jeg å ommøbelere i kjelleren og rydda ut min siste sønn som har flyttet for lenge siden. Nå er rommet blitt klart som gjeste rom! Var så deilig å få gjort, og i dag fikk jeg gjort det! Det fører jo med seg mer jobb, for når jeg først begynner, så må jo resten også bli fint! Så hele kjelleren med vaskerom, hall, gjesterom har fått en omgang. 

Det føles så deilig, så tror nesten jeg skal fortsette i morgen. Da får soverommet vårt, og kjøkkenet få en omgang. Siste som må gjøres snart, er å rydde helt klart ute. Men nå er jeg i rydde modus, så kanskje i løpet av uka! 

Det har da blitt lite tid på pc og jeg har ikke tatt et eneste bilde i dag! Så bildet i dag er fra en tidligere tur til “fyret” #hund #valp 


 

Cessy 15 uker i dag!

Lille solstrålen min er begynt å bli stor! Hun gjør triks som de store, og er veldig lærevillig! Hun går løs det meste av turene våre, hun går ikke bort til folk eller hunder..Holder seg ved oss, flokken! Håper dette holder seg sånn! Er så deilig! Men er forberedt på at det snart kommer en ungdomstid! Men vi begynner å få hverdagen i orden, og hun tisser og bomelommer ute.. Spiser som en hest, og er egentlig en veldig behagelig valp! 

Når vi trener litt triks og søk på kveldene, er hun mye roligere en vist hun bare får tur. Så det å bruke hodet, er viktig! #hund #valp