En flott Grønnspett satt høyt oppe i et tre!

Nå begynner det å bli lettere å se fuglene igjen. Løvetrærne har blitt tynnere, og noen trær er så si uten løv.. Da ser man disse flotte fuglene vi har i landet mye bedre.. Jeg har “jaktet” litt på en Svartspette jeg har sett to ganger i skogen bak Brinkli, men den er som regel langt unna, og flyr fort..

I dag tok vi turen opp i Zevs skogen..Der var det mange kråker som holdt et leven, og plutselig hørte jeg denne hestekneggede lyden og DER så jeg så vidt en hakkespett..Det var nesten umulig å si hvilken type det var, for den satt seg selvfølgelig så jeg måtte fotografere mot solen! 

Men da jeg kom hjem, og studerte bildene da så ser jeg at det var en Grønnspett! Den har jeg jo også sett før, og fått fotografert, så de siste bildene, de i kollasjen og det siste bildet..De er fra januar -17 da jeg også traff på denne fuglen. 

Hovedføden er maur som den fanger med den 10 cm lange tunga. På folkemunne er fuglen blitt kalt løvspett, gulspett, lihest og regnfugl. Det siste fordi den heste-kneggelignende lyden ofte varslet regn.

Bildene ble ikke så bra, og jeg måtte zoome langt…, men morsomt å se denne flotte fuglen! Jeg var også vitne til en kamp mellom en kråke og en annen fugl..Men jeg klarte ikke å se hva slag..Men den var lysebrun og hvit spettet og halv stor..litt mindre en kråka.. Den ble jaget gjennom skogen og opp i lufta.. Rakk ingen bilder..

En flott Grønnspett satt høyt oppe i et tre! 

 

 

 

 

 

#fugl #fugleliv #grønnspett #hakkespett #natur #naturen #naturbilder #bilder #fuglebilder #foto #fotografi #fotografere #fotograf #hobbyfotograf 

 

HA EN FORTSATT GOD LØRDAG! OG 

FORTSATT GOD HELG! 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg