Rødstrupen kom på besøk!

Rødstrupen kom på besøk på fugletreet mitt! Det er ikke så ofte jeg ser den der, og den er veldig følsom for bevegelser i stuevinduet. Så den har prøvd seg noen dager nå, men flydd med engang jeg løfter en finger…

Så hver gang jeg har fått opp kameraet, så har den fløyet..Men jeg har latt den komme stille og forsiktig noen dager nå…Så nå er den litt tryggere og blir sittende selv om jeg beveger meg på andre siden av vinduet..

Rødstrupen er en av de vanligste fuglene våre, men jeg syns den uansett er så vakker! Særlig når den har klar og flott oransje hals! Navnet er jo litt misvisende da halsen er knall oransje, og ikke rød…Dette sier Det store norske leksikon om fuglen: 

Rødstrupen ( Erithacus rubecula ):

Rødstrupe, fugleart i fluesnapperfamilien. Vekt ca. 16?22 g, omtrent som kjøttmeis. Kjønnene like med rustrød panne, strupe og bryst, mens ryggen er olivenbrun. Ruger i hele Europa og middelhavsområdet til Vest-Sibir, i Norge i skyggefull og tett skog over det meste av landet til Troms, på Dovrefjell opp til minst 1000 moh. Fåtallig i Finnmark. Meget vakker sang tidlig i grålysningen og om kvelden. Rødstrupen kalles «tiurklokke», fordi den begynner å synge samtidig eller litt før tiur om morgenen. 6?7 egg ruges i 12?14 dager, og ungene forlater reiret etter ca. 14 dager. Norske rødstruper er overveiende trekkfugler som overvintrer i Sørvest-Europa og middelhavsområdet. En del overvintrer i kyststrøk i Sør-Norge.

Rødstrupen er en kjent og kjær fugl, og har derfor fått en del navn. Det engelske navnet Robin er godt kjent, og en rekke arter utenfor Europa har fått Robin i seg på engelsk fordi de har minnet engelskmenn i utenlandstjeneste om denne kjære hagefuglen. Det offisielle engelske navnet er European Robin. På norsk er det et annet gammelt navn, raudkjelk (rødkjelk), dette er et navn som reflekterer det tyske navnet Rotkelchen.

Her er noen bilder fra besøket i fugletreet, og en kollasje fra tidligere bilder jeg har fotografert av denne flotte fuglen! Rødstrupen kom på besøk! 

#fugl #fugleliv #rødstrupe #fuglebilder #natur #naturen #naturbilder #bilder #foto #fotografere #fotograf #hobbyfotograf 

 

Har du sett mye til Rødstrupen? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD!

24 kommentarer

Siste innlegg