Rhododendron, også kalt Alperose! / Naturbilder

Dette er en vakker plante som kommer på våren og tidlig på sommeren.. Den finnes i mange varianter, og alle har vakre blomster! Den kommer jo i mange farger og denne planten tilhører lyngfamilien. Det finnes mellom 900 og 1000 arter (derav 300 tropiske) 

Den er giftig både for mennesker og husdyr. Mange arter tåler kulde, men de liker ikke å tørke ut. info er hentet fra Wikipedia, og vil du lese mer om Rhododendron, så ser HER

Jeg har en tur runde som går ned i et hyttefelt her på Tofte. Her ligger hyttene langs stien og inn til den ene hytta, er det en masse Rhododendror på begge sider av stien. De er i forskjellige farger og alle stod i full blomst nå! 

Ja nå har jeg en bloggvenn her inne som også har mange i sin hage, og vi har allerede sett de fine bildene fra hennes hage. Se bilder fra Fruensvilje sitt innlegg om Rhododendron HER  Hun sier at de blomstrer til litt forskjellige tider hos henne, og det må jo være mye bedre en at ALLE var flotte på engang.. For det ble nesten for mye! 

Dette er også en sommerhytte, og det er sjeldent jeg ser folk her, så det er synd de ikke får glede av å se de når de er så vakre! MEN da kan vi som går forbi nyte synet! For, er det ikke vakkert? Se så mange forskjellige farger og fasonger! Alle disse bildene er tatt fra samme sted! 


#rhododendron #blomster #vårblomst #blomst #sommer #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #blomsterbilder #naturblogg #fotoblogg #blogg #fotografere #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf 

 

Ha en fortsatt riktig GOD KVELD! OG EN RIKTIG GOD HELG! 


 

Siste innlegg