hits

Jeg fant nøtter! Og en orm i dag!

OBS: bilder av stålorm! Så har du orm/slange fobi, så ikke se videre på bildene.. 

 

En herlig tur i skogen ble det i dag. Først opp i skogen, så ned langs kysten..Så herlig! Temperaturen var også helt topp, ikke for varmt, og ikke for kaldt.. Det eneste som tar vekk litt av gleden ved å gå tur i skogen, er redselen for å møte på orm. Særlig hoggorm! 

Men som dere som følger meg vet, så går jeg turer i skog og mark hver dag, året rundt. Jeg har kun sett hoggorm EN gang som jeg kan huske! Det er også mange år siden, og jeg ser mye ned når vi går tur nå i sommer halvåret..

For mine små hunder på rundt 5 kg, tåler ikke mye ormgift før de omkommer, så jeg frykter hoggormen hver gang jeg går tur nå på denne tiden av året. Men som vi i hundegjengen har snakket om, vi kan ikke la være å gå turer selv om vi er redd for ormen. 

Skulle uhellet været ute og det går galt, ja da har ihvertfall hunden hatt et godt liv med turer i skog og mark! MEN jeg skal ærlig innrømme at det tar bort litt av gleden med turen... Bare tanken på hva som KAN skje! 

MEN denne ormen jeg så i dag, det var bare en harmløs Stålorm. Det er vist nok en øgletype og ikke orm. De er veldig vanskelige å se, for de går i ett med bakken. Ja se bare hvor lik den er en kvist! 

Denne lå midt i stien, og hundene hadde akkurat gått forbi den når jeg så den. Jeg stoppet, for å se om den levde, for den lå så stille. Den hadde også sluppet halen sin som disse gjør om de blir skremt. Men det var ikke vi som skremte den nå. Den var nok falt av tidligere. 

Den levde, for jeg pirket borti den for å se, og da pilte den innunder noen blader ved et tre. Jeg syns faktisk de er litt fascinerende når man ser de på nært hold. Nesten litt søt... 

Nøtter! JA, jeg fant nøtter i dag! Tenk..det går så alt for fort...nøtter forbinder jeg med høst, og i dag hang det altså hassel nøtter fra et tre... Dette var ved kysten, så klimaet er vel varmt og lunt, så håper det drøyer en god stund til, før jeg ser flere! 

Jeg fant nøtter, og en orm på turen min i dag! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#nøtter #orm #stålorm #slange #krypdyr #natur #naturen #naturbilder #naturfoto #naturfotografi #fotografi #foto #bilder #fotoblogg #naturblogg #blogg #naturfotograf #fotograf #hobbyfotograf #amatørfotograf #tur #skogen #dyr 

 

Er du redd for orm når du går i skogen? Er du redd for å se bilder av orm eller slanger? Har du funnet nøtter på trærne enda? 

HA EN RIKTIG GOD KVELD, OG EN GOD NATT NÅR DEN TID KOMMER! 


 

 

26 kommentarer

frodith

05.07.2017 kl.21:09

Ååå, skummel orm :-o Kom tett på :-o

Toini

05.07.2017 kl.21:14

frodith: Alltid tett på hos meg vettu..kommer liksom ikke tett nok på jeg...:-)

due

05.07.2017 kl.21:11

æsj.... Dette er de verste bildene jeg har sett fra din side, iiiiiiiiiiiiii........Overskriften sa sitt, men jeg tenkte på Bjørn sitt utstyr, da du skriver at du hadde funnet nøtter og en orm i dag hahahahaha. Nei da jeg tuller bare :)))))))

Toini

05.07.2017 kl.21:13

due: Hahahha..ja du får sagt det du...hihih..ja jeg kamuflerer gjerne edderkopp og orme bilder så dere som ikke liker det kan slippe å se dem...:-) MEN når man tenker andre nøtter...og slange....og blir nysgjerrig..ja da er det din egen feil...hihihihih..:-)

due

05.07.2017 kl.21:17

Nei jeg tullet bare. Men måtte uansett de på slangen. Jeg skulle ha løpt fort om jeg hadde møtt en slik. Vet at de ikke er farlige, men fy....... Å se de på bilder går helt fint, noe annet om det kravler i nærheten av der man går......

Toini

05.07.2017 kl.21:22

due: Skjønte at du tullet da...hihih..:-) jeg er så nysgjerrige jeg..så legger meg på bakken og må bare fotografere...i dag stod hundene et stykke foran i langt bånd..så jeg kunne konsentrere meg om ormen uten å være redd for hundene..for disse kan nok bite de også..

due

05.07.2017 kl.21:27

Jeg har hørt at de ikke er farlige. Nei ikke vet jeg :) Er ikke mye stålorm, eller sommerfugler her på datarommet hehehe

Tilbake til nøttene og ormen til Bjørn, så må vel de få være helt i fred nå tenker jeg hahaha

Toini

05.07.2017 kl.21:51

due: haha...ja..det må de nok en stund fremover...

Helene

05.07.2017 kl.22:25

..det florerer ikke av hverken nøtter eller orm her nord..men jeg syns det er fascinerende å se bilder..og du har rett..den ormen var faktisk litt søt =)

Toini

06.07.2017 kl.18:52

Helene: Ja dere ligger litt etter også dere..værmessig...hihih..ja ormer kan være søte på sin måte..

solliv

05.07.2017 kl.22:32

Orm er farlig for hunder. En kollega sin hund ble bitt i våres. 4-5 dager på dyrehospital og regning på 35000, men hunden overlevde. Og eier hadde forsikring.

Toini

06.07.2017 kl.18:51

solliv: Ja uff...ihvertfall kan det være ille for disse små hundene..men ikke alle ormer spruter gift..så man skal være max uheldig...ja forsikring må man ha når man har hund..ellers kan det bli dyrt!

Victoria Larsen

05.07.2017 kl.22:54

Huff, jeg må si ekkelt med den ormen.. Hehe!

Toini

06.07.2017 kl.18:50

Victoria Larsen: :-D

Margrethe

05.07.2017 kl.23:30

Flotte bilder av nøtter, og bra bilder av ormen også! Herlig <3

Toini

06.07.2017 kl.18:49

Margrethe: Tusen takk!

due

05.07.2017 kl.23:37

Ja blir lite bjelleklang hos dere nå hahahaha

Toini

06.07.2017 kl.18:49

due: :-D

Nina

06.07.2017 kl.00:11

Flotte bilder :)

Toini

06.07.2017 kl.18:49

Nina: Tusen takk!

Elevele

06.07.2017 kl.00:45

Som du fikk med deg så blei jo Petter bitt av hoggorm i dag :P Jeg liker hoggormen jeg- hater ikke ting bare fordi den kan være farlig for dyrene mine, slik som mange andre jeg kjenner gjør. Jeg blir litt oppgitt på de og sier at hvis de skal hate alt som er farlig for dyrene sine så bør de i alle fall selge bilen sin og absolutt ikke gå tur der det kan komme en bil, for er da nok av hunder som blir skadet og dør pga påkjørsel. De holder som regel tyst etter det :P

Så, jeg er ikke redd for å gå tur i skogen, men ser jo helst at hoggormen ikke setter tennene i dyrene mine da :) I dag gikk jo Petter i bånd også, vanlig leiebånd til og med, så kjedelig at jeg ikke så den slik at vi kunne unngått bitt :) Jeg går jo med øynene i bakken i alle retningen for å se hvor vi setter beina liksom. Men Petter er i fin form, så jeg er ikke så bekymret :)

Og jeg har jo tunge hunder, så de lager jo nok bevegelse i bakken som får hoggormen til å skygge banen fort, så er nok en av grunnene til at jeg ikke ser de så ofte, orm generelt også. Men i dag gikk han jo i bånd og da blir han ikke tung på samme måte som når han løper berserk :P

Stålormen er en vennlig type- og veldig fin :D Det samme er Buormen- har kun sett en liten babybuorm her hjemme på de åtte årene jeg har bodd her. Hoggormen har jeg for øvrig kun sett to ganger, og ingen av de gangene var når dyrene blei bitt. Broren min kjørte over en stor og flott buorm i går! Han trudde det var en pinne/kvist først, men blei lei seg når han kom tilbake litt seinere og så at det var en burorm.

Oi, nøtter på tur faktisk- det har jeg aldri sett :D

Toini

06.07.2017 kl.18:49

Elevele: Så bra det går fint med Petter..og jeg er så enig..man kan ikke være redd for alt..men er ikke alltid like lett å la være...hihih..Men disse ormene kommer jo frem uten at man ser dem..og da er som regel skaden skjedd..så vi kan ALDRI gardere oss for det...
Utrolig fine bilder

Toini

07.07.2017 kl.07:54

Robert's Photography and Digit: Tusen takk!

siri

10.07.2017 kl.10:42

Wooow kanonkult da!!! koss klarte du å håndtere hundene mens du tok bilder av ormen?? Helt fantastiske bilder. Eg har ikke vært så flink med å ta bilder med speilreflekskameraet mitt, gått i mobilbilder hele helga på campingen. Er litt lei av det kameraet.

Toini

10.07.2017 kl.15:50

siri: Tusen takk! akkurat denne gangen var de foran meg i flexibånd..så de stod er å ventet...Ellers sier jeg bare "gå bak" så går de bak meg..også må jeg passe på og sperre dem...Er litt stress..men alt for et fint bilde...hihihi

Skriv en ny kommentar

Toini

Toini

51, Hurum

Jeg har tre herlige dvergpinschere, Jayli, Zevs og Cessy! Vi går mye turer, og jeg elsker å fotografere, så det blir masse bilder av hundene og naturen rundt oss. Så her vil du finne vakre naturmotiver, utsiktsbilder, og hundebilder! Så følg meg gjerne, så får du litt naturbilder hver dag! Jeg følger deg gjerne tilbake.! Velkommen til min blogg!

Kategorier

Arkiv